30 / 04 / 2024

Kahramanmaraş'a 364 milyon liralık yatırım!

Kahramanmaraş'a 364 milyon liralık yatırım!

Afşin-Elbistan Ovasında 317 bin 270 dekar arazinin sulama suyunu Adatepe Barajı'ndan alarak, sulama sahalarına iletecek ana boru hattının inşaatını da kapsayan yatırımların temeli törenle atıldı.



Gövde kısmı tamamlanan Adatepe Barajı'nın suyunu Elbistan ve Afşin'deki arazilere ulaştıracak olan kanallar ile 7 yatırımın temeli, AK Parti Grup başkanvekili Mahir Ünal'ın da katıldığı törenle atıldı. Temeli atılan yatırımların değeri ise 365 milyon lira olarak açıklandı. 


Afşin-Elbistan Ovasında 317 bin 270 dekar arazinin sulama suyunu Adatepe Barajı'ndan alarak, sulama sahalarına iletecek ana boru hattının inşaatını ve 54 bin 120 dekar arazinin sulanmasını sağlayacak basınçlı borulu şebeke inşaatını kapsayan; Adatepe Sulaması 1. Kısım İnşaatı ile il genelindeki toplam maliyeti 364 milyon lira olan 7 ayrı daha yatırımın temel atma töreni, barajın dip savak bölümündeki alanda yapıldı.

 

Törene AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İlker Çitil, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, ilçe kaymakamları, DSİ 20. Bölge Müdürü Mevlüt Aydın, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. 


Elbistan Kaynarca Gazetesi




Geri Dön