30 / 04 / 2024

ekonomi ve iklim değişikliği

ekonomi ve iklim değişikliği

Ankara Ticaret Odası (ATO) öncülüğünde Ankara'da 'Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi' gerçekleştirilecek. ATO Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek zirve 30-31 Mart'ta! İşte detaylar...

Milyarderler 2020'den sonra yüzde 34 daha da zenginleşti! Krizlerde, zengin daha zengin, yoksul daha yoksul oluyor!

İngiltere merkezli uluslararası insani yardım kuruluşu Oxfam, 2020 sonrasında yaşanan küresel salgın, savaş, hayat pahalılığı ve iklim değişimi gibi krizlerin zenginler ve yoksullar arasındaki uçurumu daha da genişlettiğinin altını çizdi. Buna göre, milyarderler 2020'den sonra yüzde 34 daha da zengi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı: Binaların güçlendirilmesinde mevzuat kolaylığı getirildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ruhsat aldıkları tarihteki imar kurallarına göre inşa edilmiş yapıların güçlendirilmesinde mevzuat kolaylığı getirdi. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2024 yılı bütçesi komisyonda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2024 yılı bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşüldü. 

Tarım arazisi üzerine kaçak villalar yapılmıştı... Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı düğmeye bastı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kuşadası’nda tarım arazisi üzerine inşa edilen kaçak villalar için düğmeye bastı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı önceden iptal etmişti! İkizdere'deki kıyım için tekrar kollar sıvandı!

Fevzi Reis’in şirketi Reis RS Enerji Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, İkizdere’deki kıyım için kolları yeniden sıvadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Afet konutları deprem yönetmeliğine uygun, güvenli ve iklim dostu olarak yapılıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı bir son dakika açıklamasında "Konutlarımız deprem yönetmeliğine uygun, güvenli, sıfır atık uyumlu ve iklim dostu olarak inşa edilecek" dedi ve vatandaşların hiçbir endişe duymadan bu konutlarda yaşayacağının altını çizdi. 

Ekonomistlerden korkutan açıklama: ‘İşsizliğin artması kaçınılmaz’

Ekonomi ve Maliye Bakanlığı’na Mehmet Şimşek’in getirilmesi ile beraber ekonomide olumlu bir hava yaratılmaya çalışılsa da ekonomistler, aynı görüşte değil. Ekonomistler, özellikle işsizlik konusunda birtakım uyarılar yaptı.

Libya’dan Türk şirketlere çağrı: Gelin ülkemizde petro kimya tesisi yapın!

Türkiye-Libya Yuvarlak Masa Toplantısı, Libya Ekonomi ve Ticaret Bakanı Mohamed Al-Hawij ve iki ülke iş insanlarının katılımlarıyla yapıldı. Libyalı bakan, Türk şirketlere Libya’da petrokimya tesisi kurma teklifinde bulundu.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: İstanbul'da tek bir riskli bina bırakmayacağız!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da tek bir riskli bina bırakmayacaklarının altını çizerek, kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Güney Kore ve Avrupa Birliği ekonomi ve güvenlik işbirliği yapacak! İşte detaylar

Kuzey Kore’de asla dinmeyen gerilim ve yeni alevlenen Rusya-Ukrayna savaşı sonrası Güney Kore ve Avrupa Birliği (AB), aralarındaki ekonomik ve güvenlik işbirliklerini geliştirme konusunda karara vardı. 

Zincirlerden ağlara: krizler küresel tedarik yollarını nasıl değiştirdi?

Çatışma, covid ve iklim değişikliği, işletmelerin riski azaltmak için daha fazlasını yapması ve giderek daha karmaşık hale gelen ağların üstesinden gelmek için teknolojiye yatırım yapmasıyla küresel tedarik zincirlerini dönüştürdü.

İstanbullu Mart ayında en çok deprem, ekonomi ve seçim konuştu!

İstanbul Planlama Ajansı Mart ayı raporu, İstanbullu’nun nabzını tuttu.  “İstanbul Barometresi” araştırmasına göre İstanbullular, geçen ay evlerinde en çok Kahramanmaraş Depremi, ekonomik problemler ve Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda konuştu.

İFM’de nihayet mutlu son! İstanbul Finans Merkezi’nin bankalar etabı 17 Nisan’da hizmete açılıyor!

Uzun bir süredir ekonomi ve iş dünyası tarafından heyecanla beklenen İstanbul Finans Merkezi (İFM) projesinde nihayet son aşamaya gelindi. İFM projesinin bankalar etabı 17 Nisan Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılacak.

ekonomi ve iklim değişikliği Haberi

ekonomi ve iklim değişikliği

Ankara Ticaret Odası (ATO) öncülüğünde Ankara'da 'Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi' gerçekleştirilecek. ATO Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek zirve 30-31 Mart'ta! İşte detaylar...


'Yeşil dönüşüm' konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla 'Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi' 30-31 Mart'ta Ankara'da gerçekleşecek. 

Zirvede sertifikalı eğitim programları, eğitimler, workshop'lar, sergiler gerçekleştirilecek; konserler, dinletiler, mini gösteriler sahnelenecek.

ATO Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek zirveye; eski devlet başkanları, kamu kurumları temsilcileri, 20'yi aşkın uluslararası kurum ve kuruluş, 30'dan fazla üniversiteden akademisyen ve sektör temsilcileri katılacak. Zirveye toplam 12 bin katılımcı ile birlikte 50 bin çevrim içi ve uzaktan ziyaretçi öngörülüyor.


150 konuşmacının yer aldığı 20'yi aşkın oturumun yapılacağı zirvede; 4 bin metrekarelik alanda, 'Ekonomi ve İklim Değişikliği' temalı Fuar ve İklim Müzesi de...