30 / 04 / 2024

Asgari ücrete ara zam olacak mı? Milyonlarca çalışana son dakika şoku! Şimdi bu rakama bakın! 

Asgari ücrete ara zam olacak mı? Milyonlarca çalışana son dakika şoku! Şimdi bu rakama bakın! 

Milyonlarca çalışan merakla asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağını araştırıyor. Konuya ilişkin önemli bir açıklama geldi. Peki asgari ücrete ara zam olacak mı? İşte ayrıntılar...



31 Mart yerel seçimlerinden önce en çok merak edilen konulardan biri emekliye ek zam yapılıp yapılmayacağı olmuştu. Seçimler tamamlanırken, emekli maaşlarında herhangi bir değişiklik olmadı. 

Emekli maaşlarının yanı sıra, milyonlarca çalışanın gözü de asgari ücretteydi. 1 Ocak 2024 tarihi itibarıyla geçerli olmak üzere net 17 bin 2 TL olarak belirlenen asgari ücrete, ikinci bir zammın yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu. Yükselen enflasyonla beraber gözle ikinci zamma çevrilirken, hükümet tarafından asgari ücrete bu yıl ikinci bir zammın yapılmayacağı açıklandı. 

Asgari ücrete ara zam olacak mı? Milyonlarca çalışana son dakika şoku! Şimdi bu rakama bakın! 

Sabah Gazetesi köşe yazarı ilek Güngör, bugünkü köşesinde asgari ücrete ara zam konusuna değindi. Güngör, söz konusu yazısında "Bana kalırsa, temmuzda bir ara zam olma olasılığı var" diye konuştu. 

Dilek Güngör, iyi senaryoya göre, senelik enflasyonun Mayıs ayında yüzde 69'la zirve yapacağını vurguladı ve "Yılın sonunda TCMB'nin öngördüğü seviyelere yakınsayacak. Kötü senaryoda ise Mayıs ayında yüzde 75'leri görebilir. Memur ve memur emeklileri enflasyon farkına ek olarak toplu sözleşme zammı alırken, asgari ücretlilere 'siz sene sonunu bekleyin' mi denilecek?" ifadelerini kullandı.

Asgari ücrete ara zam olacak mı? Milyonlarca çalışana son dakika şoku! Şimdi bu rakama bakın! 

Dilek Güngör, iiş dünyasının son açıklanan enflasyon verileri ve beklenen öngörüleri dikkate alarak şimdiden bilançolarına bir ara zam bütçesi eklemeye başladığına dikkat çekti. 

"Özellikle sanayici ülkede ara eleman sorunu varken, nitelikli işgücünü kaybetmek istemiyor. Bu sebeple de ara zam formülüne kapıyı açık bırakıyor" diyen Güngör, patronların bile asgari ücrete ara zam formülünü gündemlerine alırken, TCMB'nin belli iktisat çevrelerinin 'Asgari ücret işsizlik yaratır, enflasyona sebep olur' ezberinin peşine takılmasının ilginç olduğunun altını çizdi. 

Güngör, söz konusu açıklamasında "Açlık sınırındaki bir asgari ücretlinin enflasyon yaratma olasılığını nedense kafam almıyor" dedi ve önceliğin enflasyonun düşürülmesi olduğuna ancak, yalnızca asgari ücretliye zam yapmayarak enflasyonu yıl sonunda 36'ya düşürülüp düşürülmeyeceğinin düşünülmesi gerektiğine vurgu yaptı.  

İş Bankası promosyon 2024 ne kadar? Emeklilere Nisan'da kesin bu kadar yatacak! İşte İş Bankası emekli promosyon 2024...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat: Resmen Meclis'e geliyor! Kira sözleşmeleri artık bu şekilde yapılacak!

Gram altın, çeyrek altın fiyatlarında bayram depremi! Piyasa uzmanı rakam verdi ve uyardı! Gram altın 2.500 TL olur mu?

 


Geri Dön