18 / 05 / 2024

Elazığ Mesudiye Cami

Elazığ Mesudiye Cami

Temel atma törenine Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, İl Müftüsü Peyami Güngör, Diyanet-Sen Elazığ Şube Başkanı Murat Ergen, bazı siyasi parti temsilcileri ile birlikte cami cemaati ve vatandaşlar katıldı.

Elazığ Beyzade Efendi Camisi'nin yerine inşa edilecek cami için temel atıldı!

Elazığ'da geçtiğimiz günlerde yaşanan 6,8 büyüklüğüne sahip depremde ağır hasar aldıktan sonra yıkılan Beyzade Efendi Camisi'nin yerine inşa edilecek cami için temel atma töreni düzenlendi.

Esadiye Cami restorasyonla ayağa kaldırılıyor!

Elazığ'da UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ndeki tarihi Harput Mahallesi'nde Artuklu dönemi 800 yıllık Esadiye Cami, 4 senedir süren restorasyon çalışması ile yeniden ayağa kaldırılıyor

Elazığ'da ağır hasar gören bin 159 bina yıkıldı!

Elazığ Sivrice'de 6.8 şiddetinde meydana gelen deprem sonrası acil yıkım kararı verilen yapılardan 9 okul, 3 cami ve bir minarenin de aralarında bulunduğu bin 159 yapının yıkımı tamamlandı...

Elazığ'daki 7 derece eğik cami minaresi 9 asırdır yıkılmadı!

1156 senesinde yapılan Elazığ'daki Ulu Camii, şu ana kadar meydana gelen hiçbir depremde hasar görmedi. Caminin minaresi, 7 derecelik eğime sahip olmasıyla ünlendi...

Elazığ Merkez Cami'nin minaresi imar aykırı mı?

Elazığ merkeze bağlı Kuyulu Köyü’nde Devlet Hava Meydanları sınırları içerisinde olan Merkez Cami'nin minaresinin imara aykırı olduğu ortaya çıktı...

Elazığ'da 2016-2017'de kaç tane okul, cami ve ev yapıldı?

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Elazığ'da 2016-2017 arasında yapılan okul, cami, cem evi ve köy evi sayısını sordu..

Harput Ulu Cami'nin minaresi Pisa Kulesi'nden daha eğimli!

Elazığ'daki 859 yıllık Harput Ulu Cami'nin minaresinin, 6.8 derece eğime sahip olduğu tespit edildi.

Elazığ Keban'daki cami 45 yıl sonra minareye kavuştu!

Elazığ'ın Keban ilçesine bağlı Koyunuşağı köyünün tek camisi 45 yıl aradan sonra minareye kavuştu. Vatandaşların katkısıyla inşası tamamlanan minare için Koyunuşağı Muhtarlığı tarafından cami avlusunda tören yapıldı.

TOKİ Elazığ Merkez Zafran 385 konut ihalesi bugün!

TOKİ Elazığ Merkez Zafran Mevkii, 385 adet konut, 1 adet cami inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yapım işi ihalesi bugün gerçekleşecek.

TOKİ Elazığ Merkez Zafran'da 385 konut yaptırıyor!

TOKİ Elazığ Merkez Zafran Mevkii, 385 adet konut, 1 adet cami inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yapım işi ihalesi 27 Ocak 2016 tarihinde gerçekleşecek.

Elazığ Mesudiye Cami’nin temel atma töreni gerçekleşti!

Temel atma törenine Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, İl Müftüsü Peyami Güngör, Diyanet-Sen Elazığ Şube Başkanı Murat Ergen, bazı siyasi parti temsilcileri ile birlikte cami cemaati ve vatandaşlar katıldı.

Elazığ Yeşilyurt Camisi 8 ayda tamamlandı!

Yeşilyurt mezrasında 8 ayda tamamlanan cami hizmete açıldı. Elazığ -Diyarbakır karayolu 10. kilometresinde bulunan Yeşilyurt Camisi'nin Türkiye’nin en kısa sürede tamamlanan camisi olma özeliği taşıdığı belirtildi...

TOKİ Ordu Mesudiye'de 204 adet konut yapım işi ihalesi! 21 Ekim!

Ordu İli Mesudiye İlçesi 204 Konut, 1’er Adet Ticaret Merkezi Ve Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek.

Elazığ Mesudiye Cami Haberi

Elazığ Mesudiye Cami

Tören camii müezzini Hıdır Olcaş tarafından okunan Kur’an tilaveti ile başladı. Daha sonra açılış konuşmasını yapan cami imam hatibi Selahattin Ertem, caminin daha önceden 260 metrekarelik bir cami olduğunu belirterek, eski ilkel bir yapıya sahip olduğunu söyledi. Yaklaşık olarak 2 yıldır genişletme çalışmaları yaptıklarını ifade eden Ertem, “1954 yılında yapılmıştı. Bu caminin yeniden yapılması, bizim için elzem olmuştu ve dolayısıyla 750 metrekarelik bir arsayı belediyemiz istimlak ederek, yarısını camiye, yarısını yola vermişti. Bunun akabinde, 270 metrekarelik bir ilave arsa almak suretiyle, caminin tekrar yapılması için gereken alana sahip olduk. Yeni projede camimiz 440 metrekare zemin, 130 metrekarede balkon olmak suretiyle, gasilhane ve abdest alma yerleri ile beraber 770 metrekaredir” dedi.


“CAMİLERİMİZ BİZİM İNANCIMIZIN MÜHÜRLERİDİR”

Camilerin yapımı kadar tamamlanmasının da önemli olduğunu...