03 / 05 / 2024

Elektrik faturaları nasıl düşer? İşte daha az elektrik faturası ödemenin yolları 

Elektrik faturaları nasıl düşer? İşte daha az elektrik faturası ödemenin yolları 

Son dönemde elektrik faturalarına peş peşe gelen zamların ardından kullanıcılar yüksek enerji giderlerinin azaltılmasına yönelik önlemler aramaya başladı.



Kullanıcılar basit verimlilik uygulamalarıyla enerji maliyetlerini düşürmek içim uğraşıyor. İşte detaylar ve faturaları düşürmek için yapılması gereken basit önlemler..


Konutlarda basit önlemler alınabilir!

Özellikle son iki yıldır yaşanan artışların ardından enerji maliyetlerinin düşürülmesi için kullanıcılar, konutlarda basit verimlilik uygulamalarını da araştırmaya başladı. Enerji fiyatlarındaki artıştan çıkmak için verimlilik açısından ilk adımın evlerde atılması gerekiyor. Global verilere göre dünyada tüketilen elektrik enerjisinin yüzde 70’lik bir oranını genellikle ev, iş yeri ve ticari kompleksler kapsıyor. 

Evlerde halen yoğun olarak kullanılan 60 watt’lık standart ampullerin yüzde 20'si ışık, yüzde 80'i ise ısı yayıyor. Bu ampullerin 12 watt’lık led ampuller ile değiştirilmesi 5 kat daha az enerji kullanımını sağlıyor. Değiştirilen aydınlatma sistemlerinin herhangi bir otomasyon sistemine bağlanması halindeyse bu tüketim daha da azalıyor.

Beyaz eşyalarda enerji tasarrufunun sağlanması ise öncelikle A sınıfı ve üstü ürünlerin tercih edilmesi gerekiyor. C sınıfı buzdolabı A sınıfına göre 2 katı elektrik harcarken, A sınıfındaki elektrikli ev aletleri, en az elektrik ve su tüketen ürünler olarak ön plana çıkıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön