17 / 05 / 2024

"Cepte rakam" diyerek yeni asgari ücreti açıkladı! İki aşamalı zam formülü...


 "2023 zammı ne kadar olacak?" sorusunun cevabı 7 milyondan fazla vatandaşı doğrudan, 81 milyon kişiyi ise dolaylı olarak ilgilendiriyor. Asgari ücret için zam formülleri konuşulmaya devam ederken bu yılkine benzer bir uygulamanın yapılmasının söz konusu olabileceği söyleniyor.



 

ASGARİ ÜCRET 2023 İÇİN 8.250 TL İDDİASI!

Yeni asgari ücretin belirlenmesi için 1 ay gibi bir zaman kaldı.. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun Aralık ayının ortalarında yeni asgari ücreti açıklaması bekleniyor. Enflasyon oranlarının kesinlikle altında olmayacağı söylenen asgari ücret 2023 Ocak zammı için konuşulan oranlar yüzde 40 ila 75 arasında… Yapılan tahminlerde öne çıkan rakam ise refah payı ile birlikte 8.250 TL. 

İKİ AŞAMALI ZAM FORMÜLÜ

Enflasyon karşısında vatandaşın alım gücünü yükseltmek için bu sene içinde asgari ücrete çifte zam gelmişti. Fakat yılda bir kez belirlenen asgari ücrette ikinci artış için yeni bir yasal düzenleme getirilmişti ve o düzenlenmeyle zam yapılabilmişti. Asgari ücret 2023 zammı için de böyle bir yol izlenebileceği ön görülüyor. Böylece ekonomistler asgari ücretin 10 bin liraya yaklaşacağını tahmin ediyor. Hatta bu kapsamda konuşulan rakamların ‘cepte’ olduğu söyleniyor.

Habertürk Yazarı Ahmet Kıvanç canlı yayında yaptığı değerlendirmede asgari ücret zammıyla alakalı, “Konuşulan bu rakamlar borsacıların tabiriyle ‘piyasada satın alınıyor.’ Bir taraftan cepte rakamlar haline dönüştü. Asgari ücretin 8 bin 250 TL olması yüzde 50’lik bir artış anlamına geliyor. Kesin bir rakam söylemek çok zor fakat seçim atmosferinde bu rakamların üzerine çıkılması mümkün olabilir. Nihayetinde son sözü Cumhurbaşkanı Erdoğan söyleyecek” dedi.

Kuveyt Türk'ten 6 bin TL’ye varan promosyon ödemesi

ING'den emeklilere 7 bin 500 TL promosyon!

Doğalgaz faturası nasıl hesaplanır? Hangi derece kaç lira yakar?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön