03 / 05 / 2024

Asgari ücrete ara zam formülü! Masada tutar cepleri rahatlatır

Asgari ücrete ara zam formülü! Masada tutar cepleri rahatlatır

Milyonların gelirini belirlemek üzere Asgari Ücret Tespit Komisyonu Haziran ayında yeniden toplanacak ve asgari ücret 2023 için ara zam rakamını açıklayacak. Asgari ücrette yeni bir formül ortaya çıktı. İşte tüm detaylar...



Emekli maaşı zammı sonrası milyonlarca çalışanın beklediği haber Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyuruldu. Erdoğan ‘asgari ücrete ara zam gelecek mi?’ sorusuna net bir yanıt vererek ‘Temmuz’ ayını ifade etti. Buna göre asgari ücret tespit komisyonu Haziran ayında tekrar toplanarak yılın ikinci yarısı için yeni bir asgari ücret belli olacak.

Yeni Asır’dan Faruk Erdem’in haberinde, normal şartlarda asgari ücret her yıl Aralık ayında toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenmekte. Ancak geçtiğimiz yıl Ocak ayında belirlenen asgari ücret Haziranda toplanan komisyonca bir ara zam ile artırılmış ve net 5.500 TL'ye yükseltilmişti. Yapılan zam oranı ise yüzde 30 civarındaydı. Yıllık artışa bakıldığında ise yüzde 90'ın üzerinde bir asgari ücret zammı yapıldı.

Geçen yıl yapılan ara zam sonrası asgari ücret hesabı şöyle olmuştu:


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön