03 / 05 / 2024

ekolojik yaşam kenti nereye kurulacak

ekolojik yaşam kenti nereye kurulacak

Türkiye'de ilk pasif ev olma özelliğine sahip "ekolojik ev'den sonra, şimdi de bu evi model alarak "ekolojik kent" kurulacak. Proje müstakil konutlar, siteler, okuldan hastaneye kamu binalarıyla dünyanın sayılı projelerinden biri olacak...

Nefes Assos'ta yaşam 2022'de başlayacak!

21. yüzyılın örnek insan yerleşkesi olarak nitelendirilen Nefes Assos, merakla beklenen lansman etkinliğini, tarihi Fişekhane’deki toplantı ile gerçekleştirdi. Ekolojik yaşam arayışı içinde olanların referans noktası olan Nefes Assos, 21. yüzyıl insan yerleşkesi olarak bir ilke imza atıyor.

İzmir Kozak Yaylası'nda Doğal Yaşam Parkı kuruluyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Kozak Yaylası Doğal Yaşam Parkı’nı kurmak için çalışmalara başladı. Park kırsal kalkınma ve ekolojik turizmle bölgenin ekonomik ve sosyal gelişimine fayda sağlayacak...

Lens İstanbul Yaşam Merkezi’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlandı!

Kurtköy’deki Lens İstanbul Yaşam Merkezi’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, bando ve mehteran takımının coşkulu gösterisi ile kutlandı. Alışveriş, eğlence, lezzet ve sanatın başkenti, Türkiye’nin en büyük yaşam merkezi Lens İstanbul’un birbirinden renkli kutlamalara ev sahipliği yaptı...

Lens İstanbul Yaşam Merkezi 29 Ekim'de açılıyor!

Lens Yapı tarafından Kurtköy’de hayata geçirilen Lens İstanbul Yaşam Merkezi 29 Ekim'de kapılarını açıyor. İstanbul’a yeni bir soluk kazandıracak Türkiye’nin en büyük yaşam merkezi arasında bulunacak Lens İstanbul, alışveriş, eğlence, lezzet ve sanatın başkenti olacak.

Ekolojik yaşamın yeni trendi: Saman evler!

Saman evler ekolojik yaşamın en yeni gözdesi. Metrekaresi 800 TL ile 1.800 TL arasında olan saman evlerin yapımı 15-20 gün sürüyor. İşte Türkiye'de bu işi yapan firmalar ve uygulamaları...

Kadıköy'e Ekolojik Yaşam Parkı kurulacak!

Kadıköy Belediyesi, Eğitim Mahallesi'nde bulunan Kemal Sunal Parkı'na Ekolojik Yaşam Parkı kuracak. Parka, 60 metrekarelik Kompost Eğitim Merkezi inşa edilecek.

Dünyada yaşam kalitesi en yüksek şehir Viyana!

Uluslararası danışmanlık şirketi Mercer'in 2016 yaşam kalitesi araştırmasına göre Viyana ilk sıradaki yerini korudu. 230 şehir içinde Viyana'nın ardınan İsviçre'nin Zürih kenti ikinci sırayı aldı.

Marina Ankara, Başkenti marina yaşamı ile tanıştırıyor!

Gayrimenkul sektörünün lideri Sinpaş Yapı’nın farklı yaşam konseptleriyle geliştirdiği Marina Ankara projesinde, masmavi sular, rengarenk yelkenliler, kafeler ve restoranlarla çevrelenen marina, projenin ana konseptini oluşturuyor.

Dünyanın en yaşanabilir kenti Viyana!

Mercer'in internet sitesinde yayınlanan 2015 Küresel Yaşanabilirlik ve Yaşam Kalitesi Raporu’na göre dünyanın en yaşanabilir kentinin Avusturya'nın başkenti Viyana olduğu bildirildi.

Mulson Yaşam Konutları 2016'da teslim edilecek!

TÜRKİYE'NİN ilk ekolojik konut projesi olma özelliği taşıyan Güzelbahçe'deki Mulson Yaşam Konutları, kendi enerjisini üreten sistemle benzerlerinden ayrılıyor. Mulson Yaşam Konutları 2016'da teslim edilecek.

Mulson Yaşam Konutları'nın örnek dairesi büyük ilgi gördü!

Apartman katında müstakil yaşam konsepti sunan ve Türkiye'nin ilk ekolojik konut projesi olma özelliği taşıyan Mulson Yaşam Konutları, kendi enerjisini kendi üreten bir sistemle de benzerlerinden ayrılıyor.

Mulson Yaşam Konutları kendi enerjisini üretiyor!

EST Orion Group'un Güzelbahçe'de yapımını sürdürdüğü ve kendi enerjisini kendi üreten Türkiye'nin ilk 'Ekolojik Konut Projesi' olma özelliği taşıyan Mulson Yaşam Konutları, apartman katında müstakil yaşam konsepti sunuyor.

Mulson Yaşam Konutları Türkiye'nin ilk ekolojik konut projesi olacak!

WEST Orion Group'un yapımını sürdürdüğü Mulson Yaşam Konutları, kurulacak güneş tarlası sayesinde kendi elektrik giderlerini karşılayacak. Proje, Türkiye'nin ilk ekolojik konut projesi olma özelliğine sahip olacak...

ekolojik yaşam kenti nereye kurulacak Haberi

ekolojik yaşam kenti nereye kurulacak

Gaziantep'te kurulacak Türkiye'nin "ilk ekolojik yaşam kenti"nin ısınmasında, fıstık kabuğundan yararlanılacak. 


Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Enerji Yöneticisi Ayşegül Tekerekoğlu, ekolojik kent ve ev projelerini AA muhabirine değerlendirdi.

Türkiye'de ilk pasif ev olma özelliğine sahip "ekolojik ev'den sonra, şimdi de bu evi model alarak "ekolojik kent" kurulacağını anlatan Tekerekoğlu, projenin, müstakil konutlar, siteler, okuldan hastaneye kamu binalanyla dünyanın sayılı projelerinden olduğunu belirtti. 


Tekerekoğlu, "ekolojik kentin", Kilis-Gaziantep yolu üzerinde 3 bin 200 hektarlık alanda kurulacağı ifade ederek, raylı sistemli ulaşımı, yeşil çatıları, fotovoltaikleri, kendi atığını kendi yönetme, kendi yağmur suyunu toplama, gri suyunu arıtma, mahalle bazında merkezi ısıtma ve soğutma sistemleri, yenilenebilir enerji kaynaklan müzesiyle örnek kent olarak tasarlandığını anlattı. 

"Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, arsanın 1/1000'lik planını bu şekilde çıkardı. İhaleleri alacak firmalar kurallara uymak zorunda" diyen...