29 / 04 / 2024

Mersin Anamur Atıksu arıtma tesisi açıldı!

Mersin Anamur Atıksu arıtma tesisi açıldı!

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, İller Bankası ve Anamur Belediyesi işbirliği ile yapılan İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi, Anamur'da törenle açıldı





Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, İller Bankası ve Anamur Belediyesi işbirliği ile yapılan İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi, Anamur'da törenle açıldı.


Törene Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel ve MESKİ Genel Müdürü Turgut Aybak katıldı.


Anamur'un atık sularını arıtarak, Akdeniz ve çevresinin kirlenmesinin önüne geçilmesini amaçlayan tesisin açılışında konuşan Kocamaz, "Çevreyi korumak mecburiyetindeyiz. Çünkü doğa bize geçmiş nesillerden miras değil gelecek nesillerden ödünçtür. Maalesef doğayı hayvanlar değil insanlar kirletiyor. Bugün dünyanın birçok bölgesinde gördüğümüz katliamlar, savaşlar, silahlar, bombalar bu dünyanın dengesini değiştirdi. Çevre bilinci gelişmiş ülkeler de dahil dünyanın birçok bölgesi, olması gereken seviyeye ulaşamamıştır. Hepimizin ortak malı olan doğayı hep birlikte korumalı, gelecek nesillere temiz bir şekilde bırakmalıyız" dedi.



Mersin 


Geri Dön