28 / 04 / 2024

Bakan Işıkhan'dan son dakika asgari ücret açıklaması: Asgari ücrete 2024'te tek zam yapılacak! 

Bakan Işıkhan'dan son dakika asgari ücret açıklaması: Asgari ücrete 2024'te tek zam yapılacak! 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete 2024'te tek zam yapılacak şekilde çalıştıklarını belirtti. İşte Bakan Işıkhan'ın o açıklamaları...



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında dün gerçekleştirilen Kabine toplantısının ardından, basın mensuplarının sorularını cevapladı. 

Bakan Işıkhan, milyonlarca kişinin dört gözle beklediği asgari ücret Ocak 2024 zammı ile ilgili soruya da yanıt verdi ve önemli açıklamalarda bulundu. 

Bakan Işıkhan dan son dakika asgari ücret açıklaması: Asgari ücrete 2024 te tek zam yapılacak! 

ASGARİ ÜCRET ZAMMI YILDA BİR KERE OLACAK

Yeni Şafak'tan Resul Ekrem Şahan'ın haberine göre; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024 yılında geçerli olacak asgari ücret ile ilgili açıklamasında, "Temmuz'da olduğu gibi ilkemiz yine enflasyona ezdirmemek. Asgari ücret zaten hep senede bir kereydi biliyorsunuz. Yine tek zam  şeklinde çalışıyoruz" diye konuştu. 

Bakan Vedat Işıkhan, yaptığı son dakika açıklamasında asgari ücret görüşmelerinin aralık ayı içerisinde başlayacağının da altını çizdi. 

Işıkhan, "31 Aralık itibari ile de kararın Resmi Gazete’de yayımlanması gerekli. Bu nedenle geçen temmuz ayında yaptığımız gibi olacak" diye konuştu. 

Bakan Işıkhan dan son dakika asgari ücret açıklaması: Asgari ücrete 2024 te tek zam yapılacak! 

ASGARİ ÜCRETE İKİNCİ ZAM GEREKMEYECEK

Bakan Vedat Işıkhan, geçtiğimiz Temmuz ayında yapılan zammın ekstra olduğuna vurgu yaptı ve o zammın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ıon öngörüsüyle ihtiyaç duyulduktan sonra yapıldığını aktardı. 

İhtiyaç olması durumunda bir araya gelinebileceğinin altını çizen Işıkhan, "Gelecek sene inşallah enflasyonda gerileme olacak. Temmuz ayında kinci bir toplantı yapmayacağız, ikinci zam gerekmeyecek diye düşünüyoruz" dedi ve tüm parametrelerin iyi gittiğine vurgu yaptı. 

Bakan Işıkhan dan son dakika asgari ücret açıklaması: Asgari ücrete 2024 te tek zam yapılacak! 

Bunların yanı sıra, TÜRK-İş Ege Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak da asgari ücret ile ilgili açıklamasında, sanayi iş kollarında asgari ücret politikasından vazgeçilmesi gerektiğini vurguladı ve hizmet sektöründe çalışanlar için asgari ücretin değerlendirilebileceğini söyledi. 

Asgari ücretle çalışan işçilerin yüzde 65'e ulaştığını aktaran Hayrettin Çakmak, asgari ücretin sadece hizmet sektöründe olması gerektiğini yineledi ve üretim sahasında asgari ücretin olmaması gerektiğini, çalışanların sendikalı olması gerektiğini vurguladı. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz konut alacakları uyardı! Konut arz ve talebini birlikte düşünmek lazım!

Burslara zam geliyor! Ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora öğrenci bursları ne kadar oldu?

Nasıl bir kentsel dönüşüm İstanbul ve Türkiye’yi kurtarır? İşin düğümünü rezerv alan çözecek!

Prof. Dr. Hasan Sözbilir açıkladı: Türkiye'de faylar sürekli artacak, hiçbir zaman azalmayacak!


Geri Dön