29 / 04 / 2024

6.6 milyon asgari ücretli dikkat! Bakan Işıkhan'dan son dakika asgari ücret açıklaması geldi!

6.6 milyon asgari ücretli dikkat! Bakan Işıkhan'dan son dakika asgari ücret açıklaması geldi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretli sayısının 6.6 milyon olduğunu bunun da çalışanların yüzde 40’ını oluşturduğunu belirterek son dakika önemli açıklamasında buldu. Peki asgari ücret ne kadar olacak? İşte 2024 asgari ücret tutarı...



Bakan Vedat Işıkhan, önceki gün akşam bakanlığının bütçe görüşmelerinin sonunda milletvekillerinin soru ve eleştirilerine yanıt verdi. Işıkhan, kimseyi enflasyona ezdirmeyeceklerini savunarak önemli açıklamalarda bulundu.

BAKAN IŞIKHAN'DAN SON DAKİKA ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI!

Bakan Vedat Işıkhan, “2002’de 6.5 milyon olan emekli ve hak sahibi sayısının 2023 yılında 15.8 milyona ulaştığını dikkate almak zorundayız” diyerek kimseyi enflasyone ezdirmeyeceklerini söyledi.

6.6 milyon asgari ücretli dikkat! Bakan Işıkhan dan son dakika asgari ücret açıklaması geldi!

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Işıkhan asgari ücrette yapılacak artış konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Milyonlarca kişinin merak ettiği ''2024 asgari ücret ne kadar olacak?'' sorusuna yanut veren Işıkhan şu ifadeleri kullandı; “İnşallah, aralık ayında komisyonumuzu toplayacağız. Enflasyona ezdirmeyecek bir kararın çıkması yönünde de bir tercihimiz söz konusu olacaktır” dedi. Işıkhan, asgari ücretli sayısının abartıldığını dile getirerek “Ben de şaşırıyorum, bu veriler nereden elde ediliyor diye. Yüzde 50, 60, 70, neredeyse yüzde 100 diyecek bazı vekillerimiz” dedi. 

Ekonomist Muhammet Bayram, asgari ücrete ne kadar zam yapılacağı ile ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Asgari ücretle ilgili rakam telaffuz etmenin güç olduğuna vurgu yapan Bayram, asgari ücretlilerin de en az memur ve emeklilere yapılacak zam kadar bir beklenti içerisinde olduğunu, yüzde 50 olmasa dahi yüzde 40-45 bandında asgari ücrete zam yapılacağını düşündüğünü aktardı.

6.6 milyon asgari ücretli dikkat! Bakan Işıkhan dan son dakika asgari ücret açıklaması geldi!

Bayram asgari ücretle ilgili olarak, 10 bin 402 TL olan bir asgari ücretin yüzde 40 yükselişle 15 bin 900 TL seviyesine, yüzde 45 artış olursa 16 bin 500 TL seviyesine yükselebileceğini söyledi.

Öte yandan  Ekonomist Bayram, asgari ücretliye büyükşehirlerde 16 bin 500 TL seviyesinin düşük kalabileceğini, asgari ücret için yeni uygulamaların konuşulması gerektiğine de vurgu yaptı. Aynı zamanda vergi oranının sabitlenmesinin de Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda konuşulabileceğine dikkat çeken Bayram "2024'teki asgari ücret son yapılacak yüksek asgari ücrettir diyebiliriz"  dedi.

Asgari ücrette 2024 Ocak zammı değişti! Yüzde 45 zamla 16 bin 500 TL olacak! Milyonlara son dakika şoku!

Asgari ücrette ilk resmi rakamlar peş peşe belli oluyor! İşte masaya gelecek rakamlar...

 

 


Geri Dön