29 / 04 / 2024

Ege kadastro çalışmaları

Ege kadastro çalışmaları

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yurt genelindeki ormanların kadastro işlemlerinin tamamlanması için başlatılan çalışmada pilot bölge olarak seçilen İzmir, Manisa ve Aydın'da eğitim programı düzenlendi

Harita kadastro çalışmaları nasıl yapılır? Harita aletlerinin özellikleri ve ölçümü nedir?

Sürekli gelişmekte olan şehir ve köylerde tapuları yenilemek için yapılan harita kadastro çalışmaları önemli bir süreçtir. Günümüzde de bu çalışmalar yürütülerek eski tapular kaldırılarak yenileri verilmektedir. Bu durumda harita kadastro nedir ve nasıl yapılır soruları önem kazanıyor. 

Mersin'deki kadastro çalışmaları TBMM gündeminde!

Mersin'in Bozyazı ilçesindeki Gözce ve Gözsüzce mahallelerinde gerçekleştirilen kadastro çalışmalarına ilişkin meclis gündeminde konu oldu. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Manisa'daki imar çalışmaları yıl sonuna kadar tamamlanacak!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Gazeteci ve Ege Koop Onursal Başkanı Öcal Uluç ile Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç’ı makamında ağırladı. Ergün Manisa'daki imar çalışmalarının yıl sonuna kadar tamamlanacağını söyledi

TOKİ Afyonkarahisar Emekli Konutları'nda çalışmalar hızlandı!

Türkiye Emekliler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ege, ildeki TOKİ emekli konutları hakkında bilgi verdi. Çalışmaların hızlandığını belirten Ahmet Ege 1073 konutun yanı sıra burada 3 AVM, 2 Cami ve bir okulun yapılacağını belirtti.

Antakya Alahan'da 229 dönümün kadastro çalışması tamam!

Sarı, " Vatandaşlarımızın bu mağduriyetini gidermek için merkez Antakya ilçesi Alahan Mahallesi'nde bulunan ve 1926'da kadastro harici bırakılan alanın tespitini yaptık. Bu alanda 229 dönümlük bölümün kadastro çalışmalarını tamamladık." dedi.

Gayrimenkul değerleme alanında çalışmalar yapılacak!

Şimşek, proje ile tapu ve kadastro bilgilerinin güncellenmesi, e-Devlet faaliyetleri ile entegrasyonu, kadastro dairelerinin vatandaşlık hizmetlerinin geliştirilmesi, gayrimenkul değerleme alanında çalışmalar yapılması amaçlandığını kaydetti

Soğukpınar'daki imar çalışmaları son aşamaya geldi!

Düzce Belediyesi sınırları içine alınan Soğukpınar mahallesindeki imar çalışmaları son aşamasına geldi. Kadastro sınırlarına göre hazırlanan imar planlarının askı süresinin tamamlanması ile birlikte itirazların değerlendirilmesi aşamasına gelindi.

Soma TOKİ ile Kozanlı arası yol açma çalışmaları başladı!

Soma Belediyesi, Soma Kaymakamlığı ve Ege Linyitleri İşletmesi’nin destekleriyle 301 şehit madenci yakınları için yapılan TOKİ konutları ile Kozanlı yoluna bağlantıyı sağlayacak yolu açma çalışmalarına başladı.

Kadastro çalışmalarında bilirkişi seçimi nasıl yapılır?

Bilirkişi, hakim veya savcının hukuki bilgisi dışında, çözümü uzmanlık, özel veya teknik bilgi gerektiren durumlarda başvurulan, o konunun uzmanı kişilere deniyor. Peki, kadastro çalışmalarında bilirkişi seçimi nasıl yapılır?

Kadastro çalışmalarına itiraz edilir mi?

Kadastro bölgesindeki her köy ile belediye sınırları içinde bulunan mahallelerin her biri, kadastro çalışma alanı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, kadastro teknisyenlerince tespit edilen kadastro çalışmalarına itiraz edilir mi?

Kadastro çalışmaları nasıl yapılır?

Kadastro Kanunu gereğince her ilin merkez ilçesi ile diğer ilçelerinin idari sınırları içinde kalan yerler kadastro bölgelerini teşkil ediyor. Peki, bu bölgelerde kadastro çalışmaları nasıl yapılır?

Knidos Antik Kenti'nde restorasyon çalışmaları devam ediyor!

Ege ve Akdeniz'in birleştiği yerde özel konumuyla bilinen 2 bin 600 yıllık Knidos Antik Kenti'nde, restorasyon ve çevre düzenlemesi çalışmaları devam ediyor..

Tapu ve Kadastro Modernizasyon Projesi çalışmaları devam ediyor!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü insan kaynaklarını ve kurumsal gelişimini iyileştirmek için Tapu ve Kadastro Modernizasyon Projesi (TKMP) çalışmalarına devam ediyor...

Ege kadastro çalışmaları Haberi

Ege kadastro çalışmaları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen orman kadastrosu çalışmasının pilot bölgesi olan İzmir, Manisa ve Aydın bölgesi için eğitim programı başlatıldı.


Çeşme Sheraton Oteli'nde düzenlenen Orman Kadastrosu (ORKA) Eğitim Programı'na Tapu ve Kadastro 3. Bölge Müdürlüğü kadastro görevlileriyle özel şirket temsilcileri katıldı.


Programın açılışında bir konuşma yapan Tapu ve Kadastro Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Kanal, 2005 yılına kadar 216 bin kilometrekarelik orman alanının ancak yüzde 25'inin kadastrosunun bitirilebildiğini, bu yıldan sonra Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nün de işe dahil olmasıyla orman alanlarının yüzde 75'inin kadastrosunun tamamlandığını belirterek kalan kısmın da kendileri tarafından bitirilmesi için Orman Genel Müdürlüğü ile protokol imzalandığını ifade etti.


Kanal, şöyle konuştu:


"Amacımız seri biçimde, 2015 sonuna kadar Türkiye'nin orman kadastrosunu bitirmek. Bu önemli bir konu...