08 / 05 / 2024

Elektrik faturalarına yeni zam mı geliyor? PTF fiyatları konut elektriğini etkileyecek mi?

Elektrik faturalarına yeni zam mı geliyor? PTF fiyatları konut elektriğini etkileyecek mi?

Fatura tarifelerini sil baştan değiştirecek olan yeni zamlar geldi. Bu zamlar yüzünden ev sahipleri karanlıkta oturacak. PTF fiyatlarının artırılması elektrik faturalarına yansıma durumu merak ediliyor. PTF fiyatları konut elektriğini etkileyecek mi, elektriğe yeni zam mı var?



Elektrik faturalarına yeni zam mı geliyor? PTF fiyatları konut elektriğini etkileyecek mi?

PTF zammı elektrik faturalarına da yansıyacak mı?

Türkiye'de yaşanan ekonomik zorluklar devam etmekte olup zamlar da ardı arkası kesilmeden devam ediyor. Vatandaşların cebini zorlayan bu zamlara her gün bir yenisi ekleniyor. Duyurulan son kararda Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) piyasa takas fiyatının tavan limitini artırdığını açıklamıştı. Bu açıklama, özellikle de ev sahiplerinin ilgisini doğal olarak çekti.

EPDK, vatandaşların elektrik zammı yapılacağı korkusu üzerine bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamaya göre EPDK, zamların elektrik faturalarına yansımayacağını bildirdi. Resmi Gazete'de yayımlanan bu kararda konut elektriğ faturalarında bir zam olmayacağı da belirtildi.  EPDK'nin açıklaması kapsamında, mesken aboneleri için kilovatsaat  başı fiyatı 134,1070 kuruş olarak belirlenerek duyuruldu. Bu, konut sahibi olan kişilerin elektrik kullanımları için geçerlidir. İş yerleri için belirlenen tarife ise kilovatsaat başı fiyatı 233,2299 kuruş oldu. Yeşil tarife dahilinde olanların ise kilovatsaat başına fiyatları  258,4316 kuruş olarak güncellenerek sunuldu. Dolayısıyla ev sahiplerinin ev faturaları zamdan etkilenmemektedir. 

Elektrik faturası yüksek gelenler acilen baksın! Bakanlık faturaları ödemeye yardım edecek!

Yenilenebilir enerjinin payı artıyor! Güneş ve rüzgar elektrik üretiminde nükleeri geçti!

TEİAŞ duyurdu: Elektrik santrallerine 379,6 milyon liralık destek verilecek!


Geri Dön