28 / 07 / 2024

ek maliyet

ek maliyet

Günümüzde, ekonomimizin ve taşınmazların bulunduğu yerlerdeki rayiç bedellerinin sürekli bir değişkenlik içerisinde olması sebebiyle bazı durumlarda mülk sahipleri, bazı durumlarda ise kiracılar mağduriyetlerle karşı karşıya kalabilmektedir.

İngiltere'deki yükselen mortgage oranları tam 7,5 milyon haneyi etkileyebilir!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, İngiltere'de mortgage (konut kredisi) faiz oranlarının hızla artacağı ve 2026'ye kadar yıllık 15,8 milyar sterlin ek maliyet oluşturarak 7,5 milyon haneyi etkilemesi öngörülüyor.

TOKİ'den 50 bin konut kampanyası açıklaması: Maliyet artışları...

TOKİ, ek konut alanları belirlenmesi sırasında yaşanan mülkiyet ve planlama sorunlarından kaynaklı yaşanan gecikmelerden kaynaklı maliyet artışlarını konut fiyatlarına yansıtmayacaklarını ve vatandaşların mağdur etmeyeceklerini açıkladı. İşte o açıklama...

Çip krizi bitti yeni kriz çıktı! Otomobil fiyatlarını yükseltecek mi?

Dünyada otomotiv sektöründe 2 yıl süren çip krizi sona ererken özellikle ithal otomobillerde yeni bir kriz ortaya çıktı. Ek maliyet anlamına gelen yeni kriz, otomobil fiyatlarını yükseltecek mi?

Son dakika haberi! Borcunu yapılandırana ek maliyet yok!

İş dünyasında, milyonlarca şirketi kapsayan "işletme kayıtlarının düzeltilmesi, matrah ve vergi artırımı, stok düzeltme bayanı, kasa-ortaklar cari hesaplar düzeltmeleri, işletme aktifindeki taşınmazların kayıtlı değerinin yükseltilmesi" düzenlemeleriyle derin nefes aldı.

Ahmet Akın'dan Kuzey Marmara Otoyolu açıklaması!

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kurtköy-Akyazı ve Kınalı-Odayeri kesimlerindeki olağanüstü ek maliyet artışlarını sahiplenen olmadı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, konuya ilişkin konuştu.

Kuzey Marmara Otoyolu'nda ek maliyet artışları TBMM gündeminde!

Kuzey Marmara Otoyolu projesi kapsamında yapılan ek maliyet artışları meclis gündemine taşındı. CHP'li Akın, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Depreme dayanıklı bina için bunlara dikkat!

Alacalı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Karahan, "Taban izolasyonu kauçuk ve çelik parçalardan oluşan temel inşası. Teknik, yapı maliyetlerine yaklaşık yüzde 10 ek maliyet yüklüyor; ama binayı, canı ve malı da koruyor" dedi.

Mila's Daphne Residence'ın yüzde 90'ı tamam!

Ethica Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akdoğan, “Estetik dışı bina yapmamız mümkün değil. Bunun için yüzde 30 ek maliyet ödüyoruz” dedi

Türkiye'den konut alan yabancılara vatandaşlık verilecek!

Hükümet, güvenilir liman arayan sermayeyi çekmek için düğmeye bastı. Türkiye’ye gelen paraya transfer kolaylığı sağlanacak, çıkışta sorun yaşanmayacak ve ek maliyet olmayacak

Konut kredisinde faiz artışı ek yüzde 14 maliyet getirdi!

Konut kredisi faiz oranlarının son 1 yılda yüzde 0.85’lerden yüzde 1.10 bandına yükselmesi, ev almak isteyen tüketicilere ek yüzde 14 maliyet olarak yansıdı.

İzmir Metrosu'ndaki hata 200 milyon dolarlık ek maliyet getirdi!

İzmir Metrosu'nun proje, ihale ve yapım aşamasındaki yapılan hataların 200 milyon dolarlık ek maliyet getirdiğini ifade eden Hanefi Caner, "Bu zarar İzmirlinin cebinden ödendi" dedi

Emlak vergisi gider mi maliyet mi?

Bir taşınmazın sahibi gerçek kişiler olabileceği gibi tüzel kişiler adına da olabiliyor. Şirket adına ödenen emlak vergisinin gider olarak mı yoksa maliyet olarak mı dikkate alınacağı merak ediliyor. Peki, emlak vergisi gider mi maliyet mi?

Marmaray'ın farkı ödenecek!

Dönemin Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, ‘Marmaray’da 200 milyon dolarlık ek maliyet konusunda, “Elbette bir maliyet artışı söz konusu. Ancak, Taisei işi biraz abartmış. Çözülmeyecek birşey yok." dedi.

ek maliyet Haberi

ek maliyet

Yabancı para cinsinden yapılan kiralamalarda; dövizde meydana gelebilecek ani yükseliş ve düşüşlerde çoğu zaman kira sözleşmelerinin tarafları beklemedikleri ekonomik zararlara uğramalarına sebep olmaktadır. Bu zararlara kiralayan açısından bakacak olursak; Dolar kurunun 2,20 USD/TL  olduğu tarihte yapılmış olan kira sözleşmesinde aylık 5.000 USD kira bedeli ödeyen kiracı, kurun 2,70 USD/TL ‘ ye yükselmesi durumunda aylık 2.500,00 TL’ lik bir ek maliyet ile karşılaşmaktadır. 


Kiracılar bu maliyete katlanmak zorunda değildir. Şöyle ki; kiracı ilk olarak mülk sahibi ile bu öngörülemeyen artış için kira sözleşmesindeki kira bedelinin revize edilmesi talebinde bulunabilir. Kiracının bu talebinin mülk sahibince kabul edilmemesi durumunda; kiracı öngörülmeyen ve makul olmayan kira bedelindeki meydana gelen fark için hakimin müdahalesi talebinde bulunabilir. Yani, kiracı, kira uyarlama davası açabilecektir.  Döviz kurunda meydana...