02 / 05 / 2024

eko şehir

eko şehir

Basında Başbakanın Çılgın Projesi olarak yansıyan yeni şehirlerin kurulmasının nedeni ne? Şehircilikte yükselen değer olan “Eko Şehircilik” ile İstanbul’da kurulacak olan “Çılgın Şehrin” bir ilişkisi var mı? Çin’de kurulan Tianjin Eco-City ile İstanbul’da

Eko Gayrimenkul Ve Otomotiv Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Eko Gayrimenkul Ve Otomotiv Sanayi Ticaret Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 3 milyon 300 bin TL sermaye bedeli ile Abdülbaki Balcı tarafından kuruldu.

Eko Atlantic City: Afrika'nın ortsında zenginlere özel şehir!

Eko Atlantic City ile Nijerya'da zenginlere özel şehir inşa ediliyor. 300 bin zengine ez sahipliği yapacak şehir, 10 milyon metrekarelik alanda kurulacak.

Antalya Kumluca Eko Kumul Park sahil projesinde yıkım başladı!

Kumluca Beykonak sahilinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak Eko Kumul Park sahil projesinin bulunduğu alandaki belediyeye ait deniz obalarının yıkımına başlandı.

Eko Atlantic projesi 2020'de tamamlanacak!

NİJERYA, hızla inşasına devam ettiği 'Eko Atlantic' projesiyle Batı Afrika'ya dev bir finans merkezi kazandıracak. Bölgede yeni bir şehir olarak yükselmeye başlayan proje, bu haliyle Dubai'ye de rakip olarak gösteriliyor.

Nilüfer Eko-Kent projesi oy çokluğuyla kabul edildi!

Nilüfer Belediyesi tarafından plan ihalesi yapılan Nilüfer Eko-Kent projesi, belediye meclisinde oy çokluğuyla kabul edildi. Büyükşehir Belediye Medisi'ne sunulacak olan planlar, bölge halkına düzenlenecek toplantılarla anlatılacak.

Nevşehir'de eko turizm sertifikalı çiftlik ilgi odağı oldu!

Nevşehir'in Avanos ilçesinde, 95 çeşit sertifikalı organik ürünün yetiştirildiği "eko turizm" sertifikalı çiftlik, bölgeye gelen turistlerin uğrak yeri oldu Çiftliğin sahibi Yüksel: "insanlar doğayla iç içe tatil yapmak istiyor" dedi.

Mustafa Bozbey: Eko Kent Projesi umarım siyasi nedenlerle geri gönderilmemiştir!

Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 9 ay bekledikten sonra geri gönderilen Eko-Kent planı ile ilgili olarak, siyasi neden aramak istemediğini belirtti...

Beyşehir Gölü Milli Parkı eko turizme kazandırılıyor!

Türkiye’nin en önemli milli parklarından olan Beyşehir Gölü Milli Parkı, eko turizmine kazandırılıyor. Bu yıl içerisinde milli park sahasında sürdürülebilir eko turizm planlamasının yapıldığı bildirildi....

Başbakanın Çılgın Şehir Projesi ve Eko Şehirler!

Basında Başbakanın Çılgın Projesi olarak yansıyan yeni şehirlerin kurulmasının nedeni ne? Şehircilikte yükselen değer olan “Eko Şehircilik” ile İstanbul’da kurulacak olan “Çılgın Şehrin” bir ilişkisi var mı? Çin’de kurulan Tianjin Eco-City ile İstanbul’da

Chengdu'nun dışındaki ekoşehirde evler birbirine yakın kurulacak!

Chengdu'nun dışına yapılması planlanan ekoşehir 80 bin kişiye ev sahipliği yapacak

Mesa Nurol Bahçeşehir Evleri'nde 154 bin 850 YTL'ye!

Mesa-Nurol konsorsiyumu tarafından inşa edilen Mesa Nurol Bahçeşehir Evleri'nde başlayan yeni kampanya 31 Aralık'a kadar sürecek.

TOKİ Eskişehir Tepebaşı'nda 840 konut yaptıracak

TOKİ Eskişehir Tepebaşı Aşağı Söğütönü Mahallesi 2.bölge'de 840 konut yaptıracak

TOKİ Nevşehir'de 976 konut yaptıracak

TOKİ, Nevşehir'de konut ve cami yaptıracak

eko şehir Haberi

eko şehir


Türkiye geleceği için yeni şehirler kuruyor… Basında Başbakanın Çılgın Projesi olarak yansıyan yeni şehirlerin kurulmasının nedeni ne? Şehircilikte yükselen değer olan “Eko Şehircilik” ile İstanbul’da kurulacak olan “Çılgın Şehrin” bir ilişkisi var mı? Çin’de kurulan Tianjin Eco-City ile İstanbul’da kurulan yeni Çılgın Şehrin benzerliği var mı?


Richard Register 1987 yılında “Ekoşehir Berkeley: Sağlıklı Bir Gelecek İçin Yeni Şehirler Kurmak” isimli bir kitap yazıyor ve Ekoşehir süreci başlıyor. Ekoşehir konferansları düzenleniyor. Düzensiz şehirleşme, hava kirliliği, beton binalar arasında sıkışıp toprakla bağını kaybeden insanlık, toprakla bağını mezara gitmeden önce yeniden kurma eğiliminde.. Özellikle, Avrupa, ABD gibi ekonomisi gelişmiş, sanayisi gelişmiş, kapitalist düzenin insanı “işe köle” ettiği bir sistemde bunalan insan, daha yaşanılabilir şehirler inşa etme hayalinde…


Ekoşehir kavramına dünyada en uzak olması gereken...