01 / 05 / 2024

elektrik başvurusu

elektrik başvurusu

Elektrik tarifesi, Elektrik enerjisinin iletimi, dağıtımı, satışı ve/veya kapasitenin kullanımı ve satışı ile bunlara dair hizmetlere ilişkin fiyatları, hükümleri ve şartları içeren düzenlemeleri olarak karşımıza çıkıyor. Peki, elektrik tarife başvurusu n

Su aboneliği başvurusu nasıl yapılır? Su aboneliği ücreti 2022 ne kadar?

Yeni bir ev satın alanların, kiraya çıkacakların ya da iş yeri açacakların öncelikli olarak elektrik, su ve doğalgaz aboneliklerini açtırmaları gerekiyor. Peki, Su aboneliği başvurusu nasıl yapılır? Su aboneliği ücreti 2022 ne kadar? İşte tüm detaylar...

Zorlu Enerji'den kira sertifikası ihracına ilişkin EPDK başvurusu hakkında açıklama!

Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş., kira sertifikası ihracına ilişkin EPDK başvurusu hakkında açıklama yaptı.

Ankara Turkuaz Vadisi TOKİ Evleri başvurusu ne zaman?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Ankara Turkuaz Vadisi'nde bulunan 6 konut satışa çıkarılıyor. Peki, Ankara Turkuaz Vadisi TOKİ Evleri başvurusu ne zaman?

TOKİ Van Kevenli'de 10 adet konut başvurusu 1 Ekim'de başlıyor!

TOKİ Van Kevenli'de 10 adet konut başvurusu 1 Ekim'de başlıyor. Satış işlemleri T.Halk Bankası A.Ş aracılığıyla yürütülen projede 79,41 metrekare büyüklükte daireler bulunuyor.

TOKİ Osmaniye Yaveriye'de 8 adet konut başvurusu 1 Ekim'de başlayacak!

TOKİ Osmaniye Yaveriye'de 8 adet konut başvurusu 1 Ekim'de başlayacak. Satış işlemlerini T. Halk Bankası A.Ş'nin yürüteceği projede 722,76 TL'lik aylık taksilerle ödeme yapılabiliyor.

2b arazi başvurusu nasıl yapılır?

Orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayacak olan alanlara 2b arazi deniyor. Peki, 2b arazi başvurusu nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm başvurusu için gerekenler!

Kentteki sorunlu alanların sağlıklı ve yaşanabilir hale getirilmesi için yıkıp yeniden yapma, uygulamasına kentsel dönüşüm deniyor. İşte, kentsel dönüşüm başvurusu için gerekenler!

Emlak Konut Başakşehir Evleri 2. Etap kura başvurusu!

Toplam 250 adet dairenin satışa çıkarıldığı proje İstanbul İl'i Başakşehir İlçe'sinde yükseliyor. Emlak Konut Başakşehir Evleri 2. Etap kura başvurusu en geç 28 Eylül 2015 tarihinde yapılacak.

Konut kredisi başvurusu için gereken evraklar!

Banka ve finans kuruluşlarının, gayrimenkul ipoteği karşılığında konut sahibi olmak isteyenlere sunduğu kredi türü konut kredisi oluyor. Peki, konut kredisi başvurusu için gereken evraklar nelerdir?

TOKİ Ankara Haymana 4 adet konut başvurusu 28 Eylül'de başlıyor!

TOKİ Ankara Haymana 4 adet konut başvurusu 28 Eylül'de başlıyor. Aylık 230 TL taksitle ödeme yapılabilen proje tamamı 2 oda 1 salon şeklinde tasarlanan dairelerden oluşuyor.

TOKİ Trabzon Vakfıkebir 1. Etap 4 adet konut başvurusu 28 Eylül'de başlayacak!

TOKİ Trabzon Vakfıkebir 1. Etap 4 adet konut başvurusu 28 Eylül'de başlayacak. Ödeme planı kapsamında 180 ay vade uygulanan projede dairelerin büyüklükleri minimum 87,86 metrekareden oluşuyor.

TOKİ Ankara Kazan 1 adet konut başvurusu 28 Eylül'de başlıyor!

TOKİ Ankara Kazan 1 adet konut başvurusu 28 Eylül'de başlıyor. Dairelerin 74,76 metrekare büyüklükte dizayn edildiği projede 4 bin TL peşinatla ödeme yapılabiliyor.

TOKİ Bilecik Osmaneli 1 adet konut başvurusu 28 Eylül'de başlayacak!

TOKİ Bilecik Osmaneli 1 adet konut başvurusu 28 Eylül'de başlayacak. Aylık 631,72 taksitle ödeme yapılabilen projede daire teslimleri hemen gerçekleşiyor.

elektrik başvurusu Haberi

elektrik başvurusu

Elektrik tarife başvurusu nasıl yapılır?

Elektrik tarifesi, Elektrik enerjisinin iletimi, dağıtımı, satışı ve/veya kapasitenin kullanımı ve satışı ile bunlara dair hizmetlere ilişkin fiyatları, hükümleri ve şartları içeren düzenlemeleri olarak karşımıza çıkıyor.


Peki, elektrik piyasasında düzenlemeye tabi tarifelerin hazırlanmasına, incelenmesine, değerlendirilmesine, değiştirilmesine ve onaylanmasına ilişkin usul ve esaslarını belirleyen yönetmelik gereğince elektrik tarife başvurusu nasıl yapılır?


Tarife başvurusu

(1) Tarifeler, tarifeleri düzenlemeye tabi tüzel kişiler tarafından ilgili mevzuat hükümleri uyarınca hazırlanarak Kurul onayı alınmak üzere Kuruma sunulur.


(2) Tarife önerisinin Kuruma sunulması ile birlikte varsa düzeltme bileşenlerine ilişkin hesaplamalar ile bu hesaplamalara temel teşkil eden bilgiler de Kuruma sunulur.

(3) Tarifesi düzenlemeye tabi şirketlerin başvurusunu zamanında yapmaması ve/veya eksiklikleri öngörülen sürede gidermemesi halinde 20 nci madde hükümleri uygulanır.


İnceleme, değerlendirme ve onay

(1) Tarife önerilerinin inceleme ve değerlendirilmesi...