27 / 04 / 2024

Elektrik faturalarına yeni zam mı geliyor? PTF fiyatları konut elektriğini etkileyecek mi?

Elektrik faturalarına yeni zam mı geliyor? PTF fiyatları konut elektriğini etkileyecek mi?

Fatura tarifelerini sil baştan değiştirecek olan yeni zamlar geldi. Bu zamlar yüzünden ev sahipleri karanlıkta oturacak. PTF fiyatlarının artırılması elektrik faturalarına yansıma durumu merak ediliyor. PTF fiyatları konut elektriğini etkileyecek mi, elektriğe yeni zam mı var?



Ardı arkası kesilmeyen zamlar vatandaşların bütçelerini zorlamaya devam ediyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), piyasa takas fiyatı (PTF) tavan limitinin artırıldığını duyurdu. Vatandaşlar yeni zam paniğine kapılarak elektrik faturalarındaki son durumu haklı olarak merak etmeye başladı. Özellikle ev sahiplerinin merakla beklediği yeni elektrik zammı konusundaki tüm detaylar haberin devamında… 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) piyasa takas fiyatının tavan limitini artırdı

Son kararıyla, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik üreticileri ve tedarikçi şirketler için referans niteliğinde olan piyasa takas fiyatının tavan limitinin artırıldığını resmi olarak duyurdu. EPDK tarafından alınan bu karara göre PTF tavan fiyatı 2600 TL/MWH'den 2700 TL/MWH'ye çıkarıldı. Son dönemlerde gelen zamların ardından vatandaşlar da bu zammın elektrik faturalarına yansıyacağı paniğine kapıldılar.


Geri Dön