29 / 04 / 2024

Balıkesir Bigadiç Atıksu Arıtma Tesisi'nin temeli atıldı!

Balıkesir Bigadiç Atıksu Arıtma Tesisi'nin temeli atıldı!

Balıkesir Bigadiç ilçesine yapılacak olan Kanalizasyon Şebeke Hattı ve Atıksu Arıtma Tesisi’nin temelleri Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un katıldığı tören ile atıldı.




Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin dev yatırımlarına yenileri ekleniyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) tarafından Bigadiç ilçesine yapılacak olan Kanalizasyon Şebeke Hattı ve Atıksu Arıtma Tesisi’nin temelleri Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un katıldığı tören ile atıldı. Başkan Uğur’un Bigadiç programı ilçe belediyesini ziyaret ile başladı. Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu’yu ziyaret eden Başkan Uğur, belediye çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Başkan Uğur daha sonra temel atma törenine katıldı. Bigadiç Yeni Sanayi Sitesi’ndeki temel atma töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

ARITMA TESİSLERİNE 300 MİLYONLUK YATIRIM

Törenlerde ilk olarak BASKİ Genel Müdürü Mustafa Bayram, yapılan yatırımlar ve tesisi hakkında bilgiler verdi. BASKİ’nin çalışma alanının geniş olduğunu söyleyen Bayram, kurumun kurulduğu günden buyana mevcut su kalitesini iyileştirmek için çalıştığını belirtti. Bayram, “Su kaymaklarını iyileştirerek, arıtma tesisleri yaparak halkımıza standart ve güvenilir su verme gayreti ile çalışmalarımızı yürüttük. Bu arıtma tesisi çevre sağlığı anlamında en önemli tesislerimiz. BASKİ kurulduğu günden bu yana Marmara’nın Saraylar, İvrindi’nin Büyükyenice ve Dursunbey tesisleri devam etmekteydi. Ancak biz 2016 yılı projelerini tamamladıktan sonra Mayıs ayından bugüne kadar Marmara Adası, Havran, Altınoluk, Narlı, Ocaklar ve Gönen ilçemiz başta olmak üzere 6. Tesisimizin temel atma töreninde bulunuyoruz. Önümüzde Balya, Sındırgı, Savaştepe, Kepsut ve Susurluk projelerimiz var. Bunları da İller Bankası ihale edecek. Bunlar tamamlandığında 300 milyonluk yatırım tamamlanmış olacak” diye konuştu.

Bayramın ardından Kepsut Belediye Başkanı İsmail Avcu bir konuşma yaptı. Seçim çalışmalarında atıksu arıtma tesisi sözünü verdiğini hatırlatan Avcu, “Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Edip Uğur sayesinde bu sözümüzü yerine getiriyoruz. BASKİ’nin ilçemizde büyük hizmetlerini gördük” dedi.

Avcu’nun ardından Bigadiç’e vekalet eden Sındırgı Kaymakamı Ercan Ateş söz alarak yapılan hizmetlerden dolayı Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Uğur’a teşekkür etti.

YENİ YATIRIMLARIN TEMELLERİ ATILACAK

Son olarak ise Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur katılımcılara hitap etti. Büyükşehir’in 30 Mart 2014 yılından buyana Balıkesir’in geniş coğrafyasına hizmet götürmeye başladığını ifade eden Başkan Uğur şöyle konuştu: “Balıkesir’in yolu, suyu, bahçesi, kırsaldaki tarımsal faaliyetler ile her yerde olmaya çalışıyoruz. Bütün Balıkesir’e dokunmaya çalışıyoruz. Bugün Bigadiç’in kanalizasyon arıtmasının temelini atacağız, Perşembe günü İvrindi kanalizasyon ve arıtma tesisi temelini atacağız. Bundan 20 gün önce Havran ilçemizde temel attık. 1.5 ay önce Gönen’in arıtmasının temellerini attık. Altınoluk ve Narlı’nın attık. Önümüzdeki günlerde de Sındırgı, Susurluk, Balya ve diğerlerini atık su arıtma tesisleri ve kanalizasyon şebekelerinin temellerini atacağız. Bir taraftan kırsal yollar, bir taraftan içmesuyu ve kanalizasyon. Kırsal Dairemiz süt tankından, polen tuzağına ve buzağa kulübesine kadar veriyor. Nereye gücümüz yetiyorsa orada varız. Ayvalık’ta Gömeç’te uçaklar zeytin sineği ile mücadele ediyor. Zeytin üreticisinin yanındayız. İstiyoruz ki zeytin üreticisi daha fazla gelir sağlasın”.

BİGADİÇ’E MEYDAN YAPILACAK

Bigadiç’e de Sındırgı’daki gibi meydan kazandıracaklarını müjdeleyen Başkan Uğur, “İnşallah projesini belediye başkanımız ile hazırlıyoruz. Belediye Başkanımız ile bizim siyasi beraberliğimiz 1982’li yıllara dayanıyor. Onun İl genel meclisi üyeleri benim de milletvekili olduğum dönemlere. İsmail Avcu ile beraber Balıkesir ve Bigadiç’e hizmet etmeye çalışıyoruz, ediyoruz da. Bigadiç Devlet Hastanesi’nin yapılması, Adalı Barajı, Bigadiç Spor Salonu, yeni yapılan spor sahası, yolunda, suyunda, barajında, hastanesinde, her şeyinde İsmail Avcu’nun emeği ve desteği var. İçme suyu barajı da var. Orman bakanımız Veysel Eroğlu, Balıkesir’e karşı özel bir sevgisi var. Seçimlerde geldi Adalı barajı sözü verdi ve yapılıyor. Bigadiç’e memba suyu için baraj sözü de alacağız” dedi.

UĞUR: “YERLİ VE MİLLİ TÜRKİYE İSTEMİYORLAR”

Türkiye’nin ekonomik olarak büyümeye devam ettiğini belirten Başkan Uğur, Avrupa Birliği ülkelerinde ise ilk iki çeyrekte ise büyümenin 0.4 olduğunu söyledi. Türkiye’nin büyüme oranının ise yüzde 3 olduğunu hatırlatan Uğur, “Avrupa yerinde sayıyor, biz büyüyoruz. Zaten Avrupalılar buna hayret ediyor. Bu adamlar ‘Bu Türkler akıl alınacak gibi değil. Barajları yapıyor, göletleri yapıyor, otoyollar, bölünmüş yollar, hastaneler, belediyeler çalışıyor’. Hiç durduğumuz yok. Bir taraftan proje yapıyoruz, bir taraftan finansmanını bulup ihale ediyoruz, diğer taraftan ise açılış yapıyoruz. Nükleer santralimiz oluyor, Göktürk uydusunu atıyoruz, insansız hava aracını yapıyoruz. Topumuzu, tankımızı, gemimizi, hepsini yapıyoruz. 15 Temmuz kalkışmasının asıl sebebi, Türkiye’de milli ve yerli olan düşünceye karşı. Onlar istiyorlar ki Türkiye’yi bizim kontrolümüzde olan adamlar yönetsin. Bizim istediğimiz gibi yönetilsin. Onun için bir taraftan 15 Temmuz kalkışması, 300’e yakın şehidimiz, binlerce gazi. Bir taraftan terör. Terörü de kimin desteklediği belli. Türkiye’nin söz sahibi olmasını, gündemi belirlemesini istemiyorlar. Terör hala daha şehitler alıyor. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize şifalar diliyoruz. Türkler büyük millet, bin yıllık tarihimiz var” şeklinde konuştu.

7 MİLYON 760 BİN LİRALIK YATIRIMIN TEMELLERİ ATILDI

Tesis hakkında bilgiler veren Başkan Uğur, “Tesisin kolektör hattı 4 kilometre. 32 bin kişiye hizmet verecek ve 7 milyon 670 bin liraya mal olacak. Tesisin 365 günde bitirilmesi planlanıyor” dedi.

Tesisi yapacak müteahhit ve BASKİ Genel Müdürü Mustafa Bayram’ı sahneye davet eden Başkan Uğur, tesisin planlanandan önce bitirilmesi için istekte bulundu. Başkan Uğur müteahhitle yaptığı pazarlık sonrası tesisin 45 gün önce, yani ramazan ayından önce bitirileceği sözünü aldı. Daha sonra temel atma törenine geçildi.

Duaların okunması ve kurban kesimi ile tesisin temelleri atıldı. Temel atma törenine Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un yanı sıra, Bigadiç Kaymakamlığına vekalet eden Sındırgı kaymakamı Ercan Ateş, Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, belediye meclis üyeleri, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının müdür ve yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.



Balıkesir Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön