29 / 04 / 2024

Bakan Işıkhan'dan son dakika asgari ücret açıklaması!

Bakan Işıkhan'dan son dakika asgari ücret açıklaması!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret maaş zamlarına ilişkin açıklama yaptı. İşte 2024 asgari ücret açıklaması...



Asgari ücrete dair son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Milyonlarca asgari ücretle çalışan vatandaş 2024 yılında asgari ücrete gelecek zam oranını merakla takip ediyor. Temmuz ayında gelen zam ile birlikte asgari ücret 11 bin 402 TL'ye yükselmişti. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Çalışma barışının ve endüstri ilişkilerinin geliştirilmesi, çalışma hayatına dair mevzuat çalışmalarının ve uygulamalarının izlenmesi için oluşturulan "Üçlü Danışma Kurulu, 5 senenin ardından 'Türkiye Yüzyılı'nda Sosyal Diyalog' gündemiyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndaki toplantıda açıklama yaptı.

Bakan Işıkhan dan son dakika asgari ücret açıklaması!

Çalışma hayatına ilişkin mevzuat çalışmalarının ve uygulamalarının izlenmesi amacıyla oluşturulan Üçlü Danışma Kurulu, 5 seneden sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda toplandı. Bakan Işıkhan, "Hedefimiz 2024 asgari ücretini tam uzlaşı ile belirlemek" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Hedefimiz aralık ayında 2024 yılına dair Asgari ücret tutarlarını da temmuz ayı asgari ücretinin belirlenmesi sürecinde olduğu gibi tam bir uzlaşma ile belirlemek olacaktır" diye belirtti. Bakan Işıkhan, "İşçi ve işverenler temsilcileri inşallah bir araya geldiğimizde yine hedefimiz; Sayın Cumhurbaşkanımızın sıklıkla vurguladığı gibi; çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemek olacaktır." diye konuştu.

Bakan Işıkhan dan son dakika asgari ücret açıklaması!

Vatandaşlar, "2024 yılı yeni asgari ücret için ne kadar zam yapılması planlanıyor?  Asgari ücret ne kadar olacak?" sorularına yanıt arıyor. Asgari ücret zammı asgari ücret toplantılarından sonra netleşiyor. Türk İş Başkanı Atalay asgari ücret toplantılarının başlayacağı tarih ile ilgili bilgi verirken; son asgari ücret tahminleri de konuşuluyor.

Türk İş Başkanı Ergün Atalay, 20 Kasım’dan sonra asgari ücret görüşmeleri hakkında yeni bir komisyon kurulacağını ifade etti.

Asgari ücret son olarak geçtiğimiz temmuz ayında net 11 bin 402 TL'ye çıkarılmıştı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücretin 1 Temmuz 2023 itibarıyla brüt 13 bin 414 TL'ye, net 11 bin 402 TL'ye yükseltilmesi konusunda anlaşmıştı.

Kiraya yüksek oranda zam yapan ev sahibi nereye şikayet edilir?

İzmir’deki depremin ardından Naci Görür'den kritik açıklama!

Gölcük Belediyesi 9 iş yeri satacak! Kaçırmayın!


Geri Dön