29 / 04 / 2024

ekrem demirtaş faiz indirimi açıklaması

ekrem demirtaş faiz indirimi açıklaması

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) faiz koridorunun üst bandını yüzde 9,50'den 9'a çekmesini son derece olumlu karşıladıklarını bildirdi.

Özgür Demirtaş Merkez Bankası'nı kibar şekilde uyardı: Dolara müdahale etmeyin!

Ekonomist Özgür Demirtaş geçtiğimiz hafta açıklanan Merkez Bankası faiz kararı ile ilgili açıklamalarda bulunarak ''Bankalar dolara müdahale etmesin'' dedi. 

Özgür Demirtaş'tan faiz kararına kaya gibi sert eleştiri!

Bugün saat 14.00'te açıklanan yeni Merkez Bankası faiz oranları yatırımcıların ilgi odağı oldu. Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ın eleştirel paylaşımı büyük dikkat çekti. Detaylar burada...

Doların güçleneceğini söyleyen Özgür Demirtaş'tan olay yaratan faiz açıklaması! Herkes bu açıklamayı konuşuyor

Dolar yorumları ile tanınan Ekonomist Özgür Demirtaş, Merkez Bankası politika faiz kararı ile ilgili olay açıklamalarda bulundu. İşte Özgür Demirtaş'ın o açıklaması...

Özgür Demirtaş dolar tahminini açıkladı! Seneler önce görülmüştü! Doları olanlar pür dikkat bakın, pişman olmayın

Fed faiz kararından sonra yükselişe geçen dolar kuru için son dakika açıklama Ekonomist Özgür Demirtaş'tan geldi. Demirtaş, dolar için yeni tahminini açıkladı. Doları olanlar pür dikkat bakın.

Ekonomist Özgür Demirtaş Hepsi yalan dedi, 5 madde sıraladı!

Ekonomist Özgür Demirtaş, Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dikkat çeken paylaşımlarda bulundu.

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş’tan faiz isyanı! E hani Nas? Artık daha günahkarız

Ünlü ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Merkez Bankası’nın faiz kararının ardından YouTube kanalında açıklamalarda bulunurken, sert bir şekilde sitemde bulundu. Demirtaş, faizin haram olduğu konusuna değinirken, “Artık daha günahkarız” açıklamalarında bulundu. İşte detaylar…

Merkez Bankası'nın faiz indirimi sonrası ekonomist Özgür Demirtaş'tan dikkat çeken yorum

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın sürpriz faiz indirimine Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan dikkat çeken bir yorum geldi. Sosyal medya hesabından faiz indirimi kararına tek cümlelik bir paylaşımla yapan Demirtaş, "Delilik: Aynı şeyi yapıp farklı sonuç beklemek" paylaşımını yaptı.

Merkez Bankası'nın faiz kararından sonra dolarda oluşan inanılmaz rakam! Özgür Demirtaş'tan bomba yorum

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun faizi yüzde 14'te sabit bırakma kararı sonrası dolar kuru 18 liraya dayandı. Bankanın kararını değerlendiren ekonomi profesörü Özgür Demirtaş'tan olay bir yorum geldi. İşte ayrıntılar...

Özgür Demirtaş ve Emrah Lafçı'dan hükümete 'Gibi' göndermeli soru!

Ünlü ekonomistler Özgür Demirtaş ve Emrah Lafçı, Merkez Bankası'nın faiz kararını Gibi dizisinden bir replikle eleştirdi.

İzmir kadın inşaatçılar birliği kuruluyor!

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, inşaat sektöründe çalışan kadın üyeler arasındaki dayanışma ve işbirliğini arttırmak amacı ile ‘İzmir Kadın İnşaatçılar Birliği’ kuracaklarını dile getirdi. 

İzmir'e 10 yılda 350 bin konut yapılmalı!

İTO’nun 9 Nisan’da gerçekleşecek olan meslek komitesi ve meclis üyeliği seçimlerinde 67. İnşaat, Yapım ve Onarım Grubu’ndan meclis üyeliğine aday olan İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Kemalpaşalı inşaatçılar ile buluştu. 

İzmir'deki ticaret haneler de kentsel dönüşümle yenilenmeli!

Kentsel dönüşümün metropol ilçelerden imalatın civar ilçelere kaydırılması gerektiğini vurgulayan İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "İzmir'deki ticaret haneler de kentsel dönüşümle yenilenmeli" diye açıklama yaptı.

AVM'lerdeki kiraların cironun yüzde 20'sine dayanması kabul edilemez!

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, alışveriş merkezlerinde dükkan kiralarının cirolara oranının yüzde 20'lere dayandığını söyledi.

ekrem demirtaş faiz indirimi açıklaması Haberi

ekrem demirtaş faiz indirimi açıklaması


İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) faiz koridorunun üst bandını yüzde 9,50'den 9'a çekmesini son derece olumlu karşıladıklarını bildirdi.


Demirtaş, yaptığı açıklamada, faizlerin gelişmiş ülkeler seviyesine inmesini her zaman talep ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:


"Kredi faiz oranlarının daha da aşağı çekilebilmesi için Merkez Bankasının yaptığı her faiz indirimi büyük önem taşıyor. Geçtiğimiz indirimin ardından da 'Faiz indirimlerinin devam etmesini bekliyoruz' demiştik. Nitekim, Merkez Bankası da bu çağrımıza olumlu yanıt verdi. Yeni hükümetimiz, Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da indirime verdikleri destek için teşekkür ediyoruz." dedi. 


Demirtaş, söz konusu düşüş kararının ekonomik olarak olumlu sinyaller verdiğini, iş gücü ve hizmet enflasyonun artışında temkinli olunması gerektiğini belirtti.


Faizlerin aşağı çekilmesinin ancak enflasyon oranları kalıcı bir...