14 / 05 / 2024

Elbistan Ovası baraj

Elbistan Ovası baraj

Afşin Ovası’ndaki 315 bin 540 dekar tarım arazisine can suyu verecek baraj aynı zamanda Afşin Elbistan D Termik Santrali’nin soğutma ve katma suyunun temininde de kullanılacak.

DSİ'den Elbistan Hasanali Barajı açıklaması!

DSİ Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden Evrensel'in “Elbistan’da kurumuş dere üzerine baraj yapılıyor” başlıklı haberle ilgili açıklama geldi. İşte o açıklama...

Elbistan'a Hasanali Barajı yapılıyor!

Maraş’ın Elbistan ilçesinde Devlet Su İşleri Müdürlüğü tarafından Hasanali Deresi üzerinde yapımına başlanan Hasanali Barajı’nın inşaatı sürüyor. Bölge halkı Hasanali Deresi üzerine yapılmak istenen barajı 2 mahalle ve 5 mezrayı sular altında bırakacağı için kabul etmeyeceklerini belirtti.

Kahramanmaraş'a 364 milyon liralık yatırım!

Afşin-Elbistan Ovasında 317 bin 270 dekar arazinin sulama suyunu Adatepe Barajı'ndan alarak, sulama sahalarına iletecek ana boru hattının inşaatını da kapsayan yatırımların temeli törenle atıldı.

Adatepe Barajı’nın suyunu taşıyacak kanalların inşaatı ne zaman?

AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Adatepe Barajı’nın suyunu Elbistan ve Afşin Ovasına taşıyacak olan kanalların yapımı amacıyla düzenlenen ihalenin sonuçlanmak üzere olduğunu belirtti.

İzmir Ergenli Barajı'nın temeli atıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, İzmir'in Bayındır ilçesindeki Ergenli Barajı'nın temelini attı. Baraj tamamlanınca Küçükmenderes ovasında toplam 30 bin 470 dekar zirai alan suya kavuşacak.

Reyhanlı Barajı, Amik Ovası'na hayat verecek!

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 4 yıl önce yapımına başlanan Reyhanlı Barajı inşatının yarısı tamamlandı.Baraj sayesinde Amik Ovası’nda 60 bin hektar sulanacak, 20 bin hektarda taşkınların önüne geçilecek.

Akkaya Barajı'na ikinci arıtma!

Niğde'de flamingo başta olmak üzere 214 kuş çeşidini barındıran ve Emen Ovası'nın büyük bir kısmını sulayan Akkaya Baraj Göleti'nin kirlilik sorunun giderilmesi için ikinci barajın yapılacağı bildirildi.

Manyas Barajı sulama regülatörü 18 milyon lira yatırımla hayata geçti!

Manyas Barajı sulama regülatörü ve 2014 sulama sezonu açılışı törenlerle gerçekleştirildi. Manyas Ovası Sağ Sahil Sulaması Ana Kanalına Su verilmesi ve 2014 yılı sulama sezonunun açılış törenine Vali Ahmet Turhan katıldı...

19 Mayıs Barajı'nın temeli atıldı!

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 19 Mayıs Barajı ve toplu temel atma törenine katıldı. Kılıç, temeli atılan barajın değerinin 53 milyon lira olduğunu söyledi. Barajın Bafra Ovası'nın da sulanmasına yararı olacak...

Kahramanmaraş Binboğa Göleti 11 bin dönüm araziyi sulayacak!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından başlatılan "1000 Günde 1000 Gölet GÖL-SU Projesi" kapsamında, Afşin-Elbistan Ovası'nda yapılacak Binboğa Göleti 5 milyon metreküp su depolayıp 11 bin dekar arazi sulayacak...

Elbistan Ovası'’na Adatepe’den can suyu!

Afşin Ovası’ndaki 315 bin 540 dekar tarım arazisine can suyu verecek baraj aynı zamanda Afşin Elbistan D Termik Santrali’nin soğutma ve katma suyunun temininde de kullanılacak.

Yenicekent İletim Kanalı projesi Pamukkale Ovası'na hayat verecek!

Denizli'de Yenicekent İletim Kanalı projesi kapsamında yapımına geçen yıl başlanan 5 bin 258 metre uzunluğundaki tüneller, Cindere Barajı'nın suyunu Pamukkale Ovası ile buluşturarak bölgenin tarımsal sulama ihtiyacını karşılayacak....

Bozkır Barajı'nın yüzde 57'si tamamlandı!

Konya Çumra Ovası'na sulama suyu sağlayacak Bozkır Barajı'nın inşaat çalışmalarına 2013 yılında hız verilerek yüzde 57 seviyesine ulaşıldı. Bozkır Barajı, Bozkır ilçesi sınırları içerisinde Göksu deresi üzerinde inşa ediliyor...

Elbistan Ovası baraj Haberi

Elbistan Ovası baraj


Göksun Çayı üzerinde kurulan Adatepe Barajında ilk su tutulmaya başladı. Afşin Ovası’ndaki 315 bin 540 dekar tarım arazisine can suyu verecek baraj aynı zamanda Afşin Elbistan D Termik Santrali’nin soğutma ve katma suyunun temininde de kullanılacak.


Göksun çayı üzerinde yer alan Adatepe Barajında ilk su tutuldu. Su tutulması çalışmaları nedeniyle baraj sahasında tören düzenlendi. Törene Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, Göksun Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, DSİ 20. Bölge Müdürü Mevlüt Aydın, Afşin DSİ Müdürü Hikmet Böke, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile baraj çalışanları katıldı.


500 metreküp depolama hacmine sahip baraj Afşin Elbistan D Termik Santralinin soğutma ve katma suyunun sağlanması amacıyla inşa edildi.


Aynı zamanda 315 bin 540 dekar tarım arazisini sulayacak olan Adatepe Barajı Afşin Elbistan Ovası için büyük bir nimet...