27 / 04 / 2024

eksper raporunu kim hazırlar

eksper raporunu kim hazırlar

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak istiyorsanız öncelikli şartınız ekspertiz raporu almanız oluyor. Ekspertiz raporunda gayrimenkulün açık adresi gayrimenkulün lokasyonu, Peki, ekspertiz raporunu kim hazırlar?

Kentsel dönüşüm risk raporu ücretini kim öder?

Kentsel dönüşümden yararlanmak isteyen maliklerin; yıkılacak yapılar için öncelikle risk tespiti raporunu alması gerekiyor. Tespit, Bakanlıkça lisanslandırılan kuruluşlar tarafından yapılıyor. Peki, kentsel dönüşüm risk raporu ücretini kim öder?

Ekspertiz raporunu kim hazırlar?

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak istiyorsanız öncelikli şartınız ekspertiz raporu almanız oluyor. Ekspertiz raporunda gayrimenkulün açık adresi gayrimenkulün lokasyonu, Peki, ekspertiz raporunu kim hazırlar?

Zemin etüd raporunu kim onaylar?

Zemin ve temel etütlerinin, uygun ve standart bir metotla yapılabilmesi için zemin etüdü çalışmalarının yapılması ve zemin etüdü raporunun alınması gerekiyor. Peki, zemin etüd raporunu kim onaylar?

Ekspertiz raporunu kim verir?

Konut kredisi almak istiyorsanız, konut ekspertizi almanız gerekiyor. Eksperler yaptıkları incelemeler sonucunda bir ekspertiz raporu hazırlıyorlar. Peki, eksperler tarafından hazırlanan ekspertiz raporunu kim verir?

İskan raporunu kim alır?

İskan raporu binanın ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını belirten, Belediyenin Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından düzenlenen bir belgedir. İskan raporu için gerekli belgeler nelerdir? Peki, iskan raporunu kim alır?

İskan raporunu kim verir?

İskan belgesi, bir yapının inşa edilmeden önce onaylanan ruhsatlı projesine uygun olarak inşa edildiğini ve buna bağlı olarak kullanılmasına izin verilen yapılara veriliyor. Peki, iskan raporunu kim verir?

İdealist GYO finansal tablo ve faaliyet raporunu yayınladı!

İdealist Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 31 Mart dönemine ait finansal tablolarını, sorumluluk beyanını ve faaliyet raporunu yayınladı...

Halk GYO 1 Ocak ile 31 Mart dönemi faaliyet raporunu yayınladı!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 1 Ocak 2013 ile 31 Mart 2013 dönemi faaliyet raporunu yayınladı...

İskan ruhsatını kim alır?

İskan belgesi, söz konusu yapının tasdiklenen projesine uygun yapılması dahilinde veriliyor. Peki iskan ruhsatını kim alır, detayları...

Akfen Holding Mart ayı raporunu yayınladı!

Akfen Holding, Mart 2013 aylık raporunu yayınladı..

Emlak Konut GYO 3 aylık faaliyet raporunu yayınladı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 1 Ocak ile 31 Mart dönemine ait olan faaliyet raporunu yayınladı...

Emlak Konut Kazlıçeşme Mahallesi değerleme raporunu yayınladı!

Emlak Konut GYO Zeytinburnu'nda bulunan Kazlıçeşme Mahallesi 'ndeki 2 adet parselin değerleme raporunu açıkladı...

Emlak Konut GYO My town Ispartakule değerleme raporunu yayınladı!

Emlak Konut GYO, Mytown Ispartakule değerleme raporunu yayınladı...

eksper raporunu kim hazırlar Haberi

eksper raporunu kim hazırlar

Ekspertiz raporunu kim hazırlar?

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak istiyorsanız öncelikli şartınız ekspertiz raporu almanız oluyor. Eksperler yaptıkları incelemeler sonucunda ekspertiz raporu düzenliyor.


Ekspertiz raporları  gayrimenkulün açık adresi gayrimenkulün lokasyonu,kaç yaşında olduğu,imar durumu gayrimenkulün alanı,ulaşım özellikleri,fiziki durumu ve alt yapısı gibi bilgiler yer alıyor.


Eksperler, hem geçmiş hem de yakın zamanda gerçekleşen satışları karşılaştırarak, beklemede olan satışlar ve gayrimenkul projelerine dair pazar verilerini analiz ederek tespit ediyor. 


Bu analiz sonucunda gayrimenkulü bir piyasa değeri biçiliyor. Konut ekspertiz raporu altı ay ile bir yıl arasında güncelliğini yitiriyor. Ekspertiz raporunda bir sorun çıkması halinde ekspertiz raporunun iptali için Tüketici Hakları Hakem Heyeti'ne başvuru yapılabiliyor.


Ekspertiz raporunu kim hazırlar?

Ekspertiz raporu bankadan gönderilmiş eksperler tarafından hazırlanıyor. Ekspertiz raporu kredi için başvurulan bankaların anlaşmalı olduğu değerleme şirketlerinden alınıyor....