05 / 05 / 2024

elektrik affı taksitlendirme

elektrik affı taksitlendirme

2014 Eylül ayında Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Torba Yasa ile bazı alacak ve vergi borçları yapılandırılabiliyor. Yapılandırılabilen borçlar arasında elektrik de bulunuyor. Peki, elektrik borcu taksitlendirme işlemleri nelerdir?

Emlak vergisi borcu taksitlendirme!

Emlak vergisi affından yararlanmak  isteyenlerin, kanunun çıktığı tarih sonrasında yıl sonuna kadar başvuru yapabiliyor. İki ayda bir ödenebilecek taksitler 18 taksit halinde tamamlanabilecek. İşte emlak vergisi borcu taksitlendirme detayları...

Müteahhit mağdurları iskan affı bekliyor!

Müteahhit kusuru yüzünden iskân alınmayan binalarda elektrik ve su gibi abonelik işlemlerini bireysel olarak gerçekleştiremeyen vatandaşlar ortak abonelikler kullanarak binalarda ikamet ediyorlar. Bu durumda olan on binlerce vatandaş, devletten yeni bir iskân affı bekliyor.

İzmir Bornova'da imar affı mı çıktı?

'İmar affı' dedikodusu nedeniyle Bornovalı vatandaşlar kaçak yapılarına elektrik bağlatmak için Gediz EDAŞ'a su bağlatmak için İZSU'ya akın etti. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, "Bize gelen bir imar affı yok." dedi.

Rıdvan Akgün dönüşüm affı yasa taslağını değerlendirdi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kaçak yapılara elektrik, su ve doğalgaz bağlamaya izin verecek bir yasa tasarısı hazırlıyor. Rıdvan Akgün, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın dönüşüm affı hakkındaki yasa taslağını değerlendirdi.

Antalya'da yüksek elektrik faturalarına taksit imkanı!

Antalya, Burdur ve Isparta'nın elektrik dağıtımını sağlayan şirket, ödeme güçlüğü yaşayan vatandaşların faturalarını taksitlendirebileceklerini açıkladı. Abonelerin, Müşteri Hizmet Merkezlerine müracaat ederek taksitlendirme talebinde bulunmaları gerekiyo

Elektrik borcu taksitlendirme işlemleri!

2014 Eylül ayında Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Torba Yasa ile bazı alacak ve vergi borçları yapılandırılabiliyor. Yapılandırılabilen borçlar arasında elektrik de bulunuyor. Peki, elektrik borcu taksitlendirme işlemleri nelerdir?

Elektrik affının son günü ne zaman?

Eylül 2014'te Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Torba Yasa ile af getirilen vergi ve alacaklar arasında elektrik borçları da bulunuyor. Peki, elektrik affının son günü ne zaman?

Elektrik borcu taksitlendirme 2014!

Torba Yasa kapsamında elektrik borcu yapılandırması da bulunuyor. Elektrik borcu affından yararlanmak için Kanunun yayımlandığı Eylül 2014 tarihini izleyen ikinci ayın sonuna kadar başvuru yapılması gerekiyor. İşte elektrik borcu taksitlendirme 2014...

Torba yasada elektrik affı var mı?

6552 sayılı Torba yasa kapsamında birçok vergi ve alacaklara yapılandırma getirildi. Peki Torba yasada elektrik affı var mı? Elektrik borcu Torba Yasa ile yapılandırılabilir mi?

Torba yasa ile çevre temizlik vergisi taksitlendirme!

2014 Eylül ayında Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Torba Yasa ile bazı vergi ve alacaklara yapılandırma affı geldi. Torba yasa ile çevre temizlik vergisi taksitlendirme için son gün 30 Kasım..

Vergi affında son gün 1 Aralık!

Balıkesir Vergi Dairesi Başkanı Hüseyin Erol, 2014 Torba yasa ile mükelleflerin borçlarını taksitlendirme ve faiz yükünden kurtulma imkanı sunduğunu belirtti. Vergi affında son gün 1 Aralık...

ARAS EDAŞ faiz affı yapıyor!

ARAS Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (EDAŞ), elektrik borcu olan aboneleri için iki ay süreli faiz affı getirdi. ARAS EDAŞ Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı, Iğdır, Ardahan ve Bayburt illerinde elektrik dağıtımı yapıyor.

Kaçak evlere elektrik affı yasası!

Kaçak evlere elektrik affı yasası kapsamında 3194 sayılı İmar Kanununa geçici madde eklenerek, kaçak binaların elektrik abonesi olmasının önü açıldı. İşte 2008 yılında yürürlüğe giren kanun hükümleri...

elektrik affı taksitlendirme Haberi

elektrik affı taksitlendirme

Elektrik borcu taksitlendirme işlemleri!

2014 Eylül ayında Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 6552 sayılı Torba Yasa ile bazı alacak ve vergi borçları yapılandırılabiliyor. Yapılandırılabilen alacaklar arasında elektrik borçları da bulunuyor.


Af kapsamında taksitlendirme yapılabilmesi için 31 Aralık 2014 tarihine kadar abonesi olunan elektrik dağıtım/perakende satış şirketinin ilgili birimlerine dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor. Aksi halde yapılandırma hakkı kaybediliyor.


Yapılandırılan borç, peşin ödenebildiği gibi taksitli bir şekilde de ödenebiliyor. Taksit ödemeleri ise 2 Şubatta başlıyor.


Elektrik borcu peşin ödeme:

Torba yasanın hükümlerine göre hesaplanan tutarın ilk taksit ödeme süresi içerisinde tamamen ödenmesi halinde, bu ödeme peşin sayılıyor. Bu tutara Kanunun yayımlandığı 11.09.2014 tarihinden ödeme tarihine kadar geçen süre için bir artış oranı uygulanmıyor.


Buna göre; Tarımsal sulama abone grupları için, ilgili Kanunu hükümlerine göre alacak asıllarına...