24 / 07 / 2024

ekspertizin sorumluluk alanı nedir

ekspertizin sorumluluk alanı nedir

Bankaların konut alacaklar için verdikleri kredilerin değerlendirmesinde gayrimenkul uzmanlarının yaptığı incelemeler dikkate alınıyor. Raporda neler yer alıyor? Peki, bu raporunu hazırlayan ekspertizlerin sorumluluğu nelerdir?

Ekrem İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul projesi çağrısı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Kanala karşı hukuki, vicdani mücadelemizi sonuna kadar vereceğimizi ve bu konuda kararlı olduğumuzu buradan ifade edeyim. Herkesi de kendi alanında, sorumluluk alanında göreve davet ediyorum” dedi...

Sitede belediyeye ait alan varsa sorumluluk kime ait olur?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Sitemiz içinde belediyeye ait alanlar ve yollar var. Belediyeye ait alanda da havuz var ve sitemiz ecrimisil ödeyerek bu yeri kullanıyor. Buralarda bir kaza olduğunda sorumluluk kime ait olacak?' sorusunu yanıtladı

Eskişehir Hat Boyu yoluna neşter!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, sorumluluk alanında bulunan ilçelerdeki yüksek rakımlı mahalle yollarında karla mücadele çalışmaları sürdürürken diğer taraftan mahalle yollarında sürücülerin can ve mal güvenliği açısından yol genişletme ve zemin iyileştirme çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Enes Berse iddialı projeleri yönetecek!

Astay Gayrimenkul'de genel müdürlük koltuğuna bir atama gerçekleştirildi. Yönetim kurulu başkanlığını Mesut Toprak'ın yürüttüğü Astay'da kuruluşundan bu yana sorumluluk alan Enes Berse, şirketin yeni genel müdürü oldu.

Ordu Yeşil Yol Projesi'nde son durum!

Doğu Karadeniz yaylalarını birbirine bağlayacak olan Yeşil Yol Projesi kapsamında çalışmalar devam ediyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi, sorumluluk alanında bulunan Kabadüz Çambaşı Yaylası ile Mesudiye Topçam Mahallesi arasındaki yaklaşık 20 km’lik yolun üstyapı ihalesini gerçekleştirdi.

Düzce Belediyesi mücavir alanlar için ek imar planı hazırlıyor!

Düzce Belediyesi sorumluluk alanına dahil edilen bazı alanlar için ek imar düzenlemeleri için çalışma yapıyor.

Düzce'deki bazı alanlar için ek imar!

Düzce Belediye Meclisi tarafından sorumluluk alanına dahil edilen bazı alanlarda imar yapılanmasının düzenlenmesi ve denetlenmesi amacıyla ek imar planlaması yapılıyor.

Eskişehir'e yüksek standartlı yol!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ekipleri görev ve sorumluluk alanında bulunan kırsal bölgelerde yol yapım bakım ve onarım çalışmalarını sürdürüyor.

Ordu'da 1.700 metre yol yayaların kullanımına açılıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesinde hayata geçireceği “Yayalaştırma Projesi” kapsamında iki caddeyi yetki ve sorumluluk alanına aldı. Proje dâhilinde Bülbül Deresi üzerine inşa edilen köprünün montaj çalışmaları tamamlandı.

Ahmet Deniz Atabay: Sedef Koy hak ettiği değere kavuşuyor!

Didim Belediyesi sorumluluk alanında bulunan Mavişehir Mahallesi SedefKoy Mevkii’deki yenileme ve düzenleme çalışmalarında sona gelindi.

Eskişehir'in yolları onarılıyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ekipleri görev ve sorumluluk alanında bulunan kırsal bölgelerde yol yapım bakım ve onarım çalışmalarını sürdürüyor.

İMİB zihinsel yetersiz çocuklarla buluşuyor!

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) sektörel çalışmaların yanında sosyal sorumluluk alanında yaptığı çalışmalar ile de dikkat çekiyor.

Mersin Erdemli'nin yolları genişletiliyor!

Mersin’in tüm ilçelerinde hizmetlerine aralıksız devam eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, Erdemli ilçesinde de sorumluluk alanı içerisinde olan yolların bakım, onarım, asfalt ve yol genişletme çalışmalarını sürdürüyor.

ekspertizin sorumluluk alanı nedir Haberi

ekspertizin sorumluluk alanı nedir


Ekspertizin sorumluluğu!


Ekspertiz raporu  kredi için başvurulan bankaların anlaşmalı olduğu değerleme şirketlerinden alınıyor. Genellikle bankalar kendi eksperlerini seçiyorlar. Gayrimenkulü yerinde gören kişiler banka personeli değil, gayrimenkul değerleme şirketlerinde çalışan eksperler oluyor. 


Konut kredisi ekspertiz raporu, bankaların verilecek olan kredi miktarını tespit edebilmesi açısından büyük önem taşıyor. Kredi verilebilmesi için öncelikli olarak mortgage yasası kapsamında konutlarının değerinin tarafsız kuruluşlarca belirlenmesi gerekiyor.


Rapor aşamasında ise, her bankanın rapor formatına uygun bir biçimde raporlar ilgili eksperler tarafından yazılıyor ve kontrol sonrasında ilgili bankaya gönderiliyor. Banka rapor incelemesi sonucunda, onayladığı kredi tutarını müşterisine iletiyor. Peki, ekspertizin hazırladığı raporda neler yer alıyor? Ekspertizin sorumluğu nedir?


Ekspertizin sorumluluğu!


Ekspertiz raporun hazırlarken gayrimenkulün açık adresi gayrimenkulün lokasyonu,kaç yaşında olduğu,imar durumu gayrimenkulün alanı,ulaşım özellikleri,fiziki durumu ve alt yapısını dikkatli ve doğru bir...