27 / 04 / 2024

Elektrik faturalarına rekor zam gelecek iddiası! Ekim ayında faturanız bu kadar gelirse şaşırmayın!

Elektrik faturalarına rekor zam gelecek iddiası! Ekim ayında faturanız bu kadar gelirse şaşırmayın!

Halk Tv yazarı Olcay Aydilek'den elektrik faturaları ile ilgili bir açıklamada bulundu. Ekimden itibaren elektrik faturalarına rekor zam geleceği iddia ediliyor. Peki ekimde elektrik faturasına ne kadar zam gelecek? İşte Ekim ayı elektrik tarifesi...



Peş peşe gelen zamlar karşısında ezilen halk zorluklarla geçinmeye çalışırken üstüne bir de elektrik faturalarına zam geleceği gündeme geldi. Halk Tv yazarı Olcay Aydilek Ekimden itibaren elektrik faturalarına rekor zam geleceği idda etti.

ELEKTRİK FATURALARINA EKİM'DE ZAM GELECEK Mİ?

HalkTV yazarı Olcay Akdilek, Ayşenur Arslan’ın sunduğu Medya Mahallesi adlı programda iktidarın yerel seçimler öncesinde elektrikte izlenecek tarife politikası konusunda bir çalışma içinde olduklarını açıkladı.

Aydilek'in, Enerji Bakanlığı'ndaki yetkililerle görüşerek aldığı bilgiye göre, elektrik zam oranının ise yüzde 20 ila 30 arasında olacağı iddia ediliyor.

Elektrik faturalarına rekor zam gelecek iddiası! Ekim ayında faturanız bu kadar gelirse şaşırmayın!

DAR GELİRLİ AİLELERE ELEKTRİK FATURASI DESTEĞİ VERİLİYOR!

Aile ve Sosyal Hizmeler Bakanlığı tarafından dar gelirli ailelere yönelik elektrik faturası desteği ödemeleri yapılıyor. Ailelere yönelik yapılan elektrik faturası desteğinin detayları ise belli oldu. Başvuru şartlarını taşıyan vatandaşlar herhangi bir PTT şubesine başvurarak ödemelerini alabilecek.

Elektrik faturası desteği kapsamında 4 kişilik hanelere her ay 125 kilovatsaat 216,82 TL, 5 ve daha fazla kişilik hanelere ise her ay 150 kilovatsaat 260,19 TL'lik destek sunulacak.

Fatura destek programıyla, dar gelirli vatandaşların elektrik faturası ödemelerinin düzenli olarak yapılabilmesi amaçlanırken aynı zamanda temel giderlerine de destek sağlanacak.

Ağustos ayında Aile Destek Programı ödemeleri hane başına düşen aylık gelir aralığına göre ödeme tutarları şu şekildeydi;

450 TL ve altı olan ailelere: 1.250 TL

450 TL üzeri - 911,15 TL ve altı olan ailelere: 1.100 TL

911,15 TL üzeri - 1372,30 TL ve altı olanlara: 950 TL

1372,30 TL üzeri - 1833,45 TL'den az olan ailelere:  850 TL alacak.

Faturası kabarık gelenlere müjde! Faturalar bu yolla dibe vuracak!

Bakanlık son dakika müjdesini verdi! Dar gelirli aileler hemen baksın

Geri Dön