21 / 05 / 2024

eğlence vergisi nedir

eğlence vergisi nedir

Maliye Bakanlığı, otellere eğlence vergisinde son noktayı koydu. Buna göre adı 'bar' olsa da içki içilip dans edilmediği müddetçe o mekandan ' eğlence vergisi ' alınmayacak...

Eğlence vergisine semt ayarı yolda!

Türkiye' de eğlence sektörünün büyüklüğü yıllık 20 milyar dolara yaklaşıyor. Sektörün amiral gemisi ise İstanbul. Eğlence vergileri, semtler arasındaki sosyal ve ekonomik farklılıklara göre belirlenecek...

İstanbul'un çalışma ve eğlence mimarisine Lagranja Desing imzası!

Barcelona’da kurulan iç mekan ve ürün tasarımlarına odaklanan multidisipliner tasarım ofisi olan Lagranja Design, İstanbul'un çalışma ve eğlence hayatına tasarımları ile imza attı...

Değerli Konut Vergisi nedir, itiraz edilebilir mi?

Değerli Konut Vergisi nedir? Değerli Konut Vergisi'ne itiraz edilebilir mi? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Değerli Konut Vergisi nedir?

7 Aralık 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren ''Değerli konut vergisi'' yüzlerca yapı sahibini yakından ilgilendiriyor. Değerli Konut Vergisi nedir? Nasıl ödenir? 

AVM’ler eğlence alanlarına yatırım yapıyor!

Yılın ilk çeyreğinde AVM ciroları yüzde 8,5 artış kaydetti. Aynı dönemde ziyaretçi sayısı yüzde 4,7 geriledi. AVM’ler müşterisini yeniden çekmek için eğlence alanlarına yatırım yapıyor.

Kardelen Eğlence Turizm Gıda Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kardelen Eğlence Turizm Gıda Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 100 bin TL sermaye bedeli ile Fuat Ülgen tarafından kuruldu.

Nevizade Eğlence ve Turizm Gıda İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nevizade Eğlence ve Turizm Gıda İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 20 bin TL sermaye bedeli ile Okan Ozan Kılıç tarafından kuruldu.

Afro Grup Turizm Eğlence Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Afro Grup Turizm Eğlence Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Temam Mısırlı tarafından kuruldu.

Ferhzr Gıda İnşaat Eğlence Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ferhzr Gıda İnşaat Eğlence Turizm Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 20 bin TL sermaye bedeli ile Mevlüt Urul tarafından kuruldu...

Gelir vergisi nedir? Kimler gelir vergisinden muaftır?

Şahısların elde ettiği gelirlerin üzerinden alınan dolaysız ve zorunlu bir vergi olan gelir vergisi ödemeleri devam ediyor. Peki gelir vergisi nedir? Kimler gelir vergisinden muaftır?

Kadıköy Ağaçev Eğlence Hizmetleri ve Müzik Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kadıköy Ağaçev Eğlence Hizmetleri ve Müzik Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Serkan Sezer ve Yücel Eroğlu ortaklığıyla kuruldu...

Ssases Otomotiv Gıda İnşaat Ve Eğlence İşletmeciliği Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ssases Otomotiv Gıda İnşaat Ve Eğlence İşletmeciliği Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Agit Saydun, Serdar  Çakıcı ve Serhat  Çifçi ortaklığında kuruldu. 

Bermuda Eğlence Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bermuda Eğlence Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Kadir     Öztürk  tarafından kuruldu.

Nayah Eğlence Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nayah Eğlence Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Bülent Demirtaş tarafından kuruldu. 

eğlence vergisi nedir Haberi

eğlence vergisi nedir

Maliye Bakanlığı, otellere eğlence vergisinde son noktayı koydu. Buna göre adı 'bar' olsa da içki içilip dans edilmediği müddetçe o mekandan 'eğlence vergisi' alınmayacak.



Maliye Bakanlığı’ndan turizmcileri rahatlatan eğlence vergisi kararı geldi. Belediyeler, Bakanlar Kurulu kararını gerekçe göstererek, 5 yıldızlı otellerin içinde bulunan barlara ayrı bir vergi tarifesi uygulamaya başlamıştı. Otelciler, konuyu Kültür ve Turizm, İçişleri ve Maliye Bakanlıklarına taşıdı. Maliye’den, rahatlatan karar çıktı. Tanımı itibarıyla "içki içilip dans edilebilen" yerlerin bar olduğunu kaydeden Maliye, bar olarak adlandırılan ancak kapsama girmeyen yerlerden eğlence vergisi alınmaması gerektiğini bildirdi.


Belediyelere ek gelir olmuştu


Bakanlar Kurulu, 2013 sonunda Belediye Gelirleri Kanunu’nda yer alan "Bazı maktu vergi ve harç tarifeleri"ne ilişkin bir karar aldı. Kararla "eğlence vergisi" yükseltilirken, bu vergiye konu mekanların metrekare bazında tarifelendirilmesi yöntemi...