30 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan ilk evini alacaklara kredi müjdesi!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan ilk evini alacaklara kredi müjdesi!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ilk ev alımında kredi erişimini sağladıklarını belirterek, konut arz ve talebini birlikte düşünülmesi gerektiğine dikkat çekti. 



Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ilk ev alımlarında krediye erişimin sağlandığını belirterek konut arzını ve konut talebini dengeli bir şekilde yönetilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

150 BİN TL KREDİ İLK OLARAK DEPREM BÖLGESİNDE BAŞLAYACAK!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan Kabine Toplantısı'ndan sonra gazetecilerin sorularını cevapladı.

Yılmaz, Aile ve Gençlik Fonu’na yönelik gelen soruya, önce pilot uygulama olarak deprem bölgesinden başlayacağını ardından da  tüm Türkiye yaygınlaşacağını açıkladı.

Yılmaz şu sözlerle devam etti: '' Özellikle, gençlere evlilik kredisi dediğimiz 150 bin TL 2 yılı geri ödemesiz 4 yıllık krediye destek verme mekanizmasını içeriyor. İleride fonlar arttıkça, imkanlar arttıkça başka destekler tabii ki söz konusu olacak ama aşama aşama gidecek" dedi. 

 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz dan ilk evini alacaklara kredi müjdesi!

KONUT ARZIYLA TALEBİNİ BİRLİKTE DÜŞÜNMEK LAZIM!

Başkan Yardımcısı Yılmaz, ilk ev alacaklara kredi konusunun sorulması üzerine ise "Ev konusu açıkladı. Yılmaz ikinci ve üçüncü ev alımında krediye erişimin zorlaştığını söyleyerek ''Merkez Bankası'yla, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu biliyorsunuz. '' dedi ve İlk ev alımında kredi erişiminin sağlandığını açıkladı.

Orada bir düzenleme yapılacağını daha önce söylediklerini hatırlatan Yılmaz '' Onu bu şekilde yapmış olduk. 2’nci ve 3’üncü konut alımında artık pek kredi imkanı yok. 2’nci, 3’üncü konuta kredi imkanı olmayınca konut kredi imkanları ilk konut sahipliği için kullanılmış oluyor.'' dedi.

 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz dan ilk evini alacaklara kredi müjdesi!

Konut sahipliği meselesini sadece kredi odaklı değil aynı zamanda konut arzıyla birlikte düşünülmesi gerektiğine dikkat çeken Yılmaz bunun konut arzı ve konut talebi şeklinde olmasını vurguladı.

Yılmaz, '' Aksi takdirde sırf krediyi düşünürseniz konut fiyatlarını istemediğiniz yere götürme ihtimaliniz var. Konut arzını ve konut talebini dengeli bir şekilde yönetmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı. 

İstanbul'da ortalama bir ev kirası 17 bin TL'yi aştı! 

O ilde konut fiyatları İstanbul'la yarışır hale geldi! Ev sahibi olmak hayal oluyor...

Geri Dön