03 / 05 / 2024

ekonomi gücen endeksi azaldımı

ekonomi gücen endeksi azaldımı

Siyaseten ortaya çıkan karmaşanın ekonomiyi nasıl vurduğunu, ekonomideki güvenin nasıl tahrip olduğunu görmek için piyasaya bakmak, ekonomideki aktörlere kulak vermek yeterli sayılır.

Perakende de güven endeksi yıllık bazda artarken aylık bazda gerildi!

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) aylık olarak düzenlediği, Perakende Güven Endeksi'nin (TEPE) 161'inci sayısını yayımladı.

Ekonomik güven endeksi arttı!

Ekonomik güven endeksi, Temmuz ayında aylık bazda yüzde 11,8 artarak 82,2 değerine yükseldi.

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 11,6 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan ekonomik güven endeksi verilerine göre, inşaat sektörü güven endeksi yüzde 11,6 oranında artarak 87 değerini aldı.

İnşaat sektörü güven endeksi Temmuz'da yüzde 11,6 arttı!

Hizmet sektörü güven endeksi Temmuz ayında geçen aya göre yüzde 20,2, perakende ticarette yüzde 9,6, inşaat sektöründe 11,6 arttı

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 33,1 yükselişle 78'e çıktı!

Ekonomik güven endeksi, koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında yeni normalleşme dönemine geçilen Haziran ayında aylık bazda yüzde 19,1 artarak 73,5 değerine çıktı.

Ekonomik güven endeksi arttı!

Ekonomik güven endeksi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında yeni normalleşme dönemine geçilen haziran ayında aylık bazda yüzde 19,1 artışla 73,5 değerine yükseldi.

Reel Kesim Güven Endeksi haziranda yükseldi!

Reel Kesim Güven Endeksi, haziran ayında bir önceki aya göre 15,7 puan artış göstererek 92,6'ya yükseldi.

İnşaat sektörü güven endeksi Haziran'da yüzde 33.1 arttı!

Mevsim etkilerinden arındırılmış inşaat sektörü güven endeksi Mayıs 2020'de 58,5 iken bu ay yüzde 33,1 arttı...

Ekonomik güven endeksi arttı!

Ekonomik güven endeksi, mayıs ayında aylık bazda yüzde 20,4 artarak 61,7'e yükseldi.

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 31,1 yükseldi!

Ekonomik güven endeksi, Mayısta aylık bazda yüzde 20,4 artarak 61,7'e ulaştı. İnşaat sektörü güven endeksi ise yüzde 31,1 artış gösterdi...

İnşaat sektörü güven endeksi Mayıs'ta yüzde 31,1 arttı!

Mevsim etkisinden arındırılan inşaat sektörü güven endeksi geçtiğimiz ay 44,7 olurken, bu ay yüzde 31,1 yükselerek 58,5 değerine ulaştı.

Tüketici güven endeksi arttı!

Tüketici güven endeksi mayıs ayında geçen aya göre yüzde 8,5 artarak 59,5 oldu.

İnşaat sektörü güven endeksi Nisan'da yüzde 42,2 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu, Nisan ayına ilişkin ekonomik güven endeksi verilerini açıkladı. Verilere göre, inşaat sektörü güven endeksi Nisan'da yüzde 42,2 azaldı...

ekonomi gücen endeksi azaldımı Haberi

ekonomi gücen endeksi azaldımı

Siyaseten ortaya çıkan karmaşanın ekonomiyi nasıl vurduğunu, ekonomideki güvenin nasıl tahrip olduğunu görmek için piyasaya bakmak, ekonomideki aktörlere kulak vermek yeterli sayılır. Ama bu konudaki gidişi daha tutarlı ve sayısal görmek için herhalde TÜİK'in hazırladığı güven endeksleri çok daha önemli bir gösterge niteliğinde. 


TÜİK'in açıkladığı sektörel güven endekslerinden hizmetler ve perakende ticaretle ilgili olanları 7 Haziran seçiminin ardından temmuz ayında son dönemin görece yüksek sayılabilecek düzeylerine çıktı. İnşaat sektörü güven endeksi ise haziranda yüksek bir düzeyde bulunuyordu. Sonrasında ise bir geri gidiş başladı. 

7 Haziran seçiminin sonuçlarını beğenmedik, daha doğrusu bazı siyasiler beğenmedi. Öyle ileri sürüldüğü, saçma sapan yorumlandığı gibi vatandaş koalisyon istemiş filan değildi. Vatandaş, oy verdiği partinin iktidar olmasını istemişti. 



İşte bu düşünceler hakim olmaya, kamuoyu "Yok bunlar anlaşamayacak, hükümet...