28 / 04 / 2024

Ege Ports Limanı

Ege Ports Limanı

Setur Marina ile Ege Ports Limanı arasındaki sahil şeridi dolduruluyor...

Mahir Polat'tan Kuzey Ege Çandarlı Limanı için araştırma komisyonu önerisi!

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, 2011'de temeli atılan ve yaklaşık 700 milyon TL harcanan Çandarlı Limanı’nın akıbetinin hâlâ belirsiz olduğunu aktararak, ülke ekonomisine kazandırılması için Meclis’te araştırma komisyonu kurulması için önerge verdi.

Sevda Erdan Kılıç'tan Kuzey Ege Çandarlı Limanı inşaatı eleştirisi!

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Kuzey Ege Çandarlı Limanı'nın, inşaat hatalarıyla dolu olduğunu, bu nedenle oluşan yapısal bozuklukların da limanı amatör balıkçı iskelesine dönüştürdüğünü iddia etti.

Güllük Liman Sahası özelleştirme ihalesi tartışma yarattı!

Ege kasabasındaki Güllük Liman Sahası'nın özelleştirilmesiyle ilgili Resmi Gazete ilanındaki belirsizlikler tartışma yarattı

İstanbul’un ikinci cruise limanı için ihale hazırlığı!

İstanbul, 5 Nisan’da açılması planlanan Galataport limanını beklerken, ikinci bir cruise limanı için de ihale hazırlığı başladı. Global Ports Holding’in CEO’su İstanbul’daki liman ihalesine hazır olduklarını açıkladı.

Çandarlı Limanı'nda imar muafiyeti!

TBMM Başkanlığı’na sunulan teklife göre, atıl bir yatırıma dönüşen Kuzey Ege Çandarlı Limanı Kıyı Kanunu’nun hükümlerinden muaf tutulacak.

Kuzey Ege Çandarlı Limanı'na ilişkin 6 soru mecliste!

Kuzey Ege Çandarlı Limanı Projesi meclis gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, limana ilişkin yazılı soru önergesi hazırladı..

Kuzey Ege Çandarlı Limanı Projesi meclis gündeminde!

Kuzey Ege Çandarlı Limanı Projesi, mecliste konu oldu. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

TACA İnşaat, Afrika’ya Cibuti Limanı’ndan giriş yaptı!

Batı Afrika’daki Cibuti Cumhuriyeti’nin liman ve serbest bölge işletmelerinin düzenleyici kuruluşu “Djibouti Ports and Free Zone Authority” (DFZPA) inşa edilecek olan yeni 5 yıldızlı otel için TACA İnşaat’ı tercih etti.

Petkim Konteyner Limanı kapılarını açıyor!

Aliağa'da 1.5 milyon TEU elleçleme kapasitesi ile Ege Bölgesi'nin en büyük entegre limanı olacak Petkim Konteyner Limanı'nın ilk fazı kapılarını ticarete açtı.

Ege Bölgesi'nde bir ayda 17 bin konut satıldı!

Türkiye ekonomisinin lokomotiflerinden inşaat güvenli liman olduğunu bir kez daha kanıtladı. Yüzlerce sektör içinde kaldıraç görevi üstlenen inşaat, darbe girişiminin ardından başlatılan kampanya ve faiz indiriminin de etkisiyle büyümesini sürdürdü. Ege Bölgesi'nde bir ayda 17 bin konut satıldı.

APM Terminals İzmir Limanı açılış için gün sayıyor!

İkinci fazın tamamlanmasıyla Ege Bölgesi'nin en büyük konteyner limanı olacak APM Terminals İzmir'in, açılışına sayılı günler kaldı.

Alsancak Limanı, Ege'yi dünyaya açıyor!

Türkiye’deki üç doğal limandan biri olan İzmir'deki Alsancak Liman İşletmesi, özellikle Ege Bölgesi'ni dünyaya açıyor

İzmir Petkim Limanı'nın ÇED toplantısı yapıldı!

Yaklaşık 40 yıldır Petkim ve Ege Bölgesi'ne gelen yük gemilerine hizmet veren Petkim limanı ve liman gerisi hizmet alanı genişletiliyor.

Ege Ports Limanı Haberi

Ege Ports Limanı

Aydın Kuşadası Belediye Meclisi ekim ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda 'Sahil Çalışma Planı' ile Setur Marina ile Ege Ports Limanı arasındaki 2 kilometre uzunluğundaki sahil şeridinin doldurulması ile ilgili kararı aldı. Belediye, seçim öncesi söz verdikleri için kararı uygulayacaklarını söyledi. Mimarlar Odası Kuşadası Temsilciliği ise kararı 'endişe verici' olarak karşıladı. Bu değişiklik ilçeyi...