28 / 04 / 2024

Ev fiyatları ve kiralar nasıl düşer?

Ev fiyatları ve kiralar nasıl düşer?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Ev fiyatları ve kiralar nasıl düşer" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin o analizi...



Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabı http://twitter.com/TebernKireci1'den, "Ev fiyatları ve kiralar nasıl düşer" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin o analizi...

Ev fiyatları ve kiralar nasıl düşer?

1) Konut fiyatları ve kiraları çok sert yükseliş trendine girdi. İstanbul,  Ankara  ve  İzmir  başta olmak üzere ülke genelinde ev fiyatlarının ve kiraların yanına yaklaşılamıyor.

2) Arzdaki zorluklar nedeniyle gelecek birkaç yılda yükseliş trendi fazlasıyla devam edecek. Büyükşehirlerde bu yükseliş trendi 5 yıl kadar sürebilir. Anadolu şehirlerinde ve ilçelerinde iş daha kolay. Sorun 3 yılda çözülebilir.

3) Satılıklarda ve kiralarda yükseliş eğilimi böyle devam ederse gelecek yıllarda bir evde birden fazla ailenin yaşaması veya New York ya da Londra'da olduğu gibi evlerin odalarının ve yatakların kiralanması gündeme gelebilir.

Ev fiyatları ve kiralar nasıl düşer?

4) Henüz yetkililer facianın farkında değil. Yetkililere  TOKİ  ve iştiraki Emlak Konut GYO ülkenin tüm konut ihtiyacını karşılıyormuş gibi sunum yapılıyor. Bilgi veriliyor. TOKİ'nin de Emlak Konut GYO'nun da maksimum kapasite ile çalışsa bile işin içinden çıkması zor.

5) TOKİ ve Emlak Konut GYO'nun acilen büyükşehirlerde memurlar, alt gelir grubu ve yoksullar için projeler inşa etmesi gerekiyor. Bu olmazsa özellikle İstanbul'da gelecek yıllarda memurlar ya istifa eder ya da Anadolu'ya tayinlerini isterler. İstanbul'da memur kalmaz.

6) Hizmet sektöründe temizlikçi bile bulunamaz. Devlet olaya müdahale etmezse çok değil 1 yıl sonra en kötü evin kira bedeli neredeyse asgari ücret düzeyine çıkar. İş kontrolden çıktı. Acil devlet müdahalesine ihtiyaç var.

Yazının devamı için tıklayın

Yatırımcıların faiz oranı ve dolar hatası!

Emlakta 2022 nasıl geçecek?

Otomobil piyasasında neler oluyor?

Doların yükselişi konut fiyatlarına nasıl yansır?

Özgür Demirtaş'a cevabımdır!

Dolar ve altın niçin yükseliyor?

Yabancılar kiralayarak vatandaşlık alıyor! Böyle fırıldaklık görülmedi!

Ticaret açısından Yahudilerle Türklerin farkları!

Kayserililerin ticarette başarılarının sırları!

Doktorlar emlak yatırımında niçin başarısız olurlar? 

Tebernüş Kireçci'nin yazılarını okumak ve yorum yapmak için tıklayın

Tebernüş Kireçci'yi Twitter'den takip etmek için tıklayınız


Geri Dön