05 / 05 / 2024

ekonomik zirve

ekonomik zirve

Ekonomik zirveye ev sahipliği yapacak Ruanda, Çinli şirketin bitiremediği büyük kongre merkezi ve otel projesinin hızla tamamlanması için Türk şirketlerine yöneldi. İşleri devralan Summa Group, projeyi 10 ayda bitirecek

Kovid-19 Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun!

Yeni Koronavirüs (Kovid-19) Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi yasalaştı!

Koronavirüs salgınına karşı ekonomik önlemler içeren teklif yasalaştı!

Koronavirüs salgınına karşı ekonomik önlemler içeren teklif, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Ekonomik İstikrar Paketi tüm kesimlere 'kalkan' oldu!

Kovid-19 önlemleri kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan, Hazine ve Maliye Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen "Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi", esnaftan işverene, çalışandan emekliye kadar tüm kesimleri kucakladı.

İnşaat sektörü ekonomik ve insani açıdan önemli!

Ünsal Group Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Ünsal, sektörle ilgili açıklamalarda bulundu. Ünsal, "İnşaat sektörü, ekonominin lider ve sürükleyici sektörlerinden birisi olarak kabul edilmektedir" dedi ve sektörün ekonomik ve insani açıdan önemli olduğunu belirtti...

IMF: Koronavirüs benzeri görülmemiş bir ekonomik krize neden oldu!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının tüm dünyada '2008 küresel mali krizinden çok daha kötü ve benzeri görülmemiş' ekonomik krize yol açtığını söyledi.

Gazze'de inşaat sektöründe ekonomik kayıp görüldü!

Filistin'in Gazze Şeridi'nde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ve İsrail ablukasının inşaat sektöründe ekonomik kayba neden olduğu belirtildi.

Ekonomik güven endeksi geriledi!

Ekonomik güven endeksi, mart ayında aylık bazda yüzde 5,9 azalarak 91,8'e düştü.

Aysel Gündoğdu: Ekonomik İstikrar Kalkanı paketine konut sektörü de dahil edilmeli!

İstanbul Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aysel Gündoğdu, koronavirüsün ekonomi üzerindeki etkilerini azaltmak için yürürlüğe konulan Ekonomik İstikrar Kalkanı paketini değerlendi...

İMSAD'tan 'Ekonomik İstikrar Kalkanı paketi'ne destek!

Türkiye İMSAD, koronavirüsün ekonomi üzerindeki etkilerini azaltmak için hayata geçirilen Ekonomik İstikrar Kalkanı paketi hakkında bir açıklamalarda bulundu.

İstanbul İnşaatçılar Derneğinden Ekonomik İstikrar Kalkanı paketi değerlendirmesi!

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan "Ekonomik İstikrar Kalkanı" paketini değerlendirdi.

Hükümet 100 milyar liralık Ekonomik İstikrar Kalkanı paketini açıkladı!

Hükümet, koronavirüs salgının etkilerini azaltmak için Ekonomik İstikrar Kalkanı adını verdiği paketle 100 milyar liralık bir kaynak setini devreye aldı.

İNTES'ten 'Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi'ne destek!

İNTES Başkanı Celal Koloğlu, Ekonomik İstikrar Kalkanı olarak adlandırılan paket ile ayrılacak 100 milyar liralık kaynağın süreçten etkilenen öncelikli sektörler başta olmak üzere iş dünyasını rahatlatacağını söyledi.

Lübnan'da halk ekonomik kriz için sokaklara döküldü!

Lübnan'da sokaklara çıkan yüzlerce kişi, ekonomik kriz nedeniyle her geçen gün artan fiyatlara karşı hiçbir adım atmamakla suçladıkları hükümeti protesto etmek üzere yolları kapattılar.

ekonomik zirve Haberi

ekonomik zirve

Gelecek yıl Afrika Otel Yatırımları Forumu, Dünya Ekonomi Forumu Afrika Toplantıları, Afrika Birliği Zirvesi gibi önemli toplantılara ev sahipliği yapmaya hazırlanan Ruanda’da, bu amaçla yıllar önce yapımı planlanan konferans merkezi ve otelin 4 yıldır tamamlanamaması işleri karıştırdı. Zaman giderek daralınca, Çinli şirketin tamamlayamadığı inşaatlar için devreye Türk  şirketleri girdi. İşleri devralan Summa Group, projeyi 10 ayda bitirmeyi planlıyor.


Uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapacak ve ülkenin kongre turizmine katkıda bulunacak Kigali Konferans Merkezi ile otelin inşasını Çinli bir şirkete veren Ruanda hükümeti, bu firmanın projeyi zamanında tamamlamaması nedeniyle zorlu bir sürece girdi. Ruanda’nın “sembol” projesi olacak, tüm etaplarıyla 300 milyon dolara malolacak Kigali Konferans Merkezi’nin inşaatını ağırdan alan ve 2009’dan itibaren sadece yüzde 20’sini tamamlayan Beijing Construction Engineering Group (BCEG), 2012...