02 / 05 / 2024

"Cepte rakam" diyerek yeni asgari ücreti açıkladı! İki aşamalı zam formülü...


 "2023 zammı ne kadar olacak?" sorusunun cevabı 7 milyondan fazla vatandaşı doğrudan, 81 milyon kişiyi ise dolaylı olarak ilgilendiriyor. Asgari ücret için zam formülleri konuşulmaya devam ederken bu yılkine benzer bir uygulamanın yapılmasının söz konusu olabileceği söyleniyor.



 "2023 zammı ne kadar olacak?" sorusunun cevabı 7 milyondan fazla vatandaşı doğrudan 81 milyon kişiyi ise dolaylı yoldan ilgilendiriyor. Asgari ücret için zam formülleri konuşulmaya devam ederken bu yılkine benzer bir uygulamanın yapılmasının söz konusu olabileceği söyleniyor. Bu kapsamda Ocak 2023 asgari ücret zammı için hesaplamalar  yapılmaya devam ederken yeni tahminler de geliyor. Bu tahminler içerisinde en çok dillendirilen rakam ise 8.250 TL! Yeni asgari ücret için bu rakamın ‘cepte’ olduğu söyleniyor. İşte detaylar...

Asgari ücret 2023 için son düzlüğe giriliyor. Enflasyon oranlarını baz alarak belirlenecek olan yeni asgari ücret için, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Öncekilerden çok daha farklı bir hazırlık var” açıklamasıyla milyonları heyecanlandırmıştı. Ocak 2023 zammı ile yeni asgari ücret için rakamlar de az çok belli olmaya başladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön