30 / 04 / 2024

elektrik faturaları nasıl kontrol edilir

elektrik faturaları nasıl kontrol edilir

Elektrik dağıtım şirketlerinin özelleştirilmesinin ardından vatandaşlardan gelen elektrik faturalarıyla ilgili şikâyetler üzerine harekete geçen Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK), fatura hesaplama modülü geliştirerek hizmete koydu...

Yüksek elektrik faturaları nasıl düşer? İşte elektrik faturalarını düşürmenin yolları...

Vatandaşlar basit verimlilik uygulamalarıyla enerji maliyetlerini düşürmek için uğraşıyor. İşte detaylar ve faturaları düşürmek için yapılması gereken oldukça basit önlemler.

Cumhurbaşkanı açıklamıştı! İndirim yarın başlıyor! Peki elektrik faturaları ne kadar düşecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdelediği elektrik fiyatlarında yaşanacak olan indirim yarından itibaren hayata geçiyor. Peki  elektrik faturaları ne kadar düşecek? İşte yüzde15'lik elektrik indiriminin detayları...

Bu yöntemler ile elektrik faturalarınızı hemen şimdi 200 TL düşürün!

Elektrik faturalarında 200 TL tasarruf ettiren formül bulundu. Bu yöntemlere dikkat edenler önemli ölçüde daha az ödeyeceklerdir. İşte hayat ve para kurtarmanın bu harika yolları...

Güncel elektrik faturası nasıl öğrenilir? Kaç fatura ödenmezse elektrik kesilir 2023?

Elektrik faturalarının belli bir ödenme tarihi vardır. Eğer bu süre aşılırsa ne olur? Peki Kaç fatura ödenmezse elektrik kesilir 2023? İşte yanıtlar!

Doğalgaz yardımı nasıl alınır, başvuru şartları neler? Doğalgaz yardımı ödemeleri yatırıldı mı? 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı faturalarını ödemekte zorluk çeken vatandaşlara maddi destek ödemesi yapıyor. Peki, Doğalgaz yardımı nasıl alınır, başvuru şartları neler? Doğalgaz yardımı ödemeleri yatırıldı mı? İşte detaylar...

Yüksek su faturaları nasıl düşer? İşte yüklü su faturasını indirecek yöntemler...

Son zamların arından su faturaları bütçeyi zorlayabiliyor. Hayat pahalılığının yaşandığı şu günlerde, giderleri azaltmanın yolları araştırılıyor.

Elektrik faturası nasıl kesiliyor?

Elektrik faturası her ayın belli dönemlerinde hanelere yollanmaktadır. Elektrik faturaları, 25 ile 35 gün ara ile oluşturulur ve abone olan kişilerin adreslerine ya da mail adreslerine yollanmaktadır. İşte bu konuda merak edilenler!

Elektrik fatura borcu nasıl öğrenilir?

Elektrik faturası her ay harcadığınız elektrik miktarına göre Elektrik faturanız, 25 ile 35 gün arasında oluşturulur ve abonelere ulaşır. İşte” Elektrik fatura borcu nasıl öğrenilir?” yanıtı!

Elektrik faturaları nasıl düşer? İşte daha az elektrik faturası ödemenin yolları 

Son dönemde elektrik faturalarına peş peşe gelen zamların ardından kullanıcılar yüksek enerji giderlerinin azaltılmasına yönelik önlemler aramaya başladı.

E-devlet elektrik yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Aile sosyal destekleri vatandaşların gündeminde yer alıyor. Özellikle elektrik yardımının nasıl yapıldığı konusu çok sık araştırılmaktadır. İşte konuya dair merak edilenler!

Doğalgaz nasıl daha az yakar? Doğalgaz nasıl yakılmalıdır?

Doğalgaz faturaları nasıl düşürülür, Doğalgaz nasıl daha az yakar, Doğalgaz nasıl yakılmalıdır? Bu sorular havaların soğuması ile birlikte şu aralar sıklıkla soruluyor. İşte detaylar!

Elektrik fatura borcu nasıl öğrenilir?

Faturalarda yazan tutar her ay düzenli olarak ödenmektedir. Ancak bazen gözden kaçabilir veyahut unutulabilir. Böyle durumlarda “Elektrik fatura borcu nasıl öğrenilir?” işte detaylar!

Adıma kayıtlı faturaları nasıl öğrenebilirim?

Elektrik, doğalgaz, su ve internet faturaları her ay hanelere gelmektedir. Teknolojinin ilerlemesi ile faturalar da dijitalleşti. “Adıma kayıtlı faturaları nasıl öğrenebilirim? sorusu da bu çerçevede çok sık sorulan sorular arasındadır. İşte öğrenme yolu!

elektrik faturaları nasıl kontrol edilir Haberi

elektrik faturaları nasıl kontrol edilir

Elektrik dağıtım şirketlerinin özelleştirilmesinin ardından vatandaşlardan gelen elektrik faturalarıyla ilgili şikâyetler üzerine harekete geçen Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK), fatura hesaplama modülü geliştirerek hizmete koydu. Artık tüketiciler, kullandıkları elektriğin dağıtım şirketlerince doğru fatura edilip edilmediğini artık EPDK'nın internet sitesinden kontrol edebilecekler. EPDK Tarifeler Dairesi'nce hazırlanan hesaplama modülü, kurumun web sayfasından (epdk.gov. tr) dün vatandaşların kullanımına açıldı. Tüketiciler EPDK'nın web sayfasında yer alan sorgulama modülüne faturalarında yer alan bilgileri girerek ödemeleri gereken bedeli sorgulayabilecekler. Tüketiciler, elektrik faturalarındaki abone tanımını, ilk ve son okuma tarihlerini ve tüketim miktarı bilgilerini girerek nihai fatura tutarlarını kontrol edebilecekler. Fatura sorgulama modülünde tüketiciler, eğer sayaçları üç zamanlı ölçüm yapıyorsa, ayrı zamanlardaki tüketim verilerini girerek karşılaştırma yapabilecekler ve kendileri için uygun olan tarife tipinin tek mi...