27 / 04 / 2024

Özgür Demirtaş Merkez Bankası'nı kibar şekilde uyardı: Dolara müdahale etmeyin!

Özgür Demirtaş Merkez Bankası'nı kibar şekilde uyardı: Dolara müdahale etmeyin!

Ekonomist Özgür Demirtaş geçtiğimiz hafta açıklanan Merkez Bankası faiz kararı ile ilgili açıklamalarda bulunarak ''Bankalar dolara müdahale etmesin'' dedi. 



Dolar yorumları ile adından sıkça söz ettiren ekonomist Özgür Demirtaş, Merkez Bankası faiz kararından önce yaptığı açıklama ses getirdi. Demirtaş, Merkez Bankası faiz kararından sonra bankaların dolara müdahale etmemesini söyledi.

MERKEZ BANKASI DOLARA MÜDAHALE ETMESİN!

Özgür Demirtaş, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı öncesinde sosyal medya platformu X hesabından “Merkez Bankasına kibar bir uyarı yapmak istiyorum.” diyerek şunları yazdı: Merkez Bankası'nın faiz kararının çok önemli olduğunu belirten Demirtaş, bankanın, doğru adım atması halinde ilk tebrik edenlerden olacağını söylemişti. Dmeirtaş ''Ancak Faiz kararı sonrası Merkez veya kamu bankaları dolara müdahale etmemeli. Boşuna rezerv yakmamalıyız. Lütfen bu hataya düşmeyelim.” diyerek açıklama yaptı.

Özgür Demirtaş Merkez Bankası nı kibar şekilde uyardı: Dolara müdahale etmeyin!

DOLARDA SON DAKİKA GELİŞMESİ!

Merkez Bankası faiz kararından sonra gözler döviz kurlarına çevrildi. Merkez Bankası faizlerim 500 baz puan artışla yüzde 30'a yükseltti. Bu durum başta dolar olmak üzere altın piyasasında büyük hareketlilik oluşturdu.

Dolar kuru yeni hafata değer artışları ile başladı. Vatandaşlar ise ''dolar ne kadar? Bugün dolar kuru kaç lira oldu?'' gibi dolar kurunda son dakika gelişmeleri araştırıyor.

Dolar/TL kuru saat 15:58 itibariyle 27,21 liradan alınıp, 27,228 liradan satışa sunuluyor.  

Özgür Demirtaş Merkez Bankası nı kibar şekilde uyardı: Dolara müdahale etmeyin!

KÜRESEL PİYASALARDA BU HAFTA!

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yılın geri kalanında bir faiz artışına daha gidebileceğine yönelik  endişelerin artmasıyla karışık bir seyir izliyor.

Bu hafta ülkedeki yoğun veri gündemi yatırımcıların odağında olacağını aktaran analistler, verilerin gelecek dönemde Fed'in atacağı adımlara ilişkin ipuçları verebileceğini kaydetti.

Fed yetkililerinin gelecek dönem politikalara ilişkin sözle yönlendirmeleri de yatırımcıların odağında bulunuyor. Banka'nın Yönetim Kurulu Üyesi Michelle Bowman, enflasyonun hedefe dönmesi için para politikasının bir süre daha kısıtlayıcı düzeyde tutulması gerektiğini söyledi.

Altında sürpriz gelişme! Altının efendisi İslam Memiş yeni alım fırsatını açıkladı, tarih verdi!

25 Eylül dolar ne kadar? Dolar alış-satış fiyatı bugün kaç lira? Güncel dolar/TL kuru

Merkez Bankası'ndan dolar açıklaması! 'Dolar ne kadar olacak?' sorusu netliğe kavuştu! Görmedim, duymadım demeyin!

Geri Dön