11 / 05 / 2024

Mersin Anamur arıtma tesisi ne zaman tamamlanacak

Mersin Anamur arıtma tesisi ne zaman tamamlanacak

Mersin Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe’nin 2014 Ocak ayı içerisinde temelini attığı Atıksu Arıtma Tesisi’nin tamamlanması için çalışmalar sürüyor. Müteahhit firma tarafından projenin yüzde 60’nın tamamlandığı bildirildi...

Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi 2018'de tamamlanacak!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.

Mersin Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi’nin temeli atıldı!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılacak olan Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi’nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Mersin Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi'nin temeli atılıyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılacak olan Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi’nin temeli 27 Eylül 2016 Salı günü atılıyor.

Kızkalesi Atıksu Arıtma Tesisi'nin kapasitesi artırılıyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Erdemli ilçesindeki Kızkalesi Atıksu Arıtma Tesisi’nin mevcut kapasitesini bin metreküp/günden 7 bin 920 metreküp/güne çıkaracak.

Mersin Kapızlı'ya arıtma tesisi yapılacak!

Mersin Belediye Meclisi, Kapızlı Mahallesi’ne arıtma tesisi yapılmasını onayladı. CHP’li Meclis Üyesi Tuba, Mersin’in en güzel kıyısına arıtma tesisi yapılmasının doğru olmadığını belirtti.

Mersin Filtre İçmesuyu Arıtma Tesisi müze oldu!

1938 yılında faaliyete geçen ‘Filtre İçmesuyu Arıtma Tesisi’, Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından restore edilerek, Mersin’in tarihi ve kültürel değerleri arasında yerini aldı.

Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi sözleşmesi imzalandı!

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MEŞKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılacak Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi'nin ihale sözleşmesi imzalandı.

Mersin Bozyazı Atıksu Arıtma Tesisi açıldı!

Bozyazı'da 2013 yılında ihalesi tamamlanan Bozyazı Atıksu Arıtma Tesisi tamamlandı. Tesisisn açılışı Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve MHP'li milletvekilleri adaylarının katılımı ile gerçekleşti.

Anamur'da biyolojik atıksu arıtma tesisi törenle açıldı!

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, îller Bankası ve Anamur Belediyesi işbirliği ile yapılan İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi, Anamur'da törenle açıldı.

Anamur Biyolojik atıksu arıtma tesisi açıldı!

Mersin Su ve Kanalizasyon daresi (MESK) Genel Müdürlüğü, İller Bankası ve Anamur Belediyesi iş birliği ile yapılan Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi, Anamur'da törenle açıldı.

Mersin Anamur Atıksu arıtma tesisi açıldı!

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, İller Bankası ve Anamur Belediyesi işbirliği ile yapılan İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi, Anamur'da törenle açıldı

Mersin Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi açıldı!

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, İller Bankası ve Anamur Belediyesi işbirliği ile yapılan İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi, Anamur’da törenle açıldı.

Anamur Atıksu Arıtma Tesisi tamamlandı!

Mersin'in turizm merkezi Anamur ilçesinin atık sularını arıtarak Akdeniz ve çevrenin kirlenmesinin önüne geçecek olan Anamur İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nin tamamlandığı bildirildi.

Mersin Anamur arıtma tesisi ne zaman tamamlanacak Haberi

Mersin Anamur arıtma tesisi ne zaman tamamlanacak


Mersin Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe’nin 2014 Ocak ayı içerisinde temelini attığı Atıksu Arıtma Tesisi’nin tamamlanması için çalışmalar sürüyor.


Atıksu Arıtma Tesisi’nin yapımcı firması Esen İnşaat Sahibi Kaya Erdem, projenin yüzde 60’nın tamamlandığını söyledi. Projenin bir an önce bitirilmesi için yoğun çaba harcadıklarını ifade eden Erdem, “Projeyi teslim etme süremiz 180 gündür. Kanalizasyon tesisi ile toplanan kullanılmış suların halk sağlığı ve alıcı alıcı ortamın ekolojik dengesi açısından sakınca doğurmayacak şekilde uzaklaştırılmasını sağlamak için arıtılarak deşarj edilmesi amaçlanan bu proje, Anamur Belediye Başkanlığı tarafından İlbank’a ihale ettirilmiştir. Proje bedeli 14 milyon 293 bin TL’dir.” dedi.


Projenin belediye ve İlbank tarafından ortak kontrolünün sağlandığının da altını çizen Erdem, “Projenin hedeflenen nüfus kapasitesi 250 bin kişidir. Bu proje Çarıklar, Ören ve yakın çevre köylerini...