05 / 05 / 2024

elbistan baraj projeleri

elbistan baraj projeleri

Tamamlanıp hizmete açıldığında 115 bin dönümlük arazinin büyük bir bölümünü cazibe ile sulayacak olan Söğütlü ve Hasanali Barajları için hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu nihai olarak kabul edildi.

TOKİ Kahramanmaraş Elbistan’da 240 ay vadeyle! 10 soruda TOKİ Elbistan!

TOKİ Sosyal Konut Projeleri başvuruları dün itibarıyla başladı. TOKİ 250 bin Konut Projeleri bütününde Kahramanmaraş’ta da yeni projeler yer almış olacak. Peki, TOKİ Kahramanmaraş Elbistan Projesi’nde kaç konut yapılacak ve nasıl başvurulacak?

Baraj projeleri nedeniyle 5 köy taşınıyor!

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bir, Artvin'in Yusufeli ilçesinde 4 köyde yaşayan vatandaşların, baraj projeleri sebebiyle belirlenen yerlere nakledilmesine karar verildi.

Baraj yapımı için yerleri kamulaştırılanların iskanına ilişkin esaslar!

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından yapılan veya yapılacak baraj projeleri için bu alanında kalan gayrimenkullerin kamulaştırılması sonucunda yerlerini terk etmek zorunda kalanların iskanına ilişkin usul ve esaslar belirlendi..

TOKİ'den Erzincan Kemah'a konut geliyor!

Erzincan Kemah İlçesine TOKİ tarafından konut yapılması planlanıyor. Kemah ilçesinde yapılması planlanan baraj projeleri ile üç mahallenin sular altında kalacak olması ve mahalle sakinlerinin ilçeden ayrılmamaları için TOKİ tarafından ilçede proje başlatılıyor.

DSİ'den Elbistan Hasanali Barajı açıklaması!

DSİ Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden Evrensel'in “Elbistan’da kurumuş dere üzerine baraj yapılıyor” başlıklı haberle ilgili açıklama geldi. İşte o açıklama...

Elbistan'a Hasanali Barajı yapılıyor!

Maraş’ın Elbistan ilçesinde Devlet Su İşleri Müdürlüğü tarafından Hasanali Deresi üzerinde yapımına başlanan Hasanali Barajı’nın inşaatı sürüyor. Bölge halkı Hasanali Deresi üzerine yapılmak istenen barajı 2 mahalle ve 5 mezrayı sular altında bırakacağı için kabul etmeyeceklerini belirtti.

Adatepe Barajı’nın suyunu taşıyacak kanalların inşaatı ne zaman?

AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Adatepe Barajı’nın suyunu Elbistan ve Afşin Ovasına taşıyacak olan kanalların yapımı amacıyla düzenlenen ihalenin sonuçlanmak üzere olduğunu belirtti.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne yatırım teşviği yüzde 60'a çıkartıldı!

Güneydoğu Anadolu Bölgesi 'ndeki baraj projeleri özellikle enerji ve tarım sektörüne yapılacak büyük yatırımları hızlandıracak.

Davutoğlu: Gaziantep'teki baraj projeleri için çalışıyoruz

Gaziantep Sanayi Odası tarafından düzenlenen "2014 Gaziantep'in Yıldızları" ödül töreninde konuşan Başbakan Davutoğlu, organize sanayi bölgelerinin en kısa zamanda kurulmasına her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Irak'taki konut projeleri yarım kaldı!

Türk firmaların çekilmesi nedeniyle Irak'taki yatırım projeleri durdu. Ülkedeki konut, elektrik santrali, askeri tesis, yol, köprü, baraj, alışveriş merkezi, stadyum, okul, hastane gibi pek çok proje yarım kaldı...

Enerji, ulaşım ve kentsel dönüşüm projeleri kapsamında kamulaştırma yapılacak!

Bakanlar Kurulu, aldığı karar ile belli bölgelerde, hidroelektrik santral ve baraj yapımı ile enerji, otoyol ve kentsel dönüşüm projeleri kapsamında bazı taşınmazların acele kamulaştırılacağını açıkladı...

Elbistan Ovası'’na Adatepe’den can suyu!

Afşin Ovası’ndaki 315 bin 540 dekar tarım arazisine can suyu verecek baraj aynı zamanda Afşin Elbistan D Termik Santrali’nin soğutma ve katma suyunun temininde de kullanılacak.

Çevre Bakanlığı Giresun HES için halk katılım toplantısı yapacak!

Çevre Bakanlığı Giresun'da hayata geçirilen olan HES ve Moran Barajı projeleri için halkın görüşünü alacak...

elbistan baraj projeleri Haberi

elbistan baraj projeleri

Elbistan’a bağlı Tapkıran ve Hasanalili Mahallelerinde yapılacak Söğütlü ve Hasanali Barajları için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporuyla ilgili olarak halkın katılımı toplantısı yapılırken, daha sonra ise ÇED süreci başlatılmıştı.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen ÇED süreci de tamamlanırken, her iki baraj için hazırlanan ÇED raporu da nihai olarak kabul edildi. ÇED raporu ile ilgili olarak yapılan açıklamada şu cümlelere yer verildi: 


“Kahramanmaraş ili Elbistan ilçesinde DSİ 20. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan Hasanali Barajı ve Söğütlü Barajı, Sulamaları, Malzeme Alanları, Kırma­Eleme Tesisleri, Yıkama­Eleme Tesisleri ve Hazır Beton Santralleri projesi ile ilgili olarak hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunca yeterli bulunmuş olup, nihai kabul edilmiştir. Komisyonun sonuçlandırdığı Çevresel Etki Değerlendirme Raporu halkın görüş ve önerilerini almak üzere Çevre...