29 / 04 / 2024

Mersin Bozyazı Atıksu Arıtma Tesisi açıldı!

Mersin Bozyazı Atıksu Arıtma Tesisi açıldı!

Bozyazı'da 2013 yılında ihalesi tamamlanan Bozyazı Atıksu Arıtma Tesisi tamamlandı. Tesisisn açılışı Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve MHP'li milletvekilleri adaylarının katılımı ile gerçekleşti.



Mersin Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, tesis ile kirli suların, halkın sağlığını ve ekolojik dengeyi bozmayacak şekilde, uzaklaştırılmasını sağlamak için arıtılarak, deşarj edilmesini amaçladıklarını ifade etti. 

Kocamaz, hizmete giren Atıksu Arıtma Tesisi ile ilgili şu bilgileri verdi: "5 milyon 930 bin TL proje bedeli üzerinden hesaplanan tesisin, hedef nüfus kapasitesi iki kademe olarak planlanmıştır. Birinci kademe kış mevsimi 23 bin kişi, yaz mevsimi 26 bin 500 kişi olarak, ikinci kademe kış mevsimi 35 bin kişi, yaz mevsimi 41 bin 500 kişi olarak tasarlanmıştır. 

Tesiste Uzun Havalandırmalı Aktif Çamur Sisteminden çıkan atıksu, mevzuatlara uygun şekilde arıtılarak derin deşarj yoluyla Akdeniz'e deşarj edilecektir. Tesis kapsamında yapılan proses, biyolojik arıtma olup, bugün itibariyle sistemden çıkan kirli suyun arıtılmış olarak deşarjı sağlanacaktır." ANAMUR'A CEMEVİ Kocamaz, "Anamur Belediyemizin temelini atacağı, spor kompleksi sağlıklı biryaşam için önemli bir hizmet, düğün salonu mutluluğa atılan adım için önemli bir proje, temelini atacağımız cemevi ise, ilçemizdeki birlikteliğin ve hoşgörünün en güzel göstergesi olacaktır. Geçtiğimiz aylarda hizmete açtığımız Anamur Atıksu Arıtma Tesisi ile sizlerle birlikte olmuştuk. 

Anamur, Ören, Çarıklar ve Bozdoğa'nın 50 yıllık içmesuyu ihtiyacını Otluca kaynağından karşılayacak olan içme suyu proje yapımı da ihale edildi, projesi bitmek üzere. Ayrıca 27 mahallemizde 33 bin 770 metre içmesuyu şebeke hattı döşedik Daha güvenli ve konforlu yollar için Anamur ilçemize 8 bin ton sıcak asfalt döktük. 

Toplam 35,6 km sathi kaplama yaptık Büyükşehir Belediyemizin 68, MESKİ'nin 25 adet aracını sizlerin hizmetine verdik. Tarıma destek amaçlı pek çok projemizi de hayata geçireceğiz. Özellikle Muz Sarartma Tesisi ile üreticimizin ürünlerinin bekleme süresini en aza indirmiş olacağız" dedi. 


Hakimiyet 


Geri Dön