09 / 05 / 2024

Elektrik faturasına itiraz etmek Elektrik faturası itiraz etme

Elektrik faturasına itiraz etmek Elektrik faturası itiraz etme

Günümüzde çok nadir yaşanmak ile birlikte kimi zaman fatura bedeli, gerçek kullanım bedelinden yüksek gelebiliyor. Faturalar yanlış okunabiliyor. Bu gibi durumlarda faturaya itiraz edilebiliyor. Peki, elektrik faturasına itiraz nasıl yapılır?

Elektrik faturalarına rekor zam gelecek iddiası! Ekim ayında faturanız bu kadar gelirse şaşırmayın!

Halk Tv yazarı Olcay Aydilek'den elektrik faturaları ile ilgili bir açıklamada bulundu. Ekimden itibaren elektrik faturalarına rekor zam geleceği iddia ediliyor. Peki ekimde elektrik faturasına ne kadar zam gelecek? İşte Ekim ayı elektrik tarifesi...

Elektrik faturasına zam mı gelecek? Elektrik faturasında zam var mı?

Elektrik faturaları son dönemde yüksek gelmeye başladı. Vatandaşlar elektrik faturasına yeni bir zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. İşte elektrik faturalarıyla ilgili son durum.

Elektrik faturası yüksek gelenlere müjde! PTT faturanıza destek oluyor! Hemen başvurun PTT’ye koşun!

Elektrik faturası yüksek gelenlere müjdeli haber. Yüksek elektrik faturalarına PTT destek çıkıyor. İşte detaylar!

Faturasını kapan soluğu PTT’de alıyor! Elektrik faturalarına devlet desteği geliyor. 

Faturaların yüksek geldiği şu dönemlerde devletten yapılan açıklama vatandaşa rahat nefes aldırdı. Yapılan duyuruda: 135 TL ve üzerindeki elektrik faturalarına devlet desteğinin yapılacağı açıklandı. 

Elektrik faturaları nasıl düşer? İşte daha az elektrik faturası ödemenin yolları 

Son dönemde elektrik faturalarına peş peşe gelen zamların ardından kullanıcılar yüksek enerji giderlerinin azaltılmasına yönelik önlemler aramaya başladı.

Prizde bırakılan şarj aleti elektrik faturasına nasıl yansıyor? İşte şoke eden gerçek!

Herhangi bir şarj aletini prizde takılı bıraktığınızda elektrik faturasına ne kadar etki ettiğini merak ediyorsanız yanıtı haberimizde…

Elektrik faturasının ne kadar geleceğine siz karar verin! İşte yapacaklarınız!

Elektrik faturasının kaç TL olacağına siz karar verebilirsiniz. Yapılan zamlardan sonra faturaların yüklü gelmemesi elinizde. İşte merak edilen detaylar!

Elektrik faturasını anında yükseltiyor! Aman dikkat bunu sakın yapmayın!

Elektrik faturalarına gelen zamlardan sonra vatandaşlar nasıl tasarruf edeceklerini araştırıyor. Bu konuda uzmanlar bazı açıklamalarda bulundu. İşte detaylar!

Elektrik faturası desteği nasıl alınır? Elektrik yardımı başvurusu nasıl yapılır? Hemen başvurun!

Artan faturalar ile birlikte faturalarını ödemekte zorlananlara vatandaşlara çeşitli yardımlar sağlanıyor. Maddi durumu yetersiz kişiler, devletten elektrik faturası yardım desteği alabilirler. Peki elektrik faturası desteği nasıl alınır? İşte detaylar…

Elektrik faturasına eklendi vatandaş kuzu kuzu ödedi. İşte faturaları şişiren o yöntem

Elektrik dağıtım şirketleri daha önce de çalışanlarının temsil ve konaklama gibi giderlerini faturalara aksettirerek abonelerden tahsil ediyordu. Bakın yıllarca vatandaştan hangi harcamayı tahsil etmişler.

Doğal gaz ve elektrik fiyatlarına zam mı geldi? İşte yeni tarife!

Doğal gaz ve elektrikte yeni tarife açıklandı. Bunun üzerine Doğal gaz ve elektrik fiyatlarına zam mı geldi? sorusu sorulmaya başlandı. İşte detaylar!

Doğal gaz ve elektrik faturasını devlet desteği ile ödeyin! Başvuru tarihlerini kaçırmayın! Şimdi tam sırası

Devlet, yeni bir sosyal yardım paketi gerçekleştirdi. Doğalgaz ve elektrik faturası desteği çoğalacak, faydalanan kişi sayısı da yükselecek. Çocuklara nakit eğitim desteği de olacak. İşte detaylar…

Vatandaşları dehşeti düşüren gelişme! Elektrik faturalarına zam yolda!

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan karar doğrultusunda, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, elektrik piyasasındaki azami fiyat limitini yükseltti. Kararın elektrik faturalarına zam olarak yansıması bekleniyor.

Elektrik faturasına itiraz etmek Elektrik faturası itiraz etme Haberi

Elektrik faturasına itiraz etmek Elektrik faturası itiraz etme

Elektrik faturasına itiraz nasıl yapılır?

Günümüzde çok nadir yaşanmak ile birlikte kimi zaman fatura bedeli, gerçek kullanım bedelinden yüksek gelebiliyor. Faturalar yanlış okunabiliyor.


Böyle bir durum ile karşılaştığını düşünen kullanıcıların elektrik faturasına itiraz etme hakkı bulunuyor. Peki, elektrik faturasına nasıl itiraz edilir?


Elektrik faturasına itiraz için, kişinin fatura ve kimliği ile birlikte bağlı olunan şirketin müştere hizmetlerine gitmesi gerekiyor. Peki bu aşamada fatura ödenmeli midir? 


Faturanın son ödeme süresi dolmadıysa, fatura ödenmeden de itiraz edilebiliyor. Ancak, faturanın süresi dolmuşsa bedelin ödenmesi gerekiyor.


Bu durumda itiraz haklı kabul edilirse, ödenen fazla bedel bir sonraki fatura bedelinden düşülerek geri iade ediliyor. 


Yapılan itiraz sonucunda 1 hafta 10 gün içinde şirketin teknik elemanları yerinde inceleme yapıyor. Yapılan çalışmalar sonucunda, yanlışlık olması halinde fatura yeniden düzenleniyor.


Durumun Tüketici Heyeti Başkanlığına...