04 / 05 / 2024

elektrik affı yasası

elektrik affı yasası

Kaçak evlere elektrik affı yasası kapsamında 3194 sayılı İmar Kanununa geçici madde eklenerek, kaçak binaların elektrik abonesi olmasının önü açıldı. İşte 2008 yılında yürürlüğe giren kanun hükümleri...

2. Torba Yasa Geliyor: EYT, 500 Prim ve Bağ-Kur Affı Müjdesi mi?

Kabul edilen 31 Maddelik Torba Yasası’nın ardından 2. torba yasa için 9 madde imzalanıyor. Birçok konuyu içeren bu yasalar yeni düzenlemelerle vatandaşlar için hazırlanıyor. Gündemde olan konulardan olan EYT staj-çıraklık, 500 prim ve Bağ-Kur affı yer alıyor. İşte 31 Maddelik Torba Yasası detayları…

EYT’de Bağkur tescil affı olacak mı 2023?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasasının yapılandırılması gündemde yer alırken vatandaşlar " EYT’de Bağkur tescil affı olacak mı 2023? sorularına yanıt arıyor...

Yeni imar affında son dakika gelişmesi: 2022 imar affı ne zaman çıkacak?

İmar affı konusu bir süredir kamuoyunun gündeminde yer alıyor. Konu hakkında yeni gelişmeler peş peşe gelirken vatandaşlar "İmar affı çıkacak mı? İmar barışı yasası Meclis'ten geçti mi?" sorusuna yanıt arıyor. İşte konuya yönelik merak edilenler...

Yeni imar affı yasası gelecek mi?

Devletin vatandaşıyla barışması için çıkarılan imar affı yasasından sonra imalat yapıp devleti kandırmak isteyenler oldu. Yeni bir imar affına karşı fırsatçılar hazır bekliyor...

İmar Affı Kanunu 2018!

Halk arasında imar affı olarak tabir edilen imar barışı yasası TBMM Başkanlığına sunuldu.

Müteahhit mağdurları iskan affı bekliyor!

Müteahhit kusuru yüzünden iskân alınmayan binalarda elektrik ve su gibi abonelik işlemlerini bireysel olarak gerçekleştiremeyen vatandaşlar ortak abonelikler kullanarak binalarda ikamet ediyorlar. Bu durumda olan on binlerce vatandaş, devletten yeni bir iskân affı bekliyor.

İzmir Bornova'da imar affı mı çıktı?

'İmar affı' dedikodusu nedeniyle Bornovalı vatandaşlar kaçak yapılarına elektrik bağlatmak için Gediz EDAŞ'a su bağlatmak için İZSU'ya akın etti. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, "Bize gelen bir imar affı yok." dedi.

Rıdvan Akgün dönüşüm affı yasa taslağını değerlendirdi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kaçak yapılara elektrik, su ve doğalgaz bağlamaya izin verecek bir yasa tasarısı hazırlıyor. Rıdvan Akgün, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın dönüşüm affı hakkındaki yasa taslağını değerlendirdi.

Manisa'da müteahhitler su ve elektrik aboneliklerinde sıkıntı yaşıyor!

MANİSA Girişimci inşaat Müteahhitleri Derneği (MAGİD) Başkanı Osman Yıldırım, değişen büyükşehir yasası ile müteahhitlerin elektrik ve su aboneliği almada büyük sıkıntı yaşadıklarını söyledi..

Karabağlar tapu sorununda son durum!

Evleri Karabağlar Kentsel Dönüşüm alanında bulunan vatandaşların tapu çilesi sürüyor. İmar affı yasasının uzatılması sonrası tapularını almak için belediyeye başvuranlar bu kez de ‘yapılarınızı bozduğunuz için tapu veremeyiz’ yanıtını aldı..

İmar Affı Yasası 3 yıl daha uzatıldı!

İmar Affı yasasının süresinin uzatılması talebiyle İstanbul ve İzmir'den 51 mahallenin Ankara'ya yaptığı çıkarma sonuç verdi. 3 yıl uzatılan yasa, 15 Nisan 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

İzmirliler İmar Affı Yasası'nın 5 yıl ötelenmesini istediler!

İzmir Büyükşehir sınırları içerisinde Gaziemir, Bayraklı, Kadifekale, Ballıkuyu, Uzundere ve Ege Mahallesinde kentsel dönüşüme açılan alandaki hak sahipleri 2981 sayılı imar Affı Yasası'nın 5 yıl ötelenmesi için dilekçe verdi.

Kentsel dönüşüm mağdurları İmar Affı Yasası'nın kaldırılmasını istemiyor!

İzmir'de kentsel dönüşüm mağduru tapusuz ev sahipleri imar affı için İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne başvururken, başvuru öncesinde yapılan açıklamada Mayıs ayının sonunda yürürlükten kalkacak olan 2981 sayılı İmar Affı Yasasının kaldırılmaması istendi.

elektrik affı yasası Haberi

elektrik affı yasası

Kaçak evlere elektrik affı yasası!

Kaçak evlere elektrik affı yasası kapsamında 3194 sayılı İmar Kanununa geçici madde eklenerek, kaçak binaların elektrik abonesi olması sağlandı.


Bu değişiklik, 2008 yılında yürürlüğe giren 5784 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında yapıldı.


Kaçak evlere elektrik affı yasasına göre, yapı kullanma izni olmayan yapılarda, kullanma izni alınıncaya kadar ilgili mevzuatta tanımlanan ait olduğu abone grubu dikkate alınarak geçici olarak su ve/veya elektrik bağlanabiliyor. 


Geçici madde 11:

Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar (yani 26/07/2008 tarihine kadar) yapı (inşaat) ruhsatı alınmış ve buna göre yapılmış olup, kullanma izni verilmeyen ve alınmayan yapılara; 


yol, elektrik, su, telefon, kanalizasyon, doğal gaz gibi alt yapı hizmetlerinden birinin veya birkaçının götürüldüğünün belgelenmesi halinde, ilgili yönetmelikler doğrultusunda fenni gereklerin yerine...