05 / 05 / 2024

Eğil Atıksu Arıtma Tesisi projesi

Eğil Atıksu Arıtma Tesisi projesi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü’nün, Dicle Havzası’ndaki kirliliği ortadan kaldırmak amacıyla çalışmalarını yürüttüğü Eğil Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi gelecek ay işletmeye alınıyor.

Eğil Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi tamamlandı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin Eğil'de hayata geçirdiği Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nin inşaatı tamamlandı

Gemlik ile Küçükkumla Atıksu Arıtma tesislerinin temeli atıldı!

Gemlik ilçe merkezinden Narlı’ya kadar olan sahil şeridindeki su kirliliğinin önüne geçecek Gemlik ile Küçükkumla Atıksu Arıtma tesislerinin temeli atıldı.

Kocaali Atıksu Arıtma Tesisi 50 milyon liraya mal olacak!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş yaptığı açıklamada Kocaali ilçesine hizmet sunacak olan Kocaali Atıksu Arıtma Tesisinde çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

Kocaali Atıksu Arıtma Tesisi 50 milyon TL'ye mal olacak!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Kocaali ilçesine hizmet sunacak olan Kocaali Atıksu Arıtma Tesisinde önemli bir aşamaya geçtiklerini açıkladı.

Osmaniye Erzin Atıksu Arıtma Tesisi'nin yüzde 75'i tamam!

HATSU, Erzin ilçemizi altyapı sıkıntısından kurtaracak olan Erzin Atıksu Arıtma Tesisi inşaatının hızla ilerlediğini duyurdu.

Konya Sarayönü atıksu arıtma tesisine kavuşuyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Sarayönü ilçesinde merkez, Ladik, Kurşunlu ve Ertuğrul mahallelerinden kaynaklanan atıksuları arıtmak amacıyla atıksu arıtma tesisi yapıyor.

Diyarbakır Eğil Atıksu Arıtma Tesisi’nde sona gelindi!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü’nün, Dicle Havzası’ndaki kirliliği ortadan kaldırmak amacıyla çalışmalarını yürüttüğü Eğil Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi gelecek ay işletmeye alınıyor.

Çanakkale Çan Atıksu Arıtma Tesisi tamamlandı!

Çanakkale'nin Çan ilçesinde 15 milyon değerindeki Çan Belediyesi Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi yatırımları faaliyete geçiyor.

Balıkesir Bigadiç Atıksu Arıtma Tesisi'nin temeli atıldı!

Balıkesir Bigadiç ilçesine yapılacak olan Kanalizasyon Şebeke Hattı ve Atıksu Arıtma Tesisi’nin temelleri Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un katıldığı tören ile atıldı.

Kızkalesi Atıksu Arıtma Tesisi'nin kapasitesi artırılıyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Erdemli ilçesindeki Kızkalesi Atıksu Arıtma Tesisi’nin mevcut kapasitesini bin metreküp/günden 7 bin 920 metreküp/güne çıkaracak.

Manisa Karaoğlanlı Atıksu Arıtma Tesisi yenilendi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, atıl durumda bulunan Şehzadeler ilçesindeki Karaoğlanlı Atıksu Arıtma Tesisi’ni yapmış olduğu çalışmaların ardından aktif hale getirdi.

Denizli Çardak Atıksu Arıtma Tesisi'nin inşaatı başladı!

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, Çardak ilçesinin uzun süredir beklediği atıksu arıtma tesisi projesine başladı. İlçenin atıksu toplama problemini sonlandıracak proje vatandaşlara rahat bir nefes aldıracak.

Manisa Alaşehir'e yeni atıksu arıtma tesisi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Alaşehir Belediyesi’nden devraldığı atıksu arıtma tesisinin ihtiyacı karşılayamaması nedeniyle yeni bir proje hazırlıyor.

Eğil Atıksu Arıtma Tesisi projesi Haberi

Eğil Atıksu Arıtma Tesisi projesi


Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, Dicle Havzası’ndaki kirliliği ortadan kaldırmak amacıyla inşa ettiği Eğil Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nin gelecek ay işletmeye alınacağını açıkladı.


Çalışmalar hakkında bilgi veren DİSKİ Genel Müdürlüğü Yatırım İnşaat Daire Başkanlığı Kontrol Mühendisi Sinan Ortaç, tesisin 5100 metrelik terfi hattının yapım çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Ortaç, terfi hattının biyolojik olarak arıtılan suyu, Eğil’in güneyindeki Beyaz Toprak Mahallesi’nden eski baraj yolu üzerindeki Aşağı Felçikan Mahallesi yolu altında bulunan Koruç Deresi’ne bağlanan Akar-Kurudere menfezine deşarj edilmesini sağlayacağını ifade etti. 


Kasım ayında tamamlanıyor


Terfi hattının 200 mm çapındaki boruların kullanılarak inşa edildiğini kaydeden Ortaç, şöyle konuştu: “Eğil, kültürel ve doğal özelikleri bakımından önemli bir ilçemiz. Bizler de bu doğal ortamı korumak için Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi kurma çalışmalarına başladık. Tesisimizin sözleşme bedeli...