05 / 05 / 2024

ekonomi bakanı faiz açıklaması

ekonomi bakanı faiz açıklaması

Başbakan Davutoğlu'nun talimatıyla ekonomi için yeni yol haritası hazırlanacağını söyleyen Ekonomi Bakanı Zeybekci, "Faiz başımızdaki bela, aşağı çekmeliyiz" dedi. Zeybekci, enflasyon ve faiz oranlarının masaya yatırılacağını belirtti...

Ekonomi Bakanı Nebati’den 1,5 trilyonluk açıklama Paranın kaynağını ne?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı son açıklamada konut hamlesinin 1,5 trilyon lirayı aşan bir ekonomik değer yaratacağını belirtirken "Ekonomi politikamızın tek amacı sadece büyüme değil büyümenin yaratacağı refahı toplumun tüm kesimlerine yaymak" ifadelerini kullandı.

Arjantin yabancı fonların ekonomi politikalarını belirlemesine izin vermeyecek!

Arjantin Ekonomi Bakanı Guzman, ülkenin derin bir ekonomik ve sosyal kriz yaşadığını belirterek, "Yabancı yatırım fonlarının ekonomi politikalarını belirlemesine izin verilmeyecek." dedi.

Yunanistan Ekonomi Bakanı kira yardımı sebebiyle istifa etti!

Yunanistan Ekonomi ve Kalkınma Bakanı Dimitris Papadimitriou, kabinede yer alan eşinin aldığı kira desteğinin tartışmalara neden olmasının ardından istifa etti. 

Nihat Zeybekçi: Faizin dezavantajını kaldırmak için destek vereceğiz!

Ekonomi Bakanlığı ile İstanbul Sanayi Odası (İSO) ortaklığında düzenlenen 'İstişare Toplantısı'na katılan Ekonomi Bakanı Zeybekci,"Evet, faizin yüksekliğini biliyoruz. Yüksek faiz ortamında yatırım yapılmaz, biliyoruz. " dedi.

Nihat Zeynekci: Faiz artırımı tüketim ve yatırıma zarar verir!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Döviz piyasasına klasik müdahaleye karşıyım" dedi. Merkez Bankası`nın faiz artışına ilişkin değerlendirmesinde Bakan, "Faiz artırımı tüketim ve yatırıma zarar verir" değerlendirmesini yaptı.

Merkez Bankası'nın bu ay faiz indirmemesi olumsuz algılanmamalı!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "TCMB'nin bu ay faizi indirme yolunda adım atmaması, indirimlerin sonu geldiği yönünde algılanmamalı." dedi.

Nihat Zeybekci: Konut kredilerinde faiz oranları düşüyor!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, enflasyonun iki aydır son 3 yılın en düşük seviyesinde seyretmesinin ardından TCMB de bu hareketi değerlendirdi. Zeybekci, ''Konut kredilerinde ağırlıklı ortalama faiz oranlarında düşüş yaşanmaktadır'' dedi.

Fatma Güldemet Sarı, Ekonomi Bakanlığı'na vekalet edecek!

Bugün Amerika Birleşik Devletleri'ne gidecek olan Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş'ın dönüşüne kadar Ekonomi Bakanlığı'na, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı’nın vekâlet etmesine dair tezkere bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bakanı Zeybekci: Konut alan yabancıya vatandaşlık verelim!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye’de konut alan yabancılara vatandaşlık verilmesi önerisini tekrarlayarak, “Türkiye’de yaşamak hayali varsa gelsin. Vatandaşlık verelim” dedi. Zeybekci, alt sınır getirilebileceğini belirtti.

Nihat Zeybekci: Türkiye'de faiz indirimi ekonominin yararınadır!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, faiz indirimi yönündeki görüşlerini koruduklarını belirterek, "Türkiye'de faiz indirimi ekonominin yararınadır. Hükümetin kurulmasıyla Merkez Bankası'nın elinin rahatlayacağını düşünüyorum" dedi.

İnşaatçılardan faiz indirimi açıklaması!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nîn, "Faiz indirimi konusunda hala atılacak adım var" açıklaması konut sektöründe gözleri faiz indirimi için Merkez Bankası'na çevirdi..

Nihat Zeybekci: Faiz artışı beklentileri ekonomiyi negatif etkileyecek!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ABD Merkez Bankası (FED) Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) dün sona eren mart ayı toplantısı kararlarını değerlendirdi.

Nihat Zeybekçi: Faiz oranları düşürülmeli!

Faizlerin hâlâ yüksek olduğunu ifade eden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Türkiye'de yatırım yapılmasını zorlaştıran faiz oranlarının aşağı düşürülmesi gerektiğini kaydetti.

ekonomi bakanı faiz açıklaması Haberi

ekonomi bakanı faiz açıklaması

Başbakan Davutoğlu'nun talimatıyla ekonomi için yeni yol haritası hazırlanacağını söyleyen Ekonomi Bakanı Zeybekci, "Faiz başımızdaki bela, aşağı çekmeliyiz" dedi


Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ekonomi için yeni bir yol haritası hazırlanması talimatı verdiğini, ilgili bakan ve bürokratların gerekli çalışmayı yapacağını açıkladı. Zeybekci, bu çalışmalar sırasında büyüme, enflasyon ve faiz oranlarının masaya yatırılacağı mesajı verdi. Zeybekci, "Büyümeyi ihmal edemeyiz. Türkiye yüzde 3.5'lik büyümeyi kabul edemez. Faizi aşağı çekmek zorundayız. Başımızdaki bela faizdir. Faizi indirmek için yeterince gerekçe var" dedi. 


ARZI ARTIRMALIYIZ 

Bazı gazetecilerle sohbet eden Zeybekci, yeni yol haritası çalışmasıyla ilgili "Sık sık toplantılar yapılacak. Yeni çalışma içinde ekonomi, faiz politikaları hepsi olacak. Büyüme artırmalı" diye konuştu. Enflasyonla mücadelede tarz değiştirmek gerektiğine dikkat çeken Zeybekci, şöyle devam etti: "Ekonomi bürokrasisi her...