03 / 05 / 2024

egedeki depremde tsunami ihtimali

egedeki depremde tsunami ihtimali

YTÜ Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Ersoy: Marmara ya da Ege'de 7'ye yaklaşan depremlerde tsunami olabilir. Şu anda artçılar da giderek küçüldüğü için tsunami oluşturma şansı yok" dedi.

Kandilli açıkladı: İstanbul'u büyük bir yıkım ve kaos bekliyor! Olası büyük depremde megakentte tsunami de olacak! 

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Musavver Didem Cambaz, olası İstanbul depreminde tsunami beklendiğini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Altın tsunami gibi ortalığı kasıp kavurdu! Bugün gram, çeyrek ve yarım altın ne kadar? 24 Haziran 2023 altın fiyatları

Altın, Merkez Bankası faiz kararı sonrası hızla yükseldi. Gram altın haftanın son işlem gününde rekor tazeledi. Bugün de yükselmeye devam eden altın tsunami gibi kasıp kavurdu. Bugün gram, çeyrek, yarım ve tam altın ne kadar? 24 Haziran 2023 altın fiyatları.

Prof. Dr. Naci Görür'den deprem ve tsunami uyarısı!

Antalya'da Tsunami ve Deprem Riski: Bilim Akademisi Üyesi Uyarıyor - Prof. Dr. Naci Görür, Antalya'nın deprem ve tsunami tehlikesine karşı önlem alması gerektiğini vurguluyor.

Türkiye'nin en büyük depremi kaç şiddetinde? Depremde binanın sallanması iyi mi?

Deprem ülkemizin coğrafi kaderidir. Bundan dolayı da herkesin bu gerçeğe göre yaşaması gerekmektedir. Peki “Depremde binanın sallanması iyi mi, kötü mü? İşte detaylar!

Olası İstanbul depreminde kritik tsunami analizi! Dalga boyu 4 metreye ulaşacak! Riskli yerler bir bir açıklandı! 

İstanbul'da olası büyük Marmara depreminin ardından meydana gelmesi beklenen tsunami dalgaları ile ilgili uyarılar peş peşe yapılıyor. İşte uzman isimlerin o açıklamaları ve tsunami riski olan yerler...

2000'den önceki binalar için çarpıcı uyarı! Depremde yıkılan binaların beton kalitesi dayanıklılık testini geçemedi!

KTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü akademisyenlerinin, depremde yıkılan 300'ü aşkın binadan aldıkları karot örneklerine göre, binaların beton kalitesi dayanıklılık testini geçemedi. 

Büyük İstanbul depreminde tsunami olacak mı? Senaryo hazırlandı! İstanbul'un tsunami tehlikesi belli oldu!

İstanbul'da olası bir depremin 7'nin üzerinde olması halinde 'çökme' ile yaşanacak tsunami senaryosu hazırlandı. İstanbul'un tsunami tehlikesi belli oldu. 

Marmara'da bir sene içinde iki tane 7'den büyük deprem olabilir! Prof. Dr. Şükrü Ersoy, tsunami riskini de açıkladı!

Türkiye'nin deprem riski sık sık gündem oluyor. Marmara'da bir sene içinde iki tane 7'den büyük deprem olabilir! Prof. Dr. Şükrü Ersoy, tsunami riskini de açıkladı!

Ekrem İmamoğlu olası bir depremde İstanbul’da ağır hasar alacak bina sayısını açıkladı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olası büyük depremde İstanbul'da ağır hasar alması mümkün olan olası bina sayısının yaklaşık olarak 90 bin olduğunu söyledi.

Uzmanlar peş peşe açıkladı: Depremde en çok bu binalar hasar görüyor! Çıkmalı yapılar denetlenmeli!

Binanın metrekaresini artırmak ve alan kazanmak için yapılan çıkmalı binalar deprem felaketi sonrasında yeniden gündem oldu. Uzmanlar peş peşe açıkladı: Depremde en çok bu binalar hasar görüyor! Çıkmalı yapılar denetlenmeli!

TOKİ'nin 188 bin konutu depremde yıkılmadı! TOKİ Başkanı binaların nasıl yapıldığını açıkladı!

Asrın felaketi olarak belirtilen depremde 1 ay geride kaldı. Bölgede TOKİ konutlarının ayakta kalması oldukça dikkat çekti. Peki deprem bölgesindeki TOKİ konutları nasıl sağlam kaldı? TOKİ Başkanı Ömer Bulut tek tek anlattı...

Binası depremde hasar görenler hemen bakın! 1 milyon 70 bin kişiye 10 bin TL, 129 bin haneye 15 bin TL ödendi!

Binası depremde hasar görenler hemen bakın! Bakan Soylu duyurdu: 1 milyon 70 bin kişiye 10 bin TL, 129 bin haneye 15 bin TL ödendi! Peş peşe yatıyor!

Depremde evi hasar görenler üzülmesin! Kredi desteğiniz hazır!

Depremde evi yıkılan ya da hasar görenler için açıklandı. Bu şartları taşıyanlara kredi desteği verilmektedir. İşte detaylar!

egedeki depremde tsunami ihtimali Haberi

egedeki depremde tsunami ihtimali

YTÜ Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Ersoy: Marmara ya da Ege'de 7'ye yaklaşan depremlerde tsunami olabilir. Şu anda artçılar da giderek küçüldüğü için tsunami oluşturma şansı yok" dedi.


Yıldız Teknik Üniversitesi Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Ege Denizi'ndeki depremle ilgili, "Marmara ya da Ege'de 7'ye yaklaşan depremlerde tsunami olabilir. Şu anda artçılar da giderek küçüldüğü için tsunami oluşturma şansı yok" dedi. 


Ersoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçmişte Marmara, Ege ve Akdeniz'de çok sayıda tsunami olduğunu belirterek, bu tehlikenin sürdüğünü söyledi. 


"Ege Denizi'ndeki 6,5 büyüklüğündeki deprem, tsunami oluşturmanın sınırında"...