03 / 05 / 2024

Bakan Özhaseki'den dönüşüm açıklaması: Şehirlerimizi eski canlılığına kavuşturacağız!

Bakan Özhaseki'den dönüşüm açıklaması: Şehirlerimizi eski canlılığına kavuşturacağız!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada afetten zarar gören tüm kentleri eskisinden daha güvenli ve güzel hale getireceklerini dile getirdi.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu üyeleri, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında gerçekleştirilen toplantıda bir araya geldi.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, burada yaptığı konuşmada, 6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra büyük zarar gören şehirlerin en hızlı ve güvenli şekilde ayağa kaldırılması için çalışmalara aralıksız olarak devam ettiklerini söyledi.

Yaptığı açıklamada hasar tespit çalışmalarına göre 680 bin konut, 170 bin ticari alan olacak şekilde toplam 850 bin bağımsız bölümün hasar gördüğüne değinen Bakan Özhaseki, şehir merkezlerinin büyük bir yıkıma uğradığını söyledi.

Bakan Özhaseki den dönüşüm açıklaması: Şehirlerimizi eski canlılığına kavuşturacağız!

Açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin önceliğinin "afet bölgesinin yeniden imar ve inşası" olduğunu dile getiren Mehmet Özhaseki, "Gerek rezerv alandaki çalışmalarımızla gerek ise'Yerinde Dönüşüm' projemizle afet bölgesini ayağa kaldırmayı sürdürüyoruz. İnşallah yüzyıllarca yaşayacak kent merkezlerini biz inşa edeceğiz. Köy evlerimizi daha güvenli ve iklim dostu olan çelik karkastan yapacağız. Hiç kimse merak etmesin, afetten zarar görmüş olan tüm şehirlerimizi eskisinden daha güvenli ve güzel hale hep birlikte getireceğiz." dedi.

KENTLERİMİZİ ESKİ CANLILIĞINA KAVUŞTURACAĞIZ

Bakan Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki şehir merkezlerinde canlılığın yeniden hüküm süreceğine değinerek, "Şehir merkezlerimizde o cıvıl cıvıl çarşıları yeniden inşa edeceğiz. Bu anlamda Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Adıyaman'da çalışmalarımıza başladık. İnşallah, en kısa zamanda şehir merkezlerimizi ve şehirlerimizi eski canlılığına kavuşturacağız. Aynı anlayış ve hassasiyetle yapmış olduğumuzkentsel dönüşüm çalışmalarıyla tüm şehirlerimizi afetlere karşı dirençli hale getiriyoruz." diye konuştu.

Mega kent İstanbul'u olası Marmara depremine hazırlama konusunda da yoğun mesai yaptıklarına değinene Mehmet Özhaseki, şöyle konuştu:

"Marmara'yı ve İstanbul'u depreme en iyi biçimde hazırlamak için çalışıyoruz. Plan ve projelerimiz de hazır. Mega kent İstanbul'daki sağlıksız yapı stokunu yenileyeceğiz. Kısacası afet bölgesinin ihyası ile Marmara'nın ve İstanbul'un depreme hazırlığına odaklandık. İstanbul'u, Marmara'yı ve diğer tüm kentlerimizi atacağımız adımlarla çok daha sağlam ve güvenli hale getireceğiz."

Yine konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu da Kentsel Dönüşüm Yasası'ndaki 50+1 formülünün, dönüşümü hızlandıracağını dile getirerek, yasanın, İstanbul'u deprem başta olmak üzere, afetlere karşı hazır hale getirme noktasında büyük kolaylık sunacağını söyledi.

Keçiören Belediyesi'nden 203.3 milyon TL'ye arsa!

Kişi başı gelirde en çok kazanan kent belli oldu!

Beklenen İstanbul depremi 11 şehri etkileyecek! Deprem Bilimci tek tek açıkladı: Bu bir bölge depremi olacak!


Geri Dön