23 / 07 / 2024

Ekonomik Program 2015

Ekonomik Program 2015

2015 Yılı Ekonomik Programı’nda gelecek yıl sonuna kadar evi olanlar ile belirli bir tutarın üstünde konut kredisi çekenlere KKDF ve BSMV muafiyeti sağlanmayacağı belirtildi. Yani ikinci ev almak isteyene vergi göründü...

Enflasyonla mücadelede yeni yol haritası belli oluyor! Fiyatların düşmesi bekleniyor!

28 Mayıs’ta yapılan ikinci tur seçimlerinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 5 yıllık yeni döneminin yol haritası netleşmeye başladı. Bu kapsamda; güçlü kadro, güçlü ekonomik program ve güçlü bir ekonomi yönetimi amaçlanacak.

250 bin aile faydalanıyor! Sosyal ve Ekonomik Destek Programı’na nasıl başvurulur?

Sosyal ve Ekonomik Destek Programı (SEDEP) kapsamında; ayni ve nakdi sosyal destek başvuruları yapılabiliyor. İBB’nin hayata geçirdiği proje kapsamında 250 bin aile faydalanıyor. Peki SEDEP’e nasıl başvurulur?

Dolar yeni güne 7.77 bandında başladı!

Yeni Ekonomik Programın ilan edilmesi nedeniyle dün 7.85 seviyesini aşan dolar yeni güne 7.77 seviyesinde başladı.

Değerli Konut Vergisi yolda!

Ekonomik program hedeflerinin gerçekleştirilmesi için beyanname veren mükellef sayısını artırmayı, istisna ve muafiyetleri daraltmayı amaçlayan bazı güncellemeler hedefleniyor. Kanun teklifiyle bazı yeni vergiler gelecek...

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's: Türkiye'nin 2020'de yüzde 5'lik büyüme hedefi var!

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Türkiye'nin Yeni Ekonomik Programı'ndaki (YEP) büyüme hedeflerinin makro dengesizlikleri artırabileceğini aktardı.

Ek gayrimenkul vergisi gelebilir! 

Bir defaya mahsus Ek Gayrimenkul Vergisi geliyor.Vergi uzmanı Dr. Ozan Bingöl, Yeni Ekonomik Program'da hedeflenen bütçe açığının yüzde 82.5'ine ulaşıldığına dikkat çekerek, vatandaşlara “Nur topu gibi yeni vergilere hazır olun "uyarısı yaptı.  

Çimento sektöründen yeni ekonomik programına onay!

Çimento, Cam ve Seramik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz, yeni ekonomik programın, son 2 ayda üst üste atılan hayati adımlardan bir yenisi olarak gördüklerini ve çimento, cam, seramik sektörü olarak reform paketini memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Gayrimenkul Fonu ne zaman kurulacak?

Dün açıklanan yeni ekonomik program kapsamında Bakan Albayrak Gayrimenkul Fonu kurulacağını açıkladı. Peki fon kapsamı ne olacak ve ne zaman kurulacak?

Yeni Ekonomik Programı konut kredilerini nasıl etkiler?

Dün açıklanan yeni ekonomik programda bankacılık sektörü ve kredilere ilişkin bir çok açıklama yapıldı. Peki konut kredileri yeni ekonomik programdan nasıl etkilenir?

Türk müteahhitlerinden Kazakistan'a 20 milyar dolarlık yatırım!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan’la ticaret hacminin 5 milyar dolara çıkarılmasının hedeflendiğini açıkladı. 26 yatırım projesi için anlaşma sağlanan ekonomik programı imzalandı.

Tapu Harcı Hesaplama 2015 Programı!

Taşınmaz mal sahipleri, mülkiyet hakkını bir başkasına bedel karşılığında ya da bedelsiz olarak devredebiliyor. Peki, tapu harcı ne kadar? İşte Tapu Harcı Hesaplama 2015 Programı..

Tapu masrafı hesaplama programı 2015!

Gayrimenkul sahibinin taşınmazını devretmek istemesi halinde, bu işlem tapu müdürlüğünde yapılıyor. Tapu müdürlüğünde yapılan devir için bazı masraflar ödeniyor. İşte tapu masrafı hesaplama programı 2015!

Değer artış kazancı hesaplama programı!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince değer artış kazancı vergisi edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılan taşınmaz mallar için ödeniyor. İşte değer artış kazancı hesaplama programı 2015..

Ekonomik Program 2015 Haberi

Ekonomik Program 2015

Hükümet gayrimenkule fren yapmak için konut kredisine vergi getiriyor. Ancak başını sokacak bir ev almak isteyenler ile belirli tutarın altında konut kredisi çekenler kredi çektiklerine vergi ödemeyecek. 2015 Yılı Ekonomik Programı’nda hükümetin gayrimenkul yatırımlarındaki artışı kontrol edilebilmek için konut kredisinde bulunan vergi avantajını yeniden gözden geçireceği belirtildi.


Gözden geçirme sonucu vergi avantajının konut sahipliği ve kredi miktarına bağlı olarak ortadan kalkacağı ifade edildi. Bu arada programda ayrıca 2015 yılında merkezi yönetim bütçe gelirlerinin 452 milyar harcamalarının 472.9 milyar lira ve merkezi yönetim bütçe açığının 21 milyar TL olması öngörüldü.


2014 yılı bütçesinin öngörülenin 12 milyar lira üzerine çıkarak yıl sonunda 448 milyar TL olarak gerçekleşeceği, bütçe gelirlerinin ise tahminin 20.8 milyar lira üzerine çıkarak yıl sonunda 424 milyar olmasının beklendiği kaydedildi....