30 / 04 / 2024

Adatepe Barajı

Adatepe Barajı

Afşin-Elbistan Ovasında 317 bin 270 dekar arazinin sulama suyunu Adatepe Barajı'ndan alarak, sulama sahalarına iletecek ana boru hattının inşaatını da kapsayan yatırımların temeli törenle atıldı.

Kahramanmaraş Adatepe Barajı 3. Kısım ihalesi yapıldı!

Kahramanmaraş Adatepe Sulaması 3. Kısım inaşatının ihalesi yapıldı. 3. kısım ile birlikte toplamda 239 bin 860 dekar araziye su temin edilecek.

Kahramanmaraş'a 364 milyon liralık yatırım!

Afşin-Elbistan Ovasında 317 bin 270 dekar arazinin sulama suyunu Adatepe Barajı'ndan alarak, sulama sahalarına iletecek ana boru hattının inşaatını da kapsayan yatırımların temeli törenle atıldı.

Kahramanmaraş'ta 364 milyon değerindeki 8 tesisin temeli atıldı!

DSİ Kahramanmaraş 20. Bölge Müdürü Mevlüt Aydın da Adatepe Barajı'nda gerçekleştirilen ve toplu temel atma programında yer alan yatırımlara ilişkin bilgiler verdi. Konuşmalarından ardından, 364 milyon değerindeki 8 tesisin temeli atıldı.

Adatepe Barajı’nın suyunu taşıyacak kanalların inşaatı ne zaman?

AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Adatepe Barajı’nın suyunu Elbistan ve Afşin Ovasına taşıyacak olan kanalların yapımı amacıyla düzenlenen ihalenin sonuçlanmak üzere olduğunu belirtti.

Kahramanmaraş Adatepe Barajı'nda su tutulmaya başlandı!

Kahramanmaraş’ ın Afşin ilçesinde bulunan termik santral için Göksun Çayı üzerinde yer alan Adatepe Barajı' nda su tutulmaya başlandı. Su tutulması nedeniyle tören düzenlendi....

Çevre Bakanlığı Mersin Değirmençay Barajı için halk toplantısı yapacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mersin'de yapılacak olan Değirmençay Barajı İçmesuyu ve Sulama Tesisleri projesinin yapımı için halkın görüşlerini almak üzere 11 Haziran'da halk katılım toplantısı gerçekleştirecek

Yusufeli Barajı ile 150 yıllık tarih sulara gömülecek!

Artvin'in Yusufeli ilçesinde kurulacak olan Yusufeli Barajı ile 150 yıllık tarih yok olacak

Sapanca Ballıkaya Barajı'nın temeli atıldı!

Sapanca Belediyesi tarafından Mudurnu Çayı üzerinde hayata geçirilecek olan Ballıkaya Barajı'nın temeli atıldı...

Çevre Bakanlığı Edirne Korucuköy Barajı için halk toplantısı yapacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Edirne'ye yapılacak olan Edirne Korucuköy Barajı için halkın görüşlerini almak üzere 4 Haziran'da halk katılım toplantısı düzenleyecek.

Ballıkaya Barajı bölge halkının tepkisine neden oldu!

Sakarya'nın Akyazı ilçesine yapılacak olan Ballıkaya Barajı bölgede yaşayanların tepkisini topladı...

Yusufeli Barajı'nın inşası bölge halkını tedirgin ediyor!

Artvin'in Yusufeli ilçesinde yapılacak olan barajın yapımı ilçenin sulan altında kalacağını düşünen halkı endişelendirmeye başladı...

Yusufeli Barajı ve HES projesi çalışmaları hızlanıyor!

Yusufeli Barajı ve HES projesinin hızlanmasına ilişkin genelge Resmi Gazete'de yayımlandı

Ataç İnşaat'ın Gomaspan Barajı İnşaatı teklifi kabul edildi!

Ataç İnşaat ve Sanayi A.Ş'nin Gomaspan Barajı İnşaatı ile ilgili Şenk Şirketi'ne sunduğu ortak teklif kabul edildi...

Adatepe Barajı Haberi

Adatepe Barajı

Gövde kısmı tamamlanan Adatepe Barajı'nın suyunu Elbistan ve Afşin'deki arazilere ulaştıracak olan kanallar ile 7 yatırımın temeli, AK Parti Grup başkanvekili Mahir Ünal'ın da katıldığı törenle atıldı. Temeli atılan yatırımların değeri ise 365 milyon lira olarak açıklandı. 


Afşin-Elbistan Ovasında 317 bin 270 dekar arazinin sulama suyunu Adatepe Barajı'ndan alarak, sulama sahalarına iletecek ana boru hattının inşaatını ve 54 bin 120 dekar arazinin sulanmasını sağlayacak basınçlı borulu şebeke inşaatını kapsayan; Adatepe Sulaması 1. Kısım İnşaatı ile il genelindeki toplam maliyeti 364 milyon lira olan 7 ayrı daha yatırımın temel atma töreni, barajın dip savak bölümündeki alanda yapıldı.

Törene AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İlker Çitil, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Elbistan...