03 / 05 / 2024

Bakan Işıkhan'dan son dakika asgari ücret açıklaması!

Bakan Işıkhan'dan son dakika asgari ücret açıklaması!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yaptığı açıklamada 1 Ocak 2024'ten itibaren geçerli olacak asgari ücretin, 31 Aralık tarihine kadar Resmi Gazete'de yayımlanması gerektiğini kaydederek, "Komisyonlar ne kadar hızlı çalışırlarsa biz de sonucu o kadar hızlı açıklayacağız." diye konuştu.



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan Kabine Toplantısı'ndan sonra gazetecilerin sorularını cevapladı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre bir soru üzerine Işıkhan, asgari ücreti belirlemek üzere Temmuz ayında olduğu gibi hızlı bir biçimde taraflarla bir araya geleceklerini dile getirerek "Pazartesi süreci başlatacağız, komisyonlarla bürokratlarımız çalışıyor. Neticelendiğinde de sizinle paylaşacağız." dedi.

Bakan Vedat Işıkhan açıklamasında "Temmuz ayında asgari ücret görüşmelerinin çabuk tamamlanması için çaba gösterilmişti. Bu görüşmelerde de ay sonuna kalmadan sonuç açıklanır mı?" sorusu üzerine, şöyle konuştu: "Komisyonun çalışmasına bağlı. Teknik çalışmalar yapılıyor. Biliyorsunuz bakanlıklardan temsilciler geliyor, erken bitirilmesi ile ilgili olarak onların çalışmaları bize şekil verecek. Ocak'tan itibaren geçerli olacak asgari ücreti, 31 Aralık 2024 tarihine kadar Resmi Gazete'de yayımlamak zorundayız. Komisyonlar ne kadar hızlı çalışırlarsa biz de sonucu o kadar hızlı bir şekilde açıklayacağız. Şu an tüm göstergeler olumlu şekilde gidiyor. Pazartesi TÜRK-İŞ ve TİSK başkanımızla bir açılışımız olacak.

Bakan Işıkhan dan son dakika asgari ücret açıklaması!

Söz konusu süreci, Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettim. İlkemiz, her zamanki gibi siz de biliyorsunuz, çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemek."

Enflasyon karşısında çalışanların alım gücü kaybına uğramaması için asgari ücretin 17 bin 500 liraya denk gelecek biçimde yüzde 53,5 artırılması gerektiğine yönelik değerlendirmelerin de sorulduğu Bakan Işıkhan, "Çalışmalarımızı bitirdiğimizde nihai sonuca ulaşacağız inşallah, sizinle de paylaşacağız." cevabını  verdi.

Bakan Işıkhan, işveren desteğiyle ilgili bir çalışma olup olmadığına yönelik soru ile ilgili olarak da, "Bu konuların hepsini değerlendireceğiz." ifadelerini kullandı.

Bakan Vedat Işıkhan, asgari ücret için tek zam olacağına yönelik açıklamaların anımsatılması üzerine, "Tek zam olacak, çünkü yönetmeliğimizde de o şekilde, Asgari Ücret Yönetmeliğimizde yılda bir defa. Çok zorunlu koşullarda, deprem gibi… Geçen sene Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile asgari ücrete 2. zammı yaptık." dedi.

BİM'de 1 kg çay 89 TL'ye, Çamaşır suyu 19 TL ye, kağıt havlu 90 TL'ye düştü! 12 Aralık Aktüel ürünler kataloğu

Karayolları'ndan satılık arsa!

Bakan Özhaseki'den dönüşüm açıklaması: Şehirlerimizi eski canlılığına kavuşturacağız!


Geri Dön