29 / 04 / 2024

Anamur Biyolojik atıksu arıtma tesisi açıldı!

Anamur Biyolojik atıksu arıtma tesisi açıldı!

Mersin Su ve Kanalizasyon daresi (MESK) Genel Müdürlüğü, İller Bankası ve Anamur Belediyesi iş birliği ile yapılan Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi, Anamur'da törenle açıldı.



Törene Milliyetçi Hareket Partisi Genel Ba kan Yardımcısı Oktay Öztürk, Mersin Büyük ehir Belediye Ba kanı Burhanettin Kocamaz, Anamur Belediye Ba kanı Mehmet Türe, Bozyazı Belediye Ba kanı Mehmet Ballı. Gülnar Belediye Ba kanı Ahmet Giinel ve MESK Genel Müdürü Turgut Aybak katıldı. Anamur'un atık sularını arıtarak, Akdeniz ve çevresinin kirlenmesinin önüne geçilmesini amaçlayan tesisin açılışında konu alan Kocamaz,"Çevreyi korumak mecburiyetindeyiz. Çünkü doğa bize geçmiş nesillerden miras değil gelecek nesillerden ödünçtür. Maalesef doğayı hayvanlar de il insanlar kirletiyor. Bugün dünyanın birçok bölgesinde gördüğümüz katliamlar, sava lar, silahlar, bombalar bu dünyanın dengesini de i tirdi. Çevre bilinci gelimi ülkeler de dahil dünyanın birçok bölgesi, olması gereken seviyeye ulaşamamıştır. Hepimizin ortak malı olan doğayı hep birlikte korumalı, gelecek nesillere temiz bir ekilde bırakmalıyız" dedi. 





Anamur'da çevre kirliliğine son verecek, hayırlı bir tesisi hizmete açtıklarını belirten Ba kan Kocamaz, "Sadece merkezin de il bölgedeki yerle im birimlerinin de bir an evvel atık sularının vidanjörlerden kurtulup, kanalizasyon ile ta ınması gerekiyor. Mersin'in sahilleri bakımından bekli de Türkiye'nin en önemli e h r i. Mersin'in ekonomisine çok büyük katkı sa layacak ve istihdam yaratacak tesisler yerine konutlarla sahilleri i gal etmi iz. Mersin'de i sizlik Türkiye ortalamasının 2.5 katına ula mı tır. Belki çok zaman kaybettik ama çabalarımızla bu kaybedilen zamanı kazanmak, bu açı ı kapatmak durumundayız" diye konu tu. Mersin genelinde üç yıl içerisinde hiçbir yerle im alanında içme suyu probleminin kalmayaca ını amaçladıklarını söyleyen Ba kan Kocamaz, "Köylerimizin tamamına hak ettikleri kaliteli içme suyunu verece iz. Sahillerden ba lamak üzere bütün beldelerimizin atık sularının arıtılması için paket arıtma çalı maları ile problemleri çözmeyi amaçlıyoruz. Büyük yerle im yerlerinde bu tür arıtma tesisleri yapılıyor. Bozyazı'daki Arıtma Tesisi tamamlandı. Aydıncık'taki ise ihale aşamasında, şebekesi yapılıyor. 



Kentlerimizin çevre kirliliği sorunlarını ortadan kaldırmak ve sahilimizi her noktadan denize girilecek hale getirmek, çevreye duyarlılık gösteren belediyemiz açısından çok önemli. Elbette daha yapacağımız çok iş var" şeklinde konuştu. 



"Önemli projeleri hayata geçireceğiz" 

ilçelerin birçok eksikliğinin olduğunu, bu eksikleri gidermek için projeler yaptıklarını ifade eden Kocamaz, öyle devam etti; "Birçok ilçemizde düzenli hal tesisi yok. n allah Anamur'da hal tesisi projesini, yer problemini çözer çözmez bağlatmak istiyoruz. Buradaki üreticilerimizin ürünlerini en iyi ekilde de erlendirmesi için gayret gösterece iz. Aynı projeyi Bozyazı'da da gerçekletireceğiz. Mezbaha tesisi ile ilgili yatırımlar da yapılacak. Bunun dışında içme suyu ve kanalizasyonla ilgili eksikliklerin tamamı giderilecek. Otogar tesisi daha modern ve bu bölgede ya ayan insanlarımıza daha sa lıklı hizmet verecek noktaya ta ınacak. Bunların d ı ında in allah Anamur sahillerinin problemlerini de çözece iz. Aynı şekilde Bozyazı sahillerini de projelendirip, halkımızın daha kolay faydalanacak, daha rahat zaman geçireceği ya am alanları haline dönü türece iz." Vatanda lardan Mersin'in bugünkü durumunu foto raflayıp, saklamalarını rica eden Ba kan Kocamaz, "O foto raflarla karşımıza çıkar, size verdi imiz sözleri yerine getirememişsek, bunun hesabını bizden sorarsınız. Bizim inandı ımız bir dava var, o da hizmet etmek. Bizler vatandaşlarımız için her türlü hizmeti yapmaya hazırız" dedi. 



İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nin kurdele kesimi ve bilgisayar ortamında resmi açılı ı gerçekle ti. Ba kan Kocamaz ve protokol üyeleri daha sonra Anamur Belediyesi Sosyal Tesis açılı ına katıldı. Açılışta Bakan Kocamaz'a kendi kara kalem portresi hediye edildi.



Mersin'de İmece


Geri Dön