28 / 04 / 2024

Anamur Atıksu Arıtma Tesisi'nin yüzde 60'ı tamamlandı!

Anamur Atıksu Arıtma Tesisi'nin yüzde 60'ı tamamlandı!

Mersin Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe’nin 2014 Ocak ayı içerisinde temelini attığı Atıksu Arıtma Tesisi’nin tamamlanması için çalışmalar sürüyor. Müteahhit firma tarafından projenin yüzde 60’nın tamamlandığı bildirildi...




Mersin Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe’nin 2014 Ocak ayı içerisinde temelini attığı Atıksu Arıtma Tesisi’nin tamamlanması için çalışmalar sürüyor.


Atıksu Arıtma Tesisi’nin yapımcı firması Esen İnşaat Sahibi Kaya Erdem, projenin yüzde 60’nın tamamlandığını söyledi. Projenin bir an önce bitirilmesi için yoğun çaba harcadıklarını ifade eden Erdem, “Projeyi teslim etme süremiz 180 gündür. Kanalizasyon tesisi ile toplanan kullanılmış suların halk sağlığı ve alıcı alıcı ortamın ekolojik dengesi açısından sakınca doğurmayacak şekilde uzaklaştırılmasını sağlamak için arıtılarak deşarj edilmesi amaçlanan bu proje, Anamur Belediye Başkanlığı tarafından İlbank’a ihale ettirilmiştir. Proje bedeli 14 milyon 293 bin TL’dir.” dedi.


Projenin belediye ve İlbank tarafından ortak kontrolünün sağlandığının da altını çizen Erdem, “Projenin hedeflenen nüfus kapasitesi 250 bin kişidir. Bu proje Çarıklar, Ören ve yakın çevre köylerini kapsayacak şekilde planlanmıştır.” şeklinde konuştu. Projenin detayları hakkında bilgi veren Erdem, “Anamur Atıksu Arıtma Tesisi’nde kullanılan proses biyolojik arıtmadır. İller Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü tarafından uzun havalandırmalı aktif çamur (nitrifikasyon + denitrifikasyon) sistemi seçilmiştir. Sistemde 4 adet havalandırma havuzu, 2 adet çökertme havuzu, 1 idari tesis binası, 1 adet su deposu, 1 adet jeneratör ve blower odası bulunmaktadır. Bu sistemden çıkan su yüzde 90 seviyesinde arıtılmış olarak denize deşarj edilecektir.” diye konuştu.


Şantiye Şefi Çevre Yüksek Mühendisi Makbule Koç da projenin ağustos ayı içerisinde bitirilerek teslim edileceğini ifade etti. Projenin beklenenden daha hızlı ilerlediğini vurgulayan Koç, “Anamur’a kazandırılacak çok önemli bir projedir. Arkadaşlarımız projenin hızla bitirilmesi için çok yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Amacımız, projeyi en kısa sürede bitirip teslim etmektir” dedi.



Hürışık Gazetesi


Geri Dön