17 / 05 / 2024

Elektrik faturaları nasıl düşer? İşte daha az elektrik faturası ödemenin yolları 

Elektrik faturaları nasıl düşer? İşte daha az elektrik faturası ödemenin yolları 

Son dönemde elektrik faturalarına peş peşe gelen zamların ardından kullanıcılar yüksek enerji giderlerinin azaltılmasına yönelik önlemler aramaya başladı.



Basit önlemler ile faturalar düşürülebilir

Çamaşır ve bulaşık makinelerinin tam kapasite doldurularak çalıştırılması da tasarruf için oldukça faydalı oluyor. Çamaşır makinesinde 70 derece yerine 50 derecede yıkama yapmak enerji tüketimini yarı yarıya düşürüyor. Hatta ölçülen verilere göre kısa programda çalıştırılan makinaların uzun programa kıyasla daha fazla elektrik tükettiği ortaya çıkmış durumda.

Ev temizliğinin olmazsa olmazı elektrik süpürgelerinin torbalarının doldukça emme gücünün arttığı da kanıtlanan başka bir detay olarak ön plana çıkıyor.  Bu da çok daha fazla elektrik harcanmasına neden oluyor. Bu sebeple torbaların sık sık temizlenmesi gerekiyor. 

Elektrikli ev aletlerinin ‘bekleme’ konumu da enerji harcanmasına neden oluyor. Harcanan bu enerji, yıllık tüketiminizin en az yüzde 2’si oluşturuyor. Kullanmadığımız elektronik aletleri de fişten çekmemiz tasarruf açısından faydalı olabiliyor.

Ayrıca teknolojinin gelişmesiyle birlikte ortaya çıkan ve tablet, telefon veya bilgisayar ile istenilen noktadan kontrol edilebilen akıllı ürünler de gereksiz enerji kullanımının  önüne geçiyor.

Canlı yayında tek tek açıkladı! İşte Ocak zammı sonrası en düşük memur ve emekli maaşı... Hemen bakın...

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları; 4 bin kişi azaldı!

"Cepte rakam" diyerek yeni asgari ücreti açıkladı! İki aşamalı zam formülü...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön