27 / 04 / 2024

Erdoğan'dan son dakika asgari ücret açıklaması! 9 bin TL yanıtı!

Erdoğan'dan son dakika asgari ücret açıklaması! 9 bin TL yanıtı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın yeni asgari ücretin açıklanacağını duyurdu.Erdoğan, "Asgari ücret 9 bin TL olur mu?" sorusuna ise herkesi şaşırtan bir yanıt verdi.



Cumhurbaşkanı Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısından seslendi. “Bakanımla görüştük, inşallah asgari ücreti yarın açıklayarak yoluna koyacağız” dedi.

Grup toplantısı sonrası Meclis koridorlarında bir gazetecinin “Asgari ücret 9 bin Türk Lirası olur mu?” sorusunu yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

– Bakanımla işveren sendikası başkanıyla oturup konuşulur. Değerlendirmemizi yaparız inşallah hayırlı bir adım atarak sonuca varırız.

– Öyle herkesin her söylediği ile adım atacak halimiz yok, çünkü bizim sırtımızda küfe var, sırtında küfe olmayanlar rahat konuşur, bizim sırtımızdaki 85 milyonun taşındığı bir küfedir.

– Bunların hepsini düşüneceğiz eğitimden sağlığa adaletten emniyete ulaşımdan alt üst yapı sorunlarına kadar, bunlar bir şeyle yapılacak değil mi sırtında küfe olmayanlar bol boy atıp tutuyorlar.

Yeni yılda geçerli olacak asgari ücret için dünkü toplantıda Türk-İş, 9 bin lira teklif etmişi, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) kabul etmeyince de masadan kalkmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın diğer açıklamaları şöyle:

– 2023 yılı için 4.4 trilyon lira geliri, 3.8 trilyon lira gideri olan bir bütçeyi milletimize kazandırdık. Genel Kurul’da 12 gün boyunca süren oturumlarda birkaç tatsız görüntü dışında sonuçlanmasını sağlayan vekillere teşekkürlerimi sunuyorum.

BİR VİZYON GÖREMİYORUZ

– Her bütçeyi olduğu gibi bu bütçeyi de milletin bütçesi olarak açıkladık. Vizyon ve proje yoksulu muhalefet partileri bu görüşmeler sırasında da kifayetsizliklerini göstermişlerdir. Bütçe tartışmalarında muhalefetin tutumuna baktığımızda ülkemizin önündeki tehdit ve fırsatları değerlendiren bir vizyon göremiyoruz.

– Çarpıtmaları, yalanları temcit pilavı gibi tekrarlayan bir zihniyetin hezeyanlarına tekrar şahit olduk. Bu tablo bile ülkenin derdi ile kimlerin dertlendiğini göstermeye yeterlidir.

– Ülkemizde her seviyede 351 bin derslik yaptık. 750 bin öğretmen atadık. Yükseköğretim yatak kapasitesini 850 bine çıkardık. Eğitimin kalitesini ilerleyen yıllarda daha da artıracağız.

ADALETİ DAHA DA YÜCELTECEĞİZ

Erdoğan dan son dakika asgari ücret açıklaması! 9 bin TL yanıtı!

– Sağlıkta etkili ve kapsamlı bir reform ile her insanımızı kucaklayan bir yapı kurduk. Ülkemizi dünyanın en iyi sağlık altyapısına kavuşturduk. Ülkemizin sağlık kalitesini daha da yukarı çekecek çalışmaları yapacağız. Önümüzdeki dönemde milletimizin hukuk sistemine olan güvenini daha da artırarak adaleti daha da yücelteceğiz.

ÇETELERDEN ARINDIRDIK

– Emniyetimizi, jandarmamızı, istihbaratımızı teknolojiler ile daha da güçlendirerek ülkemizi teröristlerden ve suç işleyen çetelerden arındırdık.

– Sosyal hizmetlerde yaşlısından engellisine, çocuğundan kadınına, gazisinden, şehit yakınına, garip gurebaya herkesin yanında olduk. Önümüzdeki günlerde de değişen şartlara göre, daha fazla vatandaşımızı sosyal güvenlik şemsiyemizin altına alacağız.

– Ulaştırmada bölünmüş yol uzunluğunu 29 bin km’ye, tünel uzunluğumuzu 50 km’den 665 km’ye çıkardık. Ülkemizi ilk defa hızlı tren hatları ile tanıştırdık. Şehirlerimizi raylı sistemlerle ördük. Bu altyapıyı ülkemizin kalkınması için daha da geliştirmeye devam edeceğiz.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön